Anchete DNA

PNL-Senator Raducu FILIPESCU: Dupa Investigatia Jurnalistilor PRO TV, contracte semnate intre FILIPESCU si firmele SENATORULUI Iulian DUMITRESCU(vandute unor ALBANEZI) lucrari de peste 100 milioane EURO! Inspectia JUDICIARA a CSM confirma Schimbarea PROCURORULUI de Caz prin demisie/Vezi documente !

citeste investigația aici:

PRO TV-caracatita calarasi

FB_IMG_1580495903480

Lui Filipescu nu-i e frică de DNA şi cataloghează drept „Jihad” acţiunile procurorilor împotriva preşedinţilor de consilii judeţene. În 2017 s-a început U.P .   iar in luna decembrie 2019, DNA anunta expertiza impotriva lucrărilor semnate  de Raducu Filipescu

Vezi documente:

 

 

 

 

 

 

Peste jumătate din şefii de consilii judeţene sunt, la acest moment, cercetaţi sau anchetaţi penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie, cele mai recente cazuri fiind de miercuri, 10 decembrie, dată la care sediul Consiliului Judeţean Timiş a fost percheziţionat de procurori, preşedintele Titu Bojin fiind cercetat alături de alte nume într-un dosar, dar şi de sâmbătă, 6 decembrie, când preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, a fost prins luând mită 50.000 de lei. Banii ar fi provenit chiar de la o firmă din Călăraşi, deţinută de Gabriela Bădică.

 

 

 

 

La Călăraşi, ultima vizită a DNA-ului s-a petrecut, în urmă cu câteva zile, în comuna Lehliu, acolo unde se cercetează un prejudiciu de 1 milion de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, şef pe linie de partid al primarului Nicolae Matei spune însă că habar nu are de speţa respectivă. A comentat însă ce se întâmplă cu dosarele DNA care implică preşedinţi de consilii judeţene, spunând că e un „Jihad”.

 

 

 

„Cred că e un Jihad care vine călare pe toată lumea şi probabil că sunt cercetaţi de mult timp, eu ce să zic. Mie nu mi-e teamă deloc, de ce să-mi fie teamă?

 

 

 

 

 

Dacă nu m-a chemat niciodată până acum, chiar nu mi-e teamă. Eu figurez la DNA cu acea incompatibilitate, că am fost anchetat, dar s-a dat neînceperea urmării penale”, a spus Filipescu

 

20191209_152625Răducu Filipescu, de la Călărași, pitește gunoaiele din județ cu firme ce ascund multe probleme cu actiuni la purtator si radiate de James Bond

 

 

20191120_104135

Băieți de treabă, cei de la Uniunea Europeană ne dau un purcoi de bani nu doar ca să ne facem depozite noi de deșeuri, dintr-alea eco, ci ne dau și un purcoi de bani pentru a le închide pe cele vechi. Consiliul Județean Călărași, condus de băiatul de treabă Răducu Filipescu, a decis să lase activitatea asta de închidere a depozitelor în seama unor băieți de treabă de la firma Alpenside SRL din București. Totul în urma unei licitații de treabă la care au fost lăsate să participe doar două firme dintre cele cinci care ar fi vrut să-și adjudece contractul în valoare de puțin peste 48 de milioane fără TVA.

 

 

20191120_104143

Alpenside SRL, firma care se va ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru – Alpenside Holding Ltd. – și este administrată de un domn pe nume Mihai Florin Cristian.

 

În fapt, firma se numea înainte Util Construct Plus SRL, era deținută de un alt domn, Liviu Nițescu, băiat de treabă, și era o obișnuită a contractelor din bani publici. Cum, se pare, este și acum. De altfel, firma ajunsese în vizorul DNA, ca urmare a unei sesizări a Curții de Conturi, pe motiv că, prin 2011-2012, se lipise la niște contracte de deszăpezire fără să dețină vreun utilaj necesar acelei activități. Cum aici nu e vorba de zăpadă, și e vorba și de o sumă de vreo nouă ori mai mare decît acel contract, totul pare să fie în regulă. Ca să nu mai zicem de faptul că acest biznis are loc în Călărași, nu la Buzău, unde Răducu Filipescu e băiat de treabă.

Unii pesedei vorbesc prin bordurile si panselutele din capitală ca s-a tras un “mare concern” de firme foarte puternic cu liderul Bertoni -ID-nume conspirativ si adjunctul Alpenside-RD-nume respirativ în cipru si aspirativ în județ si capitala, ca de, d aia nu e apa buna de la Fibex -PH- , e viata grea cand esti atat de sus si te gândești cum sa ajungi premier cu Zalex , Bertoni , Util Construct….sunt multe si sunt radiate pe off-shore!!!

