Anchete DNA

Alegeri CALARASi:Deputatul IACOMI(pus sub control judiciar-mita la primarie) a castigat primaria Lehliu Gara/Sorin VRAJITORU(consilier judetean) prins cu parintii in CONTRABANDA de Combustibili, Spatii si Evaziune se duce in PARLAMENT prin DEMISIA lui IACOMI/ Nastrusnica miscarea PSD, Deh!

ochi-pt-blogBOMBA la PSD Calarasi/ Dupa IACOMI, anchetat pentru MITA si pus sub control JUDICIAR, Sorin VRAJITORU are mari probleme PENALE cu PARINTII !

Părinții pesedistului Sorin Vrăjitoru asigurau spațiile de depozitare pentru grupul infracțional organizat specializat în traficul cu motorină

România Tv a anunțat, în cursul zilei de duminică, 14 iulie, faptul că vameșii corupți de la Călărași au pus la dispoziția unui grup infracțional organizat, specializat în traficul cu motorină, spații de depozitare. Același fapt reiese și din comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, emis presei în data de 11 septembrie 2012.
Scandal la Vama Călărași
Un astfel de spațiu a existat pe strada Varianta Nord, pe un teren aflat în proprietatea părinților lui Sorin Vrăjitoru, și el angajat al Vămii Călărași. Acum, acesta este suspendat din funcție și, în momentele pe care nu și le petrece prin cafenelele din municipiul Călărași, se visează prefectul județului. Aproape 10 recipiente uriașe pentru carburanți stau pe terenul familiei Vrăjitoru. Acesta recunoaște că ANAF a emis sechestre asiguratorii asupra bunurilor respective. Fostul șef al lui Sorin Vrăjitoru, Ion Voicu, a fost arestat preventiv, în cursul anului trecut, când mascații și procurorii i-au năvălit la ușă. Aceștia au derulat operațiuni de percheziție și la sediul Vămii Călărași. Grupul infracţional organizat specializat în activităţi de evaziune fiscală cu combustibili era constituit din opt persoane, care sunt acuzate de prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă. Potrivit DIICOT, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi.
Motive consistente

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi, care făceau controale formale la societăţile comerciale implicate şi le asigurau spaţii necesare funcţionării. Un astfel de depozit, iată, se afla chiar sub nasul lucătorului vamal Sorin Vrăjitoru. Acesta, într-o filmare cu camera ascunsă, recunoaște că motorina era depozitată pe terenul propriilor părinți. Mai mult, din datele noastre, acesta a fost cel care l-a recomandat pe Ion Voicu să rămână, în continuare, ca șef al Vămii Călărași. Prin negocierea din cadrul Uniunii Social Democrate, acest post revenise Partidului Social Democrat. E ciudat cum organizația condusă, la acea vreme, de Ion Ștefan, a acceptat la conducerea Vămii Călărași un fost membru al Partidului Democrat Liberal. Se pare că motivele au fost… consistente! Sorin Vrăjitoru a fost abordat pentru a închiria unei echipe România Tv spațiile de depozitare folosite, până anul trecut, de grupul infracțional organizat destructurat de DIICOT. Acesta s-a arătat surpins de faptul că niște oameni de afaceri obișnuiți sunt atât de bine informați cu privire la acțiunile ilegale derulate prin Vama Călărași.

Sursele citate au precizat că percheziţiile au legătură cu dosarul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în dosarul “Motorina”.

