Politica

ALDE: Ultima BASINICA trasa de MOS Part in SENAT !

Tăriceanu continuă presiunea pe PSD și critică în termeni duri rectificarea bugetară. Liderul ALDE i-a dat un ultimatum lui Dăncilă: Până pe 20 august să restructureze guvernul și să prezinte un nou program de guvernare

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat lunii în termeni duri rectificarea bugetară, despre care a spus că este dovada unui buget construit nerealist și i-a dat Vioricăi Dăncilă un ultimatum până pe 20 august, dată la care să prezinte ”un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”.

”Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”, a transmis Tăriceanu, potriviit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare.

”Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări”, se mai precizează în comuncatul ALDE.

În document se subliniază că Tăriceanu a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare.

”În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”, se arată în comunicat.

”În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă, prim -ministrul României, ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, conchid cei de la ALDE