 

20191120_104150

Secretara fostului preşedinte al C.J. Răducu Filipescu, noul director al Bibliotecii Judeţene

elena dincaMeteahna românilor de a-şi promova nepoţii, rudele, în  funcţii comode cu remunaraţie bună, probabil că este cel mai mare rău adus administraţiei publice. În toate  instituţiile publice din ţară sunt promovaţi oameni al căror singur atuu este faptul că sunt rude sau sunt  protejaţi de şefii ierarhic superiori. Nici Consiliul Judeţean Călăraşi nu face excepţie de la această regulă. Pe ultima sută de metri a mandatul de preşedinte al Consiliului Judeeţan , Răducu Filipescu a demonstrat că nepotismul este promovat la rang înalt. În luna iunie a.c. a fost organizat, pentru a treia oară, consecuvit, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Bibliotecii Judeţene ,, Alexandru Odobescu”.  Singurul concurent a fost, nimeni alta, decât Elena Dincă, directorul de cabinet al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu. Mai pe româneşte, spus, Elena Dincă a fost secratara preşedintelui Consiliului Judeţean, cea care a obţinut la concursul de ocupare a funcţie de director al  Bibliotecii Judeţene nota 8,81, fiind declarată admisă.

Consilierul Judeţean Liviu Vârtejeanu:”Organizarea concursului nu a fost transparentă”

Numirea Elenei Dincă  în funcţia de director al  Bibliotecii Judeţene   se confirmă numai prin punerea în dezbatere a unui proiect de hotărăre de Consiliul Judeţean pe această temă. În prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean ce a avut loc în urmă cu o săptămână a fost supus spre aprobare respectivul proiect. Numai că, o bună parte din consilierii judeţeni nu au văzut cu ochi buni această iniţiativă. Consilierul judeţean, Liviu Vărtejeanu a susţinut în plenul şedinţei că organizarea concursului nu a fost una transparentă şi a propus punerea în discuţie a proiectului  pentru o altă dată, pentru ca aleşii judeţeni să cunoască mai bine  toate detaliile în această privinţă. Drept urmare, proiectul a fost retras  de pe ordinea de zi .

Intervievat dacă Elena Dincă  are experinţa necesară pentru a conduce Biblioteca  Judeţeană Călăraşi, Răducu Filipescu, vizibil iritat, a răspuns ironic: ,,Dar ce crezi că iţi trebuie experienţă să citeşti cinci cărţi!? Ce, trebuie să fii academician ca să fii director de bibliotecă. Da, ce , e Biblioteca Naţională!? Are 15.000 de volume pe care le numără de dimineaţa până seara.”

Oricum, Elena Dincă, daca va fi numită în funcţia de director executiv al Bibliotecii ,,Alexandru Odobescu”,  va avea o grea misiune. Va trebui să gestioneze un număr de aproximativ 400.000 de volume, să eficientizele existenţa acestei instituţii pentru o mai mare deschidere spre comunitatea călărăşeană şi să administreze noul sediul al acesteia ce va fi finalizat, probabil, anul viitor.

Dacă tot au ajuns la maturitate lucrările de la biblioteca judeţeană, situată în buricul târgului, lângă, onor, întâiul nostru consiliul judeţean, musai ca ele să intre în sfera de normalitate a acestei administraţii, ce se perindă prin judeţ de prin 2004. Aşa că, în buna tradiţie, lucrările la mândeţe de clădire au fost sistate, că doar nu era să rămână prefectura singura clădire la care nu se mai lucrează. Oficial, administraţia de la consiliul judeţean dă un răspuns simplist, dar pe care nu-l crede nimeni: lucrările au fost oprite pentru că a expirat contractul şi nici consiliul judeţean, nici constructorul nu au cerut prelungirea lui. La întrebarea de ce consiliul judeţean nu a cerut prelungirea contractului, administratorul public, Daniel Ştefan, ridică din umeri. Până la urmă nu el este decident, este doar un executant, decizia stă la vârful consiliului judeţean. Dacă treburile ar fi doar de râs, ar fi bine, numai că ele sunt groase, dar groase rău de tot. Clădirea, în loc să iasă cu cinci etaje, aşa cum a fost aprobată de consilierii judeţeni, a ieşit cu patru. Până la urmă, nici nu trebuie făcută o comisie de numărătoare a etajelor, cum propunea în glumă opoziţia pesedistă, ci ar trebui o instituţie abilitată să facă acest lucru. DNA, în speţă, pentru că treaba e cam penală.

