Politica

BOMBA/Penelistu ROBU umbla noaptea la Găurică Tinerica !

luni, 06 martie 2017

Cine-s fetele de peste 100 de euro pe noapte din anturajul primarului Timişoarei?

Autor: Georgeta Petrovici

Administrația locală din orașul de pe Bega a făcut publice sumele care s-au cheltuit anul trecut pentru cursurile de perfecționare ale funcționarilor publici. Astfel, municipalitatea timișoreană a alocat de la buget 330.000 de euro, 77.000 – taxe de curs şi circa 253.000, servicii hoteliere și de transport

Informaţiile referitoare la specializările la care au participat angajații Primăriei Timișoara au devenit publice, după ce edilul Nicolae Robu le-a recomandat locuitorilor să-i dea în judecată pe aceştia, dacă nu sunt mulțumiți de prestația lor. În acest context, șefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, Rodica Aurelian, s-a ales cu reclamație administrativă din partea unui jurnalist.

Huzur specilizat pe banii statului la Mamaia

Șefa de cabinet a lui Robu, Sanda Greblă, și aşa zisele „jurnaliste”, cele care-i intermediază interviuri comode pentru „primăriatm-tv”, Elena Isfănuț și Daniela Știr, au beneficiat de astfel de cursuri, peste vară, la Mamaia, unde au fost cazate în hoteluri de patru stele. Tema care le-a suscitat interesul celor trei a fost „Dezvoltarea sistemului de control managerial intern, riscuri în activitatea de conducere”, specializare „à la carte”, aprofundată pe parcursul unei săptămâni, între 7 și 14 august. Fix, în plin sezon estival! Dacă Știr și Ișfănuț s-au bucurat de serviciile hotelului Condor, de la buget decontându-se suma de 110 euro pe noapte, pentru fiecare, Sanda Greblă a avut un regim privilegiat. Că de, era vorba de ditamai şefa de cabinet. Aşa că, s-a văzut plasată la Hotel Iaki, unde noaptea hotelieră s-a ridicat la circa 180 de euro, conform Booking.ro.

Normal, suratele s-au simțit bine. Deseori și-au dat check-in din Loft, sau din alte localuri.

Tinerele liberale, promovate de Robu în administrație

Adusă de Robu în primărie, direct din sediul PNL, şi asta imediat după ce a fost ales edil în 2012, Sanda Greblă a fost, în primă fază, „consiliera cu agenda”. Mai apoi, a promovat ca Făt Frumos, peste noapte. A reuşit să devină dublu licențiată și, normal, la aşa o pregătire, funcționar public. În plus, a fost propusă de primar ca reprezentant al municipalității în Consiliul de Administrație al RETIM SA (compania de salubritate a orașului), aşa că salariul de consilier de 2.000 de lei pe lună i s-a dublat.


FOTO: Fetele vesele într-un club FOTO: FACEBOOKDe altfel şi celelalte dive specializate la Mamaia provin tot din PNL. Elena Isfănuț, inspector de specialitate la Direcţia Comunicare, a fost membră în biroul de conducere al TNL Timișoara, din anul 2012, iar colega ei, Daniela Știr, angajată la finele lunii martie 2015 în Primărie, pe postul de inspector de specialitate la Serviciul Relaţii Locale, Naţionale şi Internaţionale, avea aceeaşi sorginte partinică. În prezent, cele trei au rămas doar „simple” membre. Numai că, deseori, îl însoțesc pe Robu la sediul PNL, chiar dacă se află în timpul orelor de serviciu.

Ştir îmbină relaţiile locale cu servilismul de partid

Au fost momente în care Știr, deși trebuia să se afle la serviciu în primărie, îl însoțea pe primarul său la sediul PNL, unde aceasta avea de susținut conferința săptămânală de la partid. Rolul ei era foarte important: avea grijă ca edilul să nu sufere de sete în timpul conferinței și monta IPhone-ul acestuia în trepied, pentru a transmite, live, pe Facebook, conferința.


FOTO: Daniela Știr, în exercițiul funcțiunii la conferința PNL FOTO: ADI PÎCLIȘAN