Condamnari

Aviz Judecatori CORUPTI/8 ani de BULAU pentru o Judecatoare, Sapun si Morcov­čîÜ

 

FB_IMG_1484412018645Prin decizia penal─â nr. 242 din 29.06.2017, ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie a hot─âr├ót urm─âtoarele:
1.Condamn─â pe inculpata┬áMARINESCU EUGENIA-CARMEN, la data faptelor magistrat judec─âtor ├«n cadrul Tribunalului Olt ÔÇô Sec╚Ťia Penal─â (ulterior, pre╚Öedinte suspendat al acestei instan╚Ťe), la┬áo pedeaps─â de 8 ani ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 4 ani de la executarea pedepsei ├«nchisorii, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice, de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat ╚Öi de a exercita func╚Ťia de magistrat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunilor de luare de mit─â, trafic de influen╚Ť─â, sp─âlare de bani, ├«n form─â continuat─â ╚Öi fals ├«n declara╚Ťii ├«n form─â continuat─â.
2.Condamn─â pe inculpatul┬áMARINESCU IULIU-SEVERUS, la┬áo pedeaps─â de 3 ani ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 2 ani de la executarea pedepsei ├«nchisorii, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n orice alte func╚Ťii publice ╚Öi de a ocupa o func╚Ťie care implic─â exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de sp─âlare de bani, ├«n form─â continuat─â.
3.Condamn─â pe inculpatul┬áCISMARU DUMITRU, avocat ├«n cadrul Baroului Olt, la data faptelor, la┬áo pedeaps─â de 3 ani ╚Öi 6 luni ├«nchisoare┬á╚Öi interzicerea, at├ót ├«n timpul c├ót ╚Öi pe o perioad─â de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales ├«n autorit─â╚Ťile publice sau ├«n func╚Ťii elective publice, de a ocupa o func╚Ťie implic├ónd exerci╚Ťiul autorit─â╚Ťii de stat ╚Öi de a exercita profesia de avocat, pentru s─âv├ór╚Öirea infrac╚Ťiunii de complicitate la luare de mit─â, trafic de influen╚Ť─â ╚Öi complicitate la sp─âlare de bani, ├«n form─â continuat─â.
├Än cazul inculpatului Cismaru Dumitru, instan╚Ťa a ╚Ťinut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoa╚Ötere a vinov─â╚Ťiei, potrivit c─âruia, ├«n caz de condamnare sau am├ónare a aplic─ârii pedepsei, limitele de pedeaps─â prev─âzute de lege ├«n cazul pedepsei ├«nchisorii se reduc cu o treime, iar ├«n cazul pedepsei amenzii, cu o p─âtrime.
Confisc─â de la inculpata Marinescu Eugenia Carmen suma de 30.000 euro, echivalent ├«n lei la cursul de schimb BNR la data execut─ârii prezentei dispozi╚Ťii.
Confisc─â de la inculpa╚Ťii Marinescu Iuliu-Severus ╚Öi Marinescu Eugenia-Carmen un teren extravilan ├«n suprafa╚Ť─â de 1.250 mp, situat ├«n comuna Corbu, jud. Constan╚Ťa, aflat ├«n proprietatea indiviz─â a celor doi inculpa╚Ťi.
Oblig─â fiecare dintre inculpa╚Ťii Marinescu Eugenia-Carmen, Marinescu Iuliu-Severus ╚Öi Cismaru Dumitru la plata c─âtre stat a c├óte 6.100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare c─âtre stat.

DEFINITIV─é

Inculpa╚Ťii au fost trimi╚Öi ├«n judecat─â de c─âtre Direc╚Ťia Na╚Ťional─â Anticorup╚Ťie ÔÇô Serviciul Teritorial Craiova la data de 04 mai 2015, vezi comunicat 838/VIII/3 din 05 mai 2015