Anchete DNA

Actualizare Matrafoxatul ILIUTA, presedinte CJ Calarasi/Date din DOSAR, Decalaratii Martori si alte Smenuri de la Valcelele­čśÄ

 

Emil-Musat-si-Vasile-Iliuta-300x200Conform datelor Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria C─âl─âra╚Öi, Vasile Iliu╚Ť─â, pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi, este cercetat cu privire la comiterea infrac╚Ťiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Codul penal, ├«n acest caz, prevede o pedeaps─â ├«ntre unu ╚Öi 5 ani de ├«nchisoare.

Audieri rapide

Dosarul are num─ârul 2350/P/2017. De╚Öi au ap─ârut ├«n spa╚Ťiul public informa╚Ťii conform c─ârora cazul de la C─âl─âra╚Öi ar fi intrat sub instrumentarea Parchetului General, informa╚Ťia nu se sus╚Ťine. Dup─â fapt─â, dup─â competen╚Ťa teritorial─â ╚Öi dup─â calitatea persoanei, solu╚Ťionarea cauzei revine Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria C─âl─âra╚Öi. S-au efectuat audieri pe band─â rulant─â, legate de modul ├«n care Vasile Iliu╚Ť─â ╚Öi-a petrecut ziua de 26 octombrie 2017. Audierile au ├«nceput din data de 30.10.2017. Au fost audia╚Ťi chelnerii de la restaurantul Popasul S─âlciilor, loca╚Ťie unde a avut loc o petrecere pentru serbarea zilei onomastice a dou─â personalit─â╚Ťi locale, Dumitru Tudone ╚Öi Valentin Dumitru Deculescu. Conform unor informa╚Ťii, Vasile Iliu╚Ť─â a ajuns la aceast─â petrecere ├«n jurul orei 16:00. Restaurantul are camere de luat vederi, dar numai la exterior. Se poate identifica cu certitudine ora la care pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi a ajuns la petrecere ╚Öi, de asemenea, ora la care a plecat.

Ce a declarat Viorel Ivanciu

Vasile Iliu╚Ť─â a stat la mas─â ├«n apropierea numi╚Ťilor Emil Mu╚Öat, Marian Dinulescu, Valentin Barbu, Viorel Ivanciu ╚Öi Drago╚Ö Coman. To╚Ťi au fost audia╚Ťi, p├ón─â la acest moment, mai pu╚Ťin Drago╚Ö Coman, aflat ├«n concediu, ├«n afara ╚Ť─ârii. Audierile sunt efectuate de ╚Öeful Serviciului Rutier C─âl─âra╚Öi, Emil Deacu. Au fost ├«ntreba╚Ťi ├«n leg─âtur─â cu modul ├«n care s-a derulat petrecerea ╚Öi mai ales ce b─âuturi au fost servite la mas─â. Au fost ├«ntreba╚Ťi punctual dac─â ├«╚Öi amintesc ca Vasile Iliu╚Ť─â s─â fi consumat, la petrecerea respectiv─â, alcool ╚Öi ├«n ce cantitate. Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului C─âl─âra╚Öi, a declarat c─â toat─â lumea de la mas─â a b─âut. Indirect, a recunoscut c─â ╚Öi Vasile Iliu╚Ť─â a consumat b─âuturi alcoolice. Marian Dinulescu a declarat c─â nu-╚Öi aminte╚Öte mare lucru c├ót─â vreme el s-a plimbat printre mese ╚Öi a stat mai mult pe-afar─â, pentru a fuma.

Alb, roșu și roze

Colegul lui Vasile Iliu╚Ť─â, Valentin Barbu, vicepre╚Öedinte al Consiliului jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi, a venit cu o declara╚Ťie nuan╚Ťat─â. A spus c─â a stat chiar ├«n fa╚Ťa lui Vasile Iliu╚Ť─â. L-a v─âzut pe acesta consum├ónd minim 4 pahare de vin. Certific─â aceast─â afirma╚Ťie motiv├ónd c─â ╚Öi-au umplut paharele ├«n acela╚Öi timp. Nu ╚Ötie de c├óte ori a mai fost umplut paharul lui Vasile Iliu╚Ť─â c├ót timp el nu a fost atent. Vinul a fost alb, ro╚Öu ╚Öi roze. Valentin Barbu a avut reprezentarea c─â Vasile Iliu╚Ť─â consumase alcool ╚Öi anterior venirii sale la restaurantul Popasul S─âlciilor. ├Än acea zi, Iliu╚Ť─â a mai fost la Topul Oamenilor de Afaceri, dar ╚Öi la s─ârb─âtoarea hramului bisericii din satul V├ólcelele. B─âutura nu a fost achizi╚Ťionat─â din restaurant, a fost adus─â de cei doi s─ârb─âtori╚Ťi, Dumitru Tudone ╚Öi Valentin Dumitru Deculescu. Barbu a mai declarat c─â Vasile Iliu╚Ť─â a f─âcut o comand─â special─â chelnerilor, cer├ónd s─â fie adus un vin deosebit, Ro╚Öu de Purcari. Num─ârul sticlelor comandate poate fi verificat pe baza bonului fiscal emis.

Roșu de Purcari

Emil Mu╚Öat a declarat c─â, de regul─â, la astfel de evenimente, nu iei ├«n seam─â dac─â cineva beau sau nu. ╚śtie c─â s-a comandat Ro╚Öu de Purcari, vin aflat ├«n stocul resturantului ╚Öi nu adus de cei doi s─ârb─âtori╚Ťi. Nu au fost evenimente ├«n care cineva s─â ias─â ├«n eviden╚Ť─â astfel ├«nc├ót ceilal╚Ťi s─â-╚Öi dea seama c─â este beat-lemn. Asta p├ón─â la momentul plec─ârii sale. Afirm─â c─â a vorbit cu cel aflat ├«n dreapta sa, Alin Dr─âgulin, c├ót─â vreme ├«ntre Vasile Iliu╚Ť─â ╚Öi Valentin Barbu, afla╚Ťi fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â, avea loc o discu╚Ťie tensionat─â ╚Öi c─â a preferat s─â aib─â un schimb de idei, pe domenii tehnice, cu Alin Dr─âgulin. Mu╚Öat confirm─â c─â dup─â ce s-a serbat hramul bisericii din V├ólcelele, a avut loc un praznic, ├«nsemn├ónd m├óncare ╚Öi b─âutur─â, dar c─â a stat acolo, ├«nso╚Ťindu-l pe pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean C─âl─âra╚Öi, Vasile Iliu╚Ť─â, foarte pu╚Ťin timp. Chestionat tot ├«n leg─âtur─â cu acest caz, Liviu Tomoioag─â, membru PNL ╚Öi fost senator de C─âl─âra╚Öi, ne declar─â c─â a ajuns la petrecere ├«n jurul orei 20:30, moment ├«n care Vasile Iliu╚Ť─â nu se mai afla ├«n restaurant. Liviu Tomoioag─â nu a fost audiat ╚Öi nu a fost citat ca martor.

Motiva╚Ťie

Din datele noastre, audierile au fost efectuate pentru a se stabili dac─â exist─â o cauz─â de ordin personal pentru care Vasile Iliu╚Ť─â s-ar fi sustras recolt─ârii probelor biologice

Marin Badea.ro