Fara Categorie

Bomba/Spitalul Judetean Calarasi a scapat de doi BOSCHETI/Militaru si Didilescu au luat-o-n Freza, Cu Organele si Mucii la vedere s-au facut de KAKA/Nea Valy, baga un control ca la MAI !

Dezvăluiri- exclusiv
Marin Badea
Silviu George Didilescu, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași, nu neagă faptul că a fost agresat fizic, într-un bar de pe raza municipiului Călărași. Într-o convorbire avută cu un pretins consilier al ministrului Sănătății, referindu-se la acest incident, Silviu George Didilescu s-a arătat contrariat că este întrebat despre acesta: “Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău. Discuția cred că a fost la nivel profi, despre spital. Dacă discutăm despre alte probleme, nu cred că îl interesează pe domnul ministru Bodoc”.

Achiziții cu încălcarea legii

Silviu George Didilescu și Bogdan Marius Militaru, managerul, respectiv președintele consiliului de administrație din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, aflați în stare avansată de ebrietate, au fost bătuți de părinții unor fete cărora cei doi le-au adresat cuvinte triviale, într-un bar. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de joi, 2 martie, urmând ca peste o zi să-și prezinte demisiile din posturile ocupate. Silviu George Didilescu își motivează gestul de a-și înainta demisia din postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași astfel: “Am încercat, nu am reușit să mă înțeleg și ca la orice nivel local sunt tot felul de presiuni care țin de feudalismul nostru. De nimic altceva. Dă-l p-ăla, scoate p-ăla, nu-l pune p-ăla, dar de ce l-ai pus p-ăla? Păi dacă m-ai lăsat să fiu director, lasă-mă să fiu director și-ți răspund peste 6 luni de zile când vezi rezultatele, dacă nu, la revedere!” Didilescu acuză conducerea Consiliului Județean Călărași de presiuni. “Nu am vrut să mă bag într-o chestie care pe mai târziu, când încep contracte, când încep achiziții, când încep nu știu ce, să fie mai…” A lăsat astfel să se înțeleagă că achizițiile la Spitalul Județean de Urgență Călărași ar urma să se facă cu încălcarea legii, în favoarea unor firme apropiate președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Nu este prima dată când acestuia i se aduc acuzații publice de traficarea influenței.

Mărturii despre scandal

Un apropiat al președintelui Consiliului Județean Călărași, Ionel Tatu, are detalii legate de scandalul în care au fost implicați cei doi oameni puși de Vasile Iliuță să aibă grijă de sănătatea călărășenilor: “Eu am aflat fără să vreau de-acolo, că erau niște copii prin bar pe-acolo. Și a mai fost un scandal pe 7 ianuarie… Au fost foarte beți amândoi… S-au dat la niște fete, la niște băieți din oraș de-aicea, ăia au chemat părinții. La urmă au făcut niște scene obscene, își bagă, își scoate, au scos…” Ionel Tatu are date conform cărora cei doi oameni aduși de Vasile Iliuță la conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași și-ar fi arătat organele genitale. Cei doi erau prezenți în spitalul călărășean mai mult în stare de ebrietate: “Am lucrat foarte mulți ani în Călărași. Și de-acolo mă cunosc foarte mulți medici. Deci dacă ajungeți acum la spital, rugați-l pe domn ministru să stea de vorbă cu câțiva medici… Adică chiar medicul de diabet… aceia știu foarte multe… Cum venea noaptea, pe turele de noapte, beți, și intrau în cabinetele la asistente și mai multe.” Se confirmă, iată, că apucăturile lui Didilescu s-au derulat și la Călărași. Acesta, din calitatea de președinte al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap, a fost acuzat de subordonate de hărțuire sexuală.

Blocat în lift

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a ajuns ieri la Călărași, la invitația Roxanei Pațurcă, senator, într-o încercare disperată de a nu se aplica Ordinul nr. 281/10.03.2016 privind declasificarea Spitalului Județean de Urgență Călărași, în condițiile în care pe rolul Curții de Apel București se află cauza privind anularea acestui act, unde Consiliul Județean Călărași este parte reclamantă și Ministerul Sănătății figurează ca pârât. La Călărași, realitatea nu a putut fi aranjată. Postul național de știri Digi 24 a constata doar că ministrul Florian Bodog a avut neșansă să rămână blocat în lift, dar și că pe secția de pediatrie sunt câte doi copii în pat. Imediat după plecarea delegației, secția a fost închisă cu cheia. “La noi în salon sunt patru mămici cu patru bebeluși, dintre care patul cel mare este împărțit în două. Sunt doi bebeluşi într-un pat.” Ministrul Bodog nu a văzut dezastrul de pe secția de pediatrie, acesta fiind semnalat, în urmă cu câteva zile, inclusiv de Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. “Nu am văzut doi copii în pat. Am intrat în saloane, ați văzut probabil și secția era deschisă când eu am intrat. Am spus că este curat”.

Cartelul lui Iliuță

Criza de la Spitalul Județean de Urgență Călărași se datorează exlusiv președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. El este cel care a schimbat vechiul manager, Camelia Ghiveciu, cu omul său de încredere, Silviu George Didilescu, în final demonstrându-se că acesta are nu numai probleme de ordin bahic, ci și deviații de comportament. Tot acesta a fost cel care a adus, pe postul de director medical, un personaj tot cu un comportament controversat, Laurențiu Belușică, cel care conducea Spitalul Județean de Urgență Călărași de pe rețeaua de socializare Facebook. Vasile Iliuță l-a numit pe Laurențiu Belușică în acest post la propunerea șefei de la Ostrovit SA, Oana Belu. Tot Vasile Iliuță l-a schimbat pe Rareș Ionescu, un tip aplicat, din postul de președinte al consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Călărași, cu finul liderului liberal Cristian Bușoi. Este vorba de Bogdan Marius Militaru, un individ cu probleme de ordin penal. În plus, numirile de șefi de secții, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, s-au făcut și la propunerea unor indivizi cu care Vasile Iliuță a instituit un fel de cartel. Indivizii sunt cunoscuți tot alcoolici, unii dintre ei fiind acuzați de șantaj