 

În 2012 se elaborează un proiect pentru construcţia bibliotecii, aprobându-se documentaţia tehnico-economică aferentă, de către consilierii judeţeni, în februarie 2013. Clădirea era prevăzută cu cinci etaje şi avea o valoare de vreo 18 milioane lei. Toate bune şi frumoase numai că la doar două luni distanţă baştanii de la consiliul judeţean se răzgândesc şi comandă modificarea proiectului iniţial. Rad un întreg etaj, fac modificări ale funcţionalităţii clădirii, ordonă construirea de spaţii pentru McDonald’s, KFC şi alţi hamburgeri, pentru o librărie şi alte fantasmagorii, ceea ce, evident, înseamnă şi alte costuri. Din motive care ne scapă, dar pe care nici Filipescu, nici Dinulescu, cu funcţii politice, şi nici Daniel Ştefan, ca administrator public, nu ni le spun, nu au mai venit în faţa consilierilor să supună aprobării modificările la documenaţia tehnico-economică. Aşa că băieţii noştri, siguri pe ei, că doar sunt la putere, se apucă de construit. Şi construiesc până în 2015 când s-au răzgândit, şi în privinţa hamburgerilor, a librăriei şi a altor acareturi şi cer din nou modificarea proiectului. Ceea ce proiectantul a făcut. În paranteză fie spus, răzgândeala aceasta ne-a costat prima dată 80 mii lei, iar a doua oară 40 mii lei. Bani publici.

Legalizarea ilegalităţilor nu a fost pe placul consilierilor

Dintr-o dată băieţii noştri din consiliul judeţean şi-au dat seama că treaba nu e bună pentru ei. Ba chiar e groasă. Clădirea bibliotecii trebuia să iasă cu cinci etaje, după documentaţia aprobată în 2013 de consilieri dar, fatalitate, ea a ieşit cu patru etaje. Aşa că, băiatul de serviciu, Marian Dinulescu, că doar Filipescu poate fi suspectat de orice, dar nu de prostie, vine în august 2015 cu un proiect de hotărâre prin care încearcă legalizarea ilegalităţilor săvârşite până atunci. În speţă, să voteze consilierii documentaţia tehnico-economică la zi, adică ceea ce au construit ilegal băieţii noştri. După un mic scandal în consiliu Diba şi-a retras proiectul de hotărâre, simţind că nu-i a bună. Băiat perseverent, mai face o astfel de tentativă şi în octombrie 2015 dar, din nou nu are succes. Consilierii şi-au dat seama că ar legaliza o ilegalitate şi au stat în băncuţa lor. Prin urmare, am ajuns în anul de graţie 2016, cu clădirea gata de a fi terminată, dar cu un etaj lipsă. Ce să ne facem ? Păi, dacă tot a ieşit cu scandal şi e groasă la fundul nostru, ar trebui să nu mai perseverăm, probabil că şi-au spus băieţii noştri. Până la urmă aceştia au avut un exces de sinceritate şi în raportul la proiectul de hotărâre privind sistarea lucrărilor grăiesc aşa:” Întrucât modificarea si completarea Hotărârii Consiliului Județean Călărași nr. 14 din 24.02.2013 privind aprobarea documentației tehnico-economice şi a devizului general la obiectivul de investiție Centrul Județean de Cultură şi Administrație Publică „Barbu Știrbei”- Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu – Faza: Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție nu a fost supusă aprobării, lucrările aferente proiectului tehnic nr. 405/2015 nu au fost contractate”. Foarte corect şi legal. Modificările din proiectul din 2015 nu au fost aprobate de consilieri, lucrările nu au fost contractate. Dar lucrările intervenite prin modificarea proiectului iniţial, în speţă din 2013, de ce au fost contractate ? Că nici ele nu au fost supuse aprobării?

