Politica

Băsismul e în floare! Televiziunile care au îndrăznit să-l supere pe Iohannis sunt puse la zid !

Televiziunile care nu au relatat protestele anti-grațiere ”așa cum trebuie” sunt puse la zid. Vorbim aici de Antena 3, România TV şi B1 TV. De exemplu, un membru CNA a spus că ele au interese în a susţine legea amnistiei şi graţierii. Mai mult, în ultimele zile se vorbește de un protest la CNA pentru sancționarea televiziunilor care au ”derapaje”. Toate acestea vin după ce președintele Klaus Iohannis a spus: ”activişti, agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să susțină că e o nouă mineriadă”. Coincidență? Contactat de „Adevărul“, membrul CNA Valentin Jucan a precizat că personal a făcut opt autosesizări şi a subliniat că televiziunile menţionate nu mai servesc publicul, ci interesul patronilor. Un truc înlătură pungile de sub ochi și ridurile Acest mister a ascuns electricieni de-a lungul anilor! Pur și simplu conectați.. Mai bun decat botoxul? Mama de 57, arată de 35, fără operație „Nu mai avem de-a face cu jurnalism. Este regretabil că jurnaliştii oneşti, pentru că există şi astfel de jurnalişti la Antena 3, România TV şi B1 TV, trebuie să sufere din cauza celor care conduc aceste posturi şi care le poziţionează departe de interesul publicului şi în favoarea celui personal. Este clar că aceste trei televiziuni şi-au abandonat de foarte mult timp misiunea“, a declarat Jucan. Acesta consideră că posturile Antena 3, România TV şi B1 TV au interese în a susţine legea amnistiei şi graţierii, iar ceea ce vedem pe micile ecrane nu sunt simple derapaje, ci lucruri concertate, aranjate: „Antena 3 pentru că este vorba de profesorul Dan Voiculescu, care este închis, România TV din cauza lui Sebastian Ghiţă, care este dat în urmărire internaţională, şi B1 TV din pricina colaborării extrem de strânse cu Dan Andronic, care este, deocamdată, doar urmărit penal.“ Un nou protest este anunțat pe Facebook pentru duminica viitoare, vizat fiind de această dată sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). „Aseară (duminică seară – nr.) am avut parte de un protest frumos și civilizat, unde peste 28.000 de oameni din București au spus clar că nu doresc amnistia și grațierea. Tot ieri am observat că unele televiziuni manipulează fără rușine, iar CNA-ul nu își face treaba. Este momentul să îi vizităm. Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marș la ora 18:00”, este mesajul mobilizator postat pe Facebook. Credeți că se vrea a se pune ”botniță” televiziunilor ?

Acest text este protejat de drepturile de autor. Il puteti copia pe site-ul dumneavoastra doar cu citarea sursei si link activ. http://sokant.ro/basismul-e-in-floare-televiziunile-care-au-indraznit-sa-l-supere-pe-iohannis-sunt-puse-la-zid/

Dana Gârbovan
Dana Gârbovan, președinte Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, scrie pe Facebook că președintele Klaus Iohannis discreditează lupta anticorupție, folosind-o în bătălia politică.

”Intentia Presedintelui Klaus Iohannis de a face un referendum pentru “continuarea luptei împotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice” relativizeaza legea si discrediteaza lupta anticoruptie, deoarece face din ea dintr-un instrument de aplicare a legii o arma in batalia politica.” scrie Dana Gârbovan pe Facebook.

Ea adaugă că ”Din punct de vedere juridic, lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie una ce tine strict de aplicarea legii. Cu alte cuvinte, exista un cadru legislativ si institutii ce sunt dedicate luptei impotriva coruptiei. Sa inteleg ca Presedintele Iohannis doreste sa intrebe poporul daca vrea in continuarea respectarea si pastrarea acestui cadru legislativ? Adica intrebam poporul daca legile mai trebuie respectate in Romania?

Mai departe, conform unei hotarari a CCR, chiar daca referendumul este consultativ, rezultatul acestuia este obligatoriu. Prin decizia 682/2012, Curtea a constatat ca “reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o solutie legislativa care nu respecta vointa exprimata de popor la referendumul consultativ mentionat este în contradictie cu prevederile constitutionale ale art. 1, 2 si 61”- pct.1.12 din decizie. In anticiparea consecintelor referendumului, trebuie pornit de la premisa ca rezultatul acestuia este incert. Care atare, poporul poate raspunde la fel de bine DA sau NU.”

Președinta UNJR subliniază că ”Pentru ca daca este cert ca se va raspunde DA, ce rost are sa cheltui din banii publici peste 20 de milioane de euro, cat s-au cheltuit in 2012, o suma echivalenta cu bugetul anual alocat ICCJ? Iar in ipoteza unui raspuns NU, cum va armoniza Presedintele vointa poporului de suprimare a luptei impotriva coruptiei cu obligativitatea respectarii legii?”.

Dana Gârbovan precizează că lupta anticorupție a devenit un slogan, iar justiția continuă să fie o armă în bătăliile politice.