Angajaţi de la Direcţia de Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi făceau controale formale la firmele acuzate de evaziune fiscală de cinci milioane de euro şi le asigurau spaţiile necesare funcţionării, potrivit DIICOT.
Grupul infracţional organizat specializat în activităţi de evaziune fiscală cu combustibili era constituit din opt persoane.
Acestea sunt acuzate că au achiziţionat peste 11.000 de tone de motorină Euro 5 în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi, însă în realitate au revândut motorina prin staţii de distribuţie a carburanţilor, fără să plătească taxele aferente.
“În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip «fantomă», fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
12 septembrie 2012 este data la care procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași și IPJ Călărași au descins la domiciliul numitului Ion Voicu, șeful Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Călărași.
Date
A fost efectuată o percheziție domiciliară care a durat aproape 5 ore, Ion Voicu fiind, ulterior, condus la sediul Vămii Călărași, unde au avut loc alte percheziții. Ion Voicu era suspectat că face parte dintr-o rețea infracțională care viza prejudicierea bugetului de stat prin sustragerea de la plata accizelor aferente operațiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piața internă. La acel moment, în total au fost efectuate 33 de percheziții, 13 în județul Constanța, 4 în municipiul București, 8 în județul Călărași, 3 în județul Sibiu, două în județul Prahova și câte una în județele Giurgiu, Aba și Vâlcea. În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi. În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor. La acel moment, prejudiciul cauzat bugetului de stat era estimat la suma de 5 milioane de euro.
Condamnări
Dintre funcționarii D.J.A.O.V. Călărași suspectați că au sprijinit această rețea infracțională, se numără și Sorin Vrăjitoru, membru PSD. Acesta a pus la dispoziția grupării infracționale, contra-cost, un spațiu situat pe strada Varianta Nord, din municipiul Călărași, unde erau depozitate produsele petroliere. Ion Voicu a fost judecat, la instanța de fond, Tribunalul Călărași, pentru comiterea infracțiunii de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, în baza Legii nr. 39/2003, art. 7, pedeapsa pentru asemenea faptă fiind închisoarea de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi. Voicu a fost condamnat la 4 ani și 2 luni pentru inițiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Tot 4 ani și 2 luni a primit pentru comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală, în baza Legii nr. 241/2005, art. 9, alin a, b și c, în fapt pentru ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile; omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. A fost condamnat și la 2 ani și 6 luni închisoare pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute de Legea nr. 241/2003, în baza art. 13, care prevede: Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Ca șef peste Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Călărași, Ion Voicu a fost numit de Partidul Democrat Liberal.
Despăgubiri
Ion Voicu urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani și 2 luni închisoare. Alături de acesta au mai fost condamnați: Mara Tănase – 4 ani și 6 luni, Ionescu Lucian Florin – 3 ani și Nițulescu Cristian Gabriel – 2 ani și 6 luni, cu suspendarea executării pedepsei. Ion Voicu și Mara Tănase, administratorul firmei SC Atlantis Premium SRL Jegălia, urmează să plătească, în solidar, către ANAF, suma de 37.225.298 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă obligaţiile accesorii până la achitarea debitului, echivalentul sumei de 8,27 milioane de euro. Ion Voicu deține, însă, o locuință de serviciu situată în Călărași, Prelungirea București, bloc I39, scara 7, apartament 12. Acesta deține împreună cu soția, Monica Voicu, o locuință proprietate personală în Călărași, achiziționată prin credit ANL, dar și un apartament în municipiul Constanța, de 40 mp, achiziționat prin credit bancar. Tot prin credit, Ion Voicu și-a achiziționat și un autoturism Opel Vectra, în anul 2004. În 2005, familia șefului Vămii Călărași datora 40.000 de euro, credit contractat pentru achiziționarea locuinței din Călărași, credit care este scadent în 2025, dar și suma de 37.800 de euro, credit contractat în 2011 și scadent în anul 2031. Ca șef de vamă, Ion Voicu câștiga, anual, suma de 70.219 lei, în vreme ce soția acestuia, șefa firmei Red Cafe SRL Călărași, declară un venit anual de doar 16.230 lei.
Rețeaua
În cazul numiților Guliu George, Mihăilescu Tudor, Chirvăsitu Dumitru, Jugănaru Andrei Florin, Teodosiu Florin Silviu, Vrânceanu Mariana, Ionuţă Mircea Grigore, Andrei Anton, Andronescu Adrian, Nicolescu Dan şi SC Atlantis Premium SRL Jegălia, cauza a fost disjunsă, Curtea de Apel București, în cazul acestora, emițând soluție în data de 9.06.2016. Rechizitoriul a fost întocmit de Direcția Națională Anticorupție. Au fost emise următoarele sentințe: Radu Nemeș, cunoscut drept Regele Motorinei, extrădat din SUA, mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, fost șef ANAF pe guvernarea PDL – 9 ani închisoare; Diana Mariana Nemeș, soția acestuia – 7 ani închisoare; Sorin Blejnar, fost șef ANAF – 5 ani închisoare; Viorel Comăniță, fostul șef al Vămilor, șeful lui Ion Voicu – 5 ani închisoare. Instanta i-a mai condamnat pe Dumitru Chirvăsitu la 8 ani de închisoare, pe Mihai Buliga, Andrei Juganaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan și Pavel Ghise la câte 7 ani de închisoare. Fostul ofițer DIPI Florin Secăreanu și Lucian Florin Ionescu au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare cu executare. Mariana Vrânceanu a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, iar Nicolae Belba a fost condamnat la 3 ani și 5 luni. Instanța a mai dispus ca inculpații să plătească Agenției Naționale de Administrare Fiscală despagubiri civile de 242 milioane de lei, echivalentul sumei de 53,77 milioane euro. Sentința nu este definitivă. Nici în cazul fostului șef al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Călărași, Ion Voicu, sentința nu este definitivă. Pe rolul Curții de Apel București, din data de 13.05.2016 se judecă apelul declarat de Voicu Ion și Mara Tănase. Următorul termen este fixat pentru data de 9.09.2016. Statul român, prin ANAF, nu va putea recupera prejudiciul stabilit de instanța de fond, în suma de 8,27 de milioane de euro, sumă pe care Ion Voicu ar urma s-o plătească în solidar cu Mara Tănase, patronul firmei SC Atlantis Premium SRL Jegălia. În prezent, Ion Voicu poate fi găsit ca membru activ în stafful deputatului PNL, fost PDL, Vasile Iliuță

Iulian Iacomi, primarul oraşului Lehliu Gară, a fost ridicat de DNA. Se pare că acuzaţia  este  de MITĂ!