Uite biblioteca, nu e biblioteca

Problema legalităţii la construirea bibliotecii judeţene nu constă doar în lipsa unui etaj şi a construirii fără aprobarea consilierilor. Lucrarea s-a făcut fără licitaţie, a fost încredinţată direct firmei SC Optim SA, e adevărat, firma ce a construit toată clădirea ce adăposteşte azi consiliul judeţean, sala de spectacole şi primăria. Întrebând care a fost motivaţia juridică a acestei atribuiri directe aparatul tehnic al consiliului judeţean, susţinut de Filipescu, ne dă un răspuns halucinant: este vorba de continuarea lucrărilor, de ducerea la îndeplinire a contractului iniţial; biblioteca era prinsă în clădirea mare, pe aici pe undeva, dar nu se ştie bine pe unde, dar sigur era prinsă, aşa că noi am mutat-o ceva mai încolo, pe locaţia garajului. Măi, băieţi! Vrăjeala asta nu ţine. Cum adică, era prinsă pe aici pe undeva? Ori era prinsă, ori nu era prinsă. Dacă era prinsă trebuia să se construiască. Cum ea nu s-a construit, nu era prinsă nicăieri. E adevărat, o biblioteca a fost prinsă în proiectul de pe timpul lui Ceauşescu dar, cel mai probabil, a fost „ştearsă” la modificarea proiectului, în 1991 când, pe lângă sala de spectacole, a apărut consiliul judeţean şi primăria. Nu deţinem proiectul din 1991 şi de aceeea am folosit cuvântul „probabil”. Dar, lucrurile sunt simple. Dacă biblioteca exista în proiect, se construia. Cum nu s-a construit înseamnă că nu exista.

Cum stă treaba cu posibilul conflict de interese

Astfel că, au trebuit să treacă 12 ani, când lui Filipescu îi vine ideea să construiască o bibliotecă pe locaţia garajului. Dacă ea nu a fost prinsă în proiect, şi nu a fost, este o nouă investiţie. Prin urmare, licitaţie. Pentru cei de la oficiul juridic din consiliul judeţean, nici măcar prevederile art. 122 lit. i sau j din OUG 34/2006 nu-i salvează. Mai mult, încredinţarea construirii bibliotecii este susceptibilă şi de un conflict de interese. Directoarea compartimentului juridic din consiliul judeţean, Maranda Pipoş, a fost acţionar şi membru în consiliul de administraţie al SC Optim SA. Ulterior, s-a retras. Dacă a semnat şi câte acte a semnat legat de această lucrare, rămâne de văzut. Cert este că pe un act adiţional la contractul de lucrări, toţi directorii de compartimente din consiliul judeţean apar cu nume şi prenume, doar la „juridic” apare simplu, „compartimentul juridic”, fără niciun nume, plus o semnătură. Să fie a portarului ? Să nu uităm. SC Optim SA a luat zeci de miliarde de pe urma lucrărilor. Cât oare or fi luat acţionarii, ca dividende? Un lucru e clar: Mircea Popescu, acţionarul principal la SC Optim SA, a dus banii acasă, aceeaşi casă în care stă şi Maranda Pipoş.

Hai să ne apucăm de parcarea subterană!

Oricum, una peste alta, băieţii noştri din consiliul judeţean vor să se facă cuminţi, pentru că Răducu Filipescu ne informează că restul de lucrări la biblioteca judeţeană se vor atribui prin licitaţie. Adică, prima dată a mers pe încredinţare directă şi tocmai acum nu merge ? Trăgând linie, constatăm că la biblioteca judeţeană este un mare buboi, ce tot se umflă şi se umflă. Expozia se va produce dacă îl înţeapă cineva. Până atunci băieţii răi din presa călărăşeană şi-au mutat atenţia spre o nouă investiţie de suflet a lui Filipescu ce părea îngropată. Dacă tot a intervenit (re)uniunea cu primarul Drăgulin, hai să ne apucăm de parcarea subterană. Noi am dat şi o soluţie viabilă, care nu are cum să dea greş: ne apucăm de parcare şi începem cu sistarea lucrărilor!

fi

 “Creatorul” începe să dea şi el rateuri!

Într-o astfel de logică filipesciană, n-ar fi exclus ca peste putin timp in urma unei verificări a I.J din C.S.M. a dosarului penal sa ne trezim cu “El Maximo” chiar suspect

E tot mai clar că nici domnul Filipescu nu mai e ce era odată. Precizia sa de ceas elveţian a început să cam dea rateuri. Adică „să propagheze” şi minciunele. Deşi se străduie să rămână acelaşi reper de încredere pentru mulţi colegi de-ai săi, pozând în lider puternic care face şi desface la Centru cu greii partidului, peste capul lui Drăgulin, totuşi lider al partidului la Călăraşi, domnu’ senator dă semne  de slăbiciune.

