Condamnari

ALERTA Deputat RADULESCU PSD/CITITI si voi ce poate CERE un condamnat la inchisoare unui Presedinte de Tara!

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a solicitat marţi preşedintelui Klaus Iohannis să denunţe public protocoalele încheiate între SRI şi instituţii ale statului, să se dezică de acestea şi să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională. Rădulescu a afirmat că, dacă şeful statului nu va face aceste lucruri, “înseamnă că acceptă statul paralel şi continuă nerespectarea Constituţiei”.

“Ieri, prin revocarea doamnei Kovesi, nu am făcut absolut nimic, pentru că va fi înlocuită o persoană cu o altă persoană, Sistemul este acelaşi. Şi atunci, pentru că în aceşti ani de zile am văzut abuzuri extraordinar de mari şi neconstituţionale şi împotriva drepturilor şi libertăţilor umane, am făcut nişte cereri. Îi cer preşedintelui Iohannis să denunţe public protocoalele încheiate între SRI şi instituţii ale statului, să se dezică de acestea, să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională şi să denunţe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi. În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel şi continuă nerespectarea Constituţiei şi atunci cer colegilor şi coaliţiei ca să continuăm cu cererea de suspendare. Adică să luăm în lucru şi în gândirea noastră rapid continuarea deciziei de suspendare a preşedintelui României”, a declarat Rădulescu la Parlament.

Totodată, el a solicitat ministrului Justiţiei să ceară la rândul său tuturor forţelor şi instituţiilor pe care le cunoaşte să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI.

“În acelaşi timp, domnului Hellvig îi fac aceeaşi cerere oficială, ca parlamentar al României, ca să denunţe, să arate public cetăţenilor României toţi procurorii şi judecătorii care în aceşti 8-10 ani de zile au colaborat, şi-au făcut echipe mixte, au anchetat şi au judecat împreună cu SRI-ul dosarele şi românii nevinovaţi. Cer totodată procurorilor – pentru că sunt foarte mulţi procurori oneşti (…) – să se dezică de toţi procurorii care au făcut astfel de abuzuri, să-i facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face altceva decât un abuz de putere, iar la un moment dat probabil pentru asta poate fi încriminat, la un moment al vieţii lui”, a adăugat deputatul PSD.

Rădulescu a precizat că PSD era pregătit luni să anunţe suspendarea preşedintelui.

“Ieri eram toţi pregătiţi ca să cerem suspendarea preşedintelui. Nu înseamnă că ne-am oprit pentru faptul că doamna Kovesi a fost revocată ieri din funcţie de către domnul preşedinte, pentru că dânsul n-a respectat timp de multe luni de zile nici Constituţia, nici CCR şi nu respectă nici măcar Parlamentul, care este totuşi puterea în statul român. (…) Chiar dacă îi dă voie Constituţia ca să atace orice fel de lege, însă modul cum o face şi toate legile pe care le atacă ca să blocheze activitatea parlamentară, mi se pare tot o nerespectare a Constituţiei”, a adăugat Rădulescu, care consideră că prin acestea preşedintele a “batjocorit” instituţiile statului.

Cererile vor fi depuse oficial marţi, a menţionat deputatul PSD

Catalin Radulescu, deputat PSD condamnat definitiv pentru dare de mita, a condus un grup de lucru pentru legile justitiei. Intre concluzii: Parlamentul sa numeasca procurorii sefi si sa controleze Inspectia Judiciara

 

Imagine

Deputatul PSD Catalin Radulescu, condamnat definitiv in decembrie anul trecut la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita, a anutat joi, in contextul unei declaratii potrivit careia i s-a furat o masina de 150.000 euro, ca el a condus un grup de lucru la parlament pentru modificarea Legilor justitiei. Potrivit acestui grup de lucru – din care au facut parte “fosti procurori de mare clasa” si “fosti judecatori foarte buni” – numirile procurorilor de rang inalt ar trebui facute de Parlament, iar Inspectia Judiciara sa fie sub control parlamentar. Radulescu a sustinut si ca ministrul Tudorel Toader este de acord cu propunerea sa privind raspunderea magistratilor. 

“Doua luni de zile, eu am facut un grup de lucru cu fosti judecatori foarte buni, fosti procurori de mare clasa si profesori universitari de drept. Am facut niste modificari pe articolele care credem noi ca asa trebuie facute ca in tara asta nimeni sa nu mai sufere din cauza unor nedreptati. Ati vazut ca exista aceasta discutie foarte mare cine sa numeasca procurorii, ba presedintele Romaniei, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justitiei, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo. Atunci, solutia pe care au gasit-o oamenii astia, ca tot spunem ca Parlamentul asta este al poporului, este ca sa-i numeasca Parlamentul. Sa nu mai fie niciun fel de problema. In Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizati 50 de magistrati, procurori sau judecatori. Din astia 50 de magistrati audiati sa fie propusi Parlamentului cei mai buni si Parlamentul sa-i voteze. Eu cred ca e calea cea mai normala. Asa se intampla si in America si peste tot”, a sustinut Radulescu, citat de Agerpres.

Referindu-se la raspunderea magistratilor, el a precizat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a spus ca sustine propunerea sa, cea care vizeaza posibilitatea ca cetateanul sa se indrepte material si penal impotriva celui care l-a prejudiciat, procuror sau judecator, intr-o instanta judecatoreasca, nu impotriva statului.

“Inspectia Judiciara trebuie sa aiba statut independent, sa nu fie sub absolut nimeni si sa fie sub control parlamentar, pentru ca Parlamentul este exponentul poporului roman. Sub control parlamentar trebuie sa fie orice fel de institutie, inclusiv SRI-ul, pentru ca Parlamentul e poporul”, a adaugat deputatul PSD.

In context, Radulescu a aratat ca nu il intereseaza raportul MCV, ci sa nu mai fie abuzuri din cauza ca legea e interpretata.

“Nu ma intereseaza raportul MCV, pe mine ma intereseaza in tara mea, in Romania, nu raportul MCV, pe mine ma intereseaza ca niciun cetatean sa nu mai pateasca niciun fel de abuz din cauza ca legea e interpretata sau ca nu suntem in stare sa definim un articol de lege”, a mai spus Radulescu.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, pe 5 decembrie, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia. Inalta Curte a mentinut decizia data pe 30 martie.

El a devenit cunoscut in spatiul public mai ales dupa ce a declarat, in legatura cu protestele de asta-iarna, ca are o arma AKM. Autoritatile s-au autosesizat si i-au suspendat permisul de port arma, iar conducerea PSD a decis, in aprilie, sa-l suspende sase luni din partid