MitaFost PDL-ist, actual PSD-ist, dar de fapt prieten la cataramă cu PNL-istul Filipescu Răducu – nimeni altul decât preşedintele PNL Călăraşi – Iulian Iacomi a reuşit „performanţa” să piardă alegerile europarlamentare pentru PSD în favoarea prietenului său Răducu Filipescu. Se pare că preţul a fost de circa 68 miliarde lei vechi, pe care Iacomi i-a primit de la „fratele” Filipescu pentru a-şi achita nişte arierate.  Atunci a fost de fapt şi declicul care a făcut ca majoritatea primarilor PNL să fie total nemulţumiţi de faptul că Răducu a dat peste 80% din banii de arierate unui primar de altă culoare. Rezultatele s-au văzut la alegerile prezidenţiale, unde mulţi primari PNL nu au mai „tras”pentru Iohannis şi astfel Ponta a reuşit să facă scor la Călăraşi. De altfel, gurile târgului spun că Iulian Iacomi va candida în 2016 pentru PNL.

Momentan, Iulian Iacomi se află sub control judiciar pentru 60 de zile şi nu mai are dreptul de a exercita funcţia de primar. Noul primar interimar al oraşului Lehliu Gară este viceprimarul şi, totodată, vicepreşedinta PSD,  Ştefania Moga, care mai mult ca sigur va fi şi candidatul PSD pentru un mandat de primar în iunie 2016.

Cine este Moga Ştefania ?

Ştefania Moga, inginer diplomat, la bază având ca profesie contabilitatea, membră PSD din anul 1998, a fost aleasă în anul 2012 consilier local. La propunerea organizaţiei locale PSD, a fost nominalizată pentru funcţia de viceprimar şi validată în unanimitate, în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2012. Până atunci a deţinut funcţia de administrator la fabrica de confecţii „Sport Wear” cu capital străin. Loială partidului, „Fănuş”,  cum este alintată de mai toţi prietenii, a ştiut mereu să facă diferenţa dintre bine şi rău, dintre prieten şi duşman, dintre a ajuta şi a lăsa de la sine. Este iubită şi respectată de toată lumea. Şi-a pus viaţa, priceperea, calmul şi bunul simţ în sprijinul aproapelui. Acum se pare că a venit vremea ca „Fănuş” să culeagă roadele muncii ei de o viaţa

18740704_1857330584533950_5784936664362180821_n

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 213/116/2016
Data inregistrarii 11.02.2016
Data ultimei modificari: 03.01.2017
Sectie: Secţia penală
Materie: Penal
Obiect: plângere control judiciar (art.213 NCPP)
Stadiu procesual: Fond

Părţi

Nume Calitate parte
IACOMI IULIAN Petent

Şedinţe

15.02.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: JDL5
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art.213 Cod procedură penală admite plângerea formulată de inculpatul IACOMI IULIAN împotriva Ordonanţei de prelungire a măsurii controlului judiciar din data de 09 februarie 2016 dispusă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi în dosarul nr.471/P/2014 şi revocă această măsură. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15 februarie 2016.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  26/2016  15.02.2016
13.02.2016
Ora estimata: 09:30
Complet: JDL5
Tip solutie: Termen preschimbat
Solutia pe scurt:
Document

Sorin-Vrajitoru (1)

 

 

 

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 2762/116/2007 (661/P/RJ/2007 )
Data inregistrarii 16.10.2007
Data ultimei modificari: 26.01.2017
Sectie: Secţia penală
Materie: Penal
Obiect: furtul (art.208 C.p.) ART.209 C.P.
Stadiu procesual: Apel

 

Părţi

Nume Calitate parte
MARINACHE EUGEN – VIOREL Apelant Inculpat
CARTERARU GEORGE Intimat – Parte civilă
VRĂJITORU SORIN Intimat Parte vătămată

 

Şedinţe

22.11.2007
Ora estimata:
Complet: Complet P14a
Tip solutie:
Solutia pe scurt: respins apelul ca nefondat
Document:
08.11.2007
Ora estimata:
Complet: Complet P14a
Tip solutie:
Solutia pe scurt: amana judecarea cauzei la 22.11.2007 la cererea aparatorului apelantului inculapt, pentru lipsă de apărare
Document:
25.10.2007
Ora estimata:
Complet: Complet P14a
Tip solutie:
Solutia pe scurt: pentru lipsă procedură
Document