Anchete DNA

Actualizare ILIUTA/BPN PNL i-a TRAS toate fonctiile lui Vasilica/Daca incepe UP, Sf.Ilie ramane pe “drumuri” cu zeci de Milioane Euro din Agricultura/Pe sestache, Cica a plecat la ALDE langa PSD/Am zis de ieri ca e Mazilit/Sursa IPJ: UP va incepe cat de repede😎

date noi, in scandalul iliuta, publicate de presa centrala, www.stiripesurse.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, are probleme şi în partid, după ce incidentul de săptămâna trecută, când a fugit de la un filtru al poliţiei, după ce a fost oprit în trafic.

Biroul Permanent Naţional al PNL a votat luni în unanimitate suspendarea lui Iliuţă din funcţiile deţinute în partid, după ce procurorii au deschis un dosar penal in rem.

De asemenea BPN al PNL a votat ca, în cazul în care Iliuţă va fi pus sub urmărire penală, acesta să-şi piardă sprijinul politic şi, implicit, funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost oprit în trafic, săptămâna trecută, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar acesta ar fi plecat înainte ca poliţiştii să-i pună vreo întrebare. Poliţiştii l-au urmărit pe şeful CJ Călăraşi până acasă, unde au vorbit prin gard cu acesta. Poliţiştii l-au amendat pe Vasile Iliuţă şi i-au reţinut permisul de conducere. Potrivit subinspectorului Florentina Dobre de la IPJ Călăraşi, lui Vasile Iliuţă nu i s-au recoltat probe biologice.

În urma incidentului, Iuţă a dat publicităţii un comunicat, în care susţine că a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Judeţean Călăraşi, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere, că i-a salutat pe cei doi reprezentanţi ai Poliţiei care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. ”Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-şi identitatea şi funcţia deţinută, moment în care cei doi poliţişti i-au lăsat impresia că l-au recunoscut”, se arată în comunicat.

”Preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest şi nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice. Datorită faptului că organele de poliţie nu mai avut alte solicitări şeful CJ Călăraşi şi-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi «urmărit» de către aceştia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuţă a ajuns la destinaţie în faţa porţii locuinţei sale au apărut 3 echipaje de poliţie cu girofarurile aprinse”, se arată în comunicat.

Vasile Iliuţă susţine că împotriva sa se derulează un ”scandal ieftin, denigrator şi rău intenţionat”, care este concertat.