Vinerea trecută, însă, s-a comportat ca odinioară. Adică exact ca un preşedinte de filială judeţeană, funcţie pe care a deţinut-o dacă nu mă înşel vreo 17 ani, până în 2017 când a fost nevoit să facă un pas în spate. Deşi nu intra în „atribuţiile” sale, senatorul ieşit la redistribuire în 2016, a făcut publică şi lista cu potenţialii liberali călărăşeni, apţi să ocupe funcţii în administraţia centrală.

 

 

O parte dintre ei se închină demult în faţa lui ca la o icoană. Pentru că le promite lor dar şi altor naivi din partid fel de fel de funcţii ori sinecuri. Inclusiv locuri eligibile pentru Parlamentul viitor, concurenţa fiind mai acerbă ca Medicină, pe vremuri!

 

Dar nu asta e important, ci faptul că îi place la nebunie ca partidul să se învârte în jurul său iar Drăgulin şi ceilalţi par doar nişte slujbaşi efemeri pe plantaţia PNL, construită de el dar tot pe spinarea acestora din 2004 încoace.

Domnul Filipescu nu se poate obişnui, nici în ruptu’ capului, cu un rol secundar în această „telenovelă” PNL. Refuză să creadă că de 2 ani încoace are totuşi un şef, bun, rău, deasupra sa. Nu concepe ca el să nu ştie tot, pentru că el negociază la Bucureşti, cu boşii de la Centrul, sinecuri pentru fel de fel de personaje discutabile din partid, el rămâne pe veci şeful lui Drăgulin, el a devenit şi purtător de cuvânt al partidului prezentând noutăţile în faţa opiniei publice, prin mâna lui trec listele cu viitorii şefi de deconcentrate pe care tot el i-a propus. Toate astea pentru că el este „creatorul”!

 

Într-o României normală pe care vor s-o construiască pentru că aşa au primit ordinul de la Cotroceni, astfel de derapaje nu-şi au locul. Democraţia e cea care face legea. Inclusiv în viaţa partidelor vechi, aşa cum eşi PNL-ul, nevoite permanent să se reformeze. Dar cu oameni care vor să construiască o României normală cu mintea şi sufletul curate. Şi nu declarativ, pe vorbe puţine şi ieftine

CE STIE “EL MAXIMO” DESPRE ACESTE SOCOTELI TRASE DE JAMES BOND ?

Acționar la SC Antinori SRL cu sediul în București, societate înregistrată în octombrie 2018.

A fost asociat / acționar la următoarele firme, toate radiate:
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (firmă de construcții) și DELTA CONTCONSULT SRL= asociat cu Grigore Vasile Viorel
BUCEGI MANAGEMENT SRL
DGM AGREGATE SRL,
LAUCRIST SRL,
LONE SRL,
OMEGA PRODUCTION SRL
ZALEX CONSTRUCTION SRL (condusă official de Cristian Ene, din umbră de Iulian Dumitrescu)

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (înființată în 2005)
imediat după ce Alianța DA ( PD si PNL) a format guvernul Tăriceanu I.

Iulian Dumitrescu a fost asociat în firmă cu Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006.

 

În 2008, firma cu sediul în Sediu Comuna Frumuşani Județul Călăraşi și-a schimbat sediul in judetul Ilfov. Iulian Dumitrescu îi cesionează partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: peste 100 milioane de euro, fonduri europene si de stat

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a făcut afaceri cu statul și în perioada în care Iulian Dumitrescu era OFICIAL ASOCIAT dar și după ce n-a mai fost asociat oficial.

 

 

 

 

Firma de construcții a făcut în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 130 de milioane de lei, adică aproape 29 DE MILIOANE DE EURO!!!

Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Consiliul Județean Călărași și cu primarii din județul Călărași; însă a derulat contracte și cu primării din județele Prahova și Ilfov.

 

ZALEX CONSTRUCTION SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici derulate și în județul Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL.

 

Poate ne informează public domnul senator Iulian Dumitrescu care este valoarea contractelor derulate de ZALEX CONSTRUCTION SRL (a derulat contracte de deszăpezire în județul Călărași și în mun Călărași).

 

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL Iulian Dumitrescu au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

 

Pentru senatorul liberal „România normală” înseamnă conectarea la conducta banilor publici

Sursa: AntiMafiaInvestigatiiPresa

investigația jurnaliștilor Pro tv-romania, te iubesc/ presa locala si centrala: expres, jurnalul, obiectiv, cațavencii, românia curata, antimafia-investigatipresa