Fara Categorie

CAB/Baronul de Mehedinti, DUICU Adrian, condamnat la 1 an si 6 luni cu Suspendare/Jurnalistul BADIN Andrei-achitat/HORROR: Cititi cine a judecat Dosarul, Urmeaza Recurs la ICCJ­čśÄ

 

FB_IMG_1500924902395Dac─â v-a╚Ťi enervat c─â Duicu a luat cu suspendare afla╚Ťi ╚Öi cine l-a ÔÇ×condamnatÔÇŁ! Da, Viorica Costiniu este ├«nc─â judec─âtoare!┬áJudec─âtoarea Viorica Costiniu a dat sentin╚Ťa ├«ntr-unul din cele mai mediatizate dosare de corup╚Ťie: fostul baron de Mehedin╚Ťi, Adrian Duicu- 1 an ╚Öi 6 luni cu suspendare, jurnalistul Andrei B─âdin- achitat. Cu apel la Curtea Suprem─â.

Viorica Costiniu a continuat procesul de┼či a fost recuzat─â de patru ori de DNA

Curtea de Apel Bucure┼čti a respins anul trecut, pentru a patra oar─â, cererea DNA de recuzare a judec─âtoarei Viorica Costiniu, magistratul care judec─â dosarul de corup┼úie al fostului pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Mehedin┼úi Adrian Duicu.

Pe 28 noiembrie 2014, judec─âtoarea Viorica Costiniu a decis s─â returneze dosarul lui Duicu la DNA ┼či a invocat o serie de chestiuni procedurale. Astfel, ea a sus┼úinut c─â o serie de fapte ale unui inculpat din dosar nu au fost descrise suficient ├«n rechizitoriu, motiv pentru care a cerut refacerea urm─âririi penale. Decizia a fost atacat─â de procurorii DNA la instan┼úa suprem─â care a decis c─â dosarul s─â fie judecat, ├«n continuare, de Curtea de Apel Bucure┼čti. Cu aceea┼či ocazie,┬áCostiniu a decis anularea mai multor ├«nregistr─âri din dosar, pe motiv c─â un num─âr de ┼čapte CD-uri nu se reg─âsesc ├«n procese-verbale de redare a convorbirilor telefonice existente, ├«nregistr─ârile fiind efectuate ├«n baza unor mandate de siguran┼ú─â na┼úional─â.

Acela a fost un alt motiv de recuzare a judecătoarei, cerere respinsă de instanţă.

Viorica Costiniu este so┼úia fostului judec─âtor Florin Costiniu, magistrat trimis ├«n judecat─â de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influen┼ú─â dup─â ce ar fi promis fostului senator PSD C─ât─âlin Voicu c─â va interveni la colegii de la instan┼úa suprem─â pentru a rezolva favorabil mai multe procese ale omului de afaceri Costel C─â┼čuneanu, prietenul lui C─ât─âlin Voicu.

În aprilie 2013, Florin Costiniu a fost condamnat, definitiv, la o pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare. În timpul urmăririi penale, DNA a cerut CSM să stabilească dacă Viorica Costiniu este sau nu în stare de incompatibilitate atunci când judecă dosarele DNA, având în vedere că soţul acesteia a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

Pe 13 septembrie 2011, sec┼úia pentru judec─âtori a CSM a stabilit c─â Viorica Costiniu nu ar trebui s─â se ab┼úin─â atunci c├ónd judec─â la Curtea de Apel dosarele DNA. Hot─âr├órea a venit ├«n contextul ├«n care procurorii anticorup┼úie au cerut CSM s─â ia m─âsurile necesare pentru a ├«nl─âtura suspiciunile de impar┼úialitate ├«n leg─âtur─â cu Viorica Costiniu, judec─âtor ├«n cadrul sec┼úiei a II-a Penale a Cur┼úii de Apel Bucure┼čti.

Potrivit procurorilor, la 20 martie 2013, Adrian Duicu, fostul ┼čef al Consiliului Jude┼úean Mehedin┼úi, i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea dat─â adjunct al secretarului de stat ├«n cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ┼čef al Departamentului de Ordine Public─â din acela┼či minister, s─â discute cu Petre Tob─â, ┼čeful Poli┼úiei Rom├óne la vremea respectiv─â, ├«n sensul de a ob┼úine promovarea lui ┼×tefan Ponea, ┼čeful Inspectoratului de Poli┼úie al Jude┼úului Mehedin┼úi, ├«ntr-o func┼úie de conducere ├«n cadrul Inspectoratului General al Poli┼úiei Rom├óne. ├Än acela┼či timp, so┼úia lui ┼×tefan Ponea, procurorul Elisabeta Ponea, urm─ârea s─â ob┼úin─â un post de conducere ├«n cadrul DNA Bucure┼čti, ├«n acest sens av├ónd nevoie de sprijinul premierului de atunci, Victor Ponta, mai sus┼úin anchetatorii.

DNA l-a trimis ├«n judecat─â pe Adrian Duicu pentru trafic de influen┼ú─â, cump─ârare de influen┼ú─â, trei infrac┼úiuni de folosire a influen┼úei ┼či autorit─â┼úii, de c─âtre o persoan─â care de┼úine o func┼úie de conducere ├«ntr-un partid politic, ├«n scopul ob┼úinerii pentru sine de foloase necuvenite, dou─â infrac┼úiuni de dare de mit─â, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informa┼úii nedestinate publicit─â┼úii, ├«n scopul ob┼úinerii de foloase necuvenite, primire de foloase necuvenite ┼či dou─â infrac┼úiuni de efectuare de opera┼úiuni financiare, ca acte de comer┼ú, incompatibile cu func┼úia. Constantin ┼×tefan Ponea, fost ┼čef al Inspectoratului Jude┼úean de Poli┼úie Mehedin┼úi la data faptelor, este acuzat de cump─ârare de influen┼ú─â ┼či trafic de influen┼ú─â