Anchete DNA

BOMBA la PSD Calarasi/ Primaru’din LEHLIU-retinut si pus sub control JUDICIAR- a ajuns SPARLAMENTAR/Cum sta dosaru’ne poate spune doar procurorul sef Purcarea / Dupa sf Ion, poate ne spune IJ din CSM-dosar 471/P/2014

Primarul de la Lehliu Gară, prietenul celui mai influent om din Bărăgan, sub control judiciar

Aflat la al doilea mandat de primar la Lehliu Gară, unul dintre oraşele importante ale judeţului Călăraşi, Iulian Iacomi, în vârstă de 49 de ani, de profesie economist, are toate şansele să iasă din politică pe uşa din dos

Informaţii dosar

Informaţii generale

Părţi

Şedinţe

Căi atac

Citare prin publicitate

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 213/116/2016
Data inregistrarii 11.02.2016
Data ultimei modificari: 03.01.2017
Sectie: Secţia penală
Materie: Penal
Obiect: plângere control judiciar (art.213 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
IACOMI IULIAN Petent

 

Şedinţe

15.02.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: JDL5
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art.213 Cod procedură penală admite plângerea formulată de inculpatul IACOMI IULIAN împotriva Ordonanţei de prelungire a măsurii controlului judiciar din data de 09 februarie 2016 dispusă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi în dosarul nr.471/P/2014 şi revocă această măsură. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15 februarie 2016.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  26/2016  15.02.2016
13.02.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: JDL5
Tip solutie: Termen preschimbat
Solutia pe scurt:
Document:

 

Căi atac

Nu există informaţii.

 

Înainte de Crăciun, Direcţia Generală Anticorupţie l-a anchetat într-un dosar de luare de mită. Pe 17 decembrie 2015, magistraţii au decis, susşin surse judiciare, punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a primarului, prieten la cataramă cu cel mai influent politician din Bărăgan, Răducu George Filipescu(PNL), preşedintele Consiliului Judeţean. Acesta, aflat la cel de-al treilea mandat în fruntea judeţului, este unul dintre cei mai influenţi oameni politici din Bărăgan. De altfel, prietenia dintre Filipescu şi Iacomi nu a trecut neobservată, oraşul Lehliu Gară primind, de-a lungul anilor, ajutoare de la CJ în valoare de 1,5 milioane euro pentru plata unor arierate. Se pare că Iulian Iacomi  este decis să candideze în acest an pe listele PNL.

CALARASI. Primarie lasata omului de incredere

Deoarece pana in luna februarie 2016 se afla sub control judiciar, primarul Iulian Iacomi de la Lehliu Gara nu isi mai poate exercita functia. Noul primar interimar al orasului este vicepresedintele PSD, Stefania Moga, fost viceprimar si mana dreapta a lui Iacomi. De profesie inginer, aceasta a fost aleasa consilier local in anul 2002. La propunerea organizatiei locale PSD, a fost nominalizata pentru functia de viceprimar si validata in unanimitate, in sedinta Consiliului Local din decembrie 2012. Pana atunci a detinut functia de administrator la fabrica de confectii „Sport Wear“ cu capital strain. Moga are in plan pentru acest an continuarea proiectelor la Lehliu, in beneficiul cetatenilor, printre care: modernizarea satului Razvani prin extindere retelei de gaze, extinderea si modernizarea parcului central, dar si asfaltarea tuturor drumurilor locale – 9 km. (Ionela Stanila)

Actualizat-Primarul Iacomi Iulian, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Iacomi(Actualizat, luni, 21 decembrie 2015-Vom reveni cu mai multe detalii de interes public, când va fi pertinent pentru ancheta penală)

 cu menţiunea că, Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi îi va reveni atribuţia de informare publică, informare care trebuie să se producă în condiţiile Legii 544/2001 privind accesul liber la informaţie şi  cele ale Ghidului CSM privind relaţia dintre mass-media şi sistemul judiciar.

 O primă

măsură, urmare a acţiunii Direcţiei Generale Anticorupţie în colaborare cu Serviciul Judeţean Călăraşi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul  Călăraşi, de ieri, 17 decembrie, la Primaria Lehliu-Gară, a fost punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a primarului Iacomi Iulian, cercetat pentru luare de  mită.

Pe perioada controlului judiciar acesta nu mai are voie să exercite activitatea de primar. În cauză, sunt cercetate si alte persoane

Deoarece până în luna februarie 2016 se află sub control judiciar, primarul Iulian Iacomi de la Lehliu Gară nu îşi mai poate exercita funcţia. Noul primar interimar al oraşului este vicepreşedintele PSD,  Ştefania Moga, fost viceprimar şi mâna dreaptă a lui Iacomi.

Deoarece până în luna februarie 2016 se află sub control judiciar, primarul Iulian Iacomi de la Lehliu Gară nu îşi mai poate exercita funcţia. Noul primar interimar al oraşului este vicepreşedintele PSD,  Ştefania Moga, fost viceprimar şi mâna dreaptă a lui Iacomi. De profesie inginer, aceasta a fost aleasă consilier local în anul 2002. La propunerea organizaţiei locale PSD, a fost nominalizată pentru funcţia de viceprimar şi validată în unanimitate, în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2012. Până atunci a deţinut funcţia de administrator la fabrica de confecţii „Sport Wear” cu capital străin. Moga are în plan pentru acest an continuarea proiectelor la Lehliu, în beneficiul cetăţenilor, printre care: modernizarea satului Răzvani prin extindere reţelei de gaze, extinderea şi modernizarea parcului central, dar şi asfaltarea tuturor drumurilor locale – 9 km.  

Iesirea de la putere a Partidului Democrat Liberal (PDL) a declansat un adevarat val de migratii politice. Sapte primari PD-L dinjudetul Calarasi au trecut in barca USL, dupa indelungi negocieri. Este vorba despre edilii-sefi de la Stefan Voda, Lupsanu, Valea Argovei, Lehliu-Gara, Plataresti, Mitreni si Dragos-Voda.

“Din cele 18 primarii existente a fost acceptata depunerea candidaturilor pentru sapte persoane. De la alti sase primari avem cereri, insa USL-ul nu-i primeste pentru ca oamenii nostri sunt mai bine pregatiti profesional, politic si administrativ si au o sansa electorala mai mare. Cu ceilalti 5 primari nu am purtat discutii. Nu ne-au cautat nici ei, nici noi. Si oricum nu-i vrem”, a declarat Ion Stefan, presedintele Organziatiei Judetene PSD Calarasi.