Anchete DNA

HORROR/BUSOI a inceput sa MANCE kaka/A VISAT castigarea in UNANIMITATE la GIURGIU/Cine este acest LIMBRIC/Cititi si Scuipati in sagetile lui Otravite si pline de Euroi !

busoi-mananca „Buturuga mică” vrea să răstoarne „carul mare”

Sursele își fac treaba. Informează. Despre un zvon, despre o idee aflată în lucru, despre o acțiune ce se pregătește, despre unii actori chiar, despre modele ce urmează a fi folosite, despre multe. Multe și interesante. Chiar foarte interesante !

busoi-usl
O problemă a PNL care este aproape exclusiv internă, alegerea viitorului președinte al partidului, a devenit o problemă de interes național. Pentru că finalizarea Congresului PNL pune în fața cetățenilor României un partid care are vocația de a guverna și care va avea un lider care poate deveni, la alegerile parlamentare viitoare, prim-ministrul Guvernului României iar la alegerile prezidențiale poate avea un candidat. Fiind vorba despre PNL, candidatul este Klaus Iohannis, pentru un nou mandat. Nu mai spun despre faptul că finalul acestor alegeri are o influență majoră pentru alegerile locale viitoare !
busoi-avion
Pe surse au venit niște zvonuri. Dinspre echipa candidatului Cristian Bușoi aflată în criză de legitimitate. Dacă legitimitate nu e, nimic nu e ! Pentru a avea legitimitate, în „criza cea de taină” s-a decis să se treacă la „treburi serioase”.
FB_IMG_1496954432484
S-au făcut „treburi serioase” și până acum, unele rezultate de la CDJ-uri fiind de mirare. Ba, chiar și acolo unde moțiunea Cristian Bușoi a primit „dreptul” de a se arăta în fața delegaților la Congres, alături de alte moțiuni, propaganda „bușoistă” a pedalat pe „informarea” că doar moțiunea lui Cristian Bușoi a fost votată ! Noroc că echipa lui Ludovic Orban pune adevărul la locul lui și prezintă rezultatele voturilor pentru toți competitorii. Iar cazuri de înșelăciune prin omisiune avem de la echipa lui Cristian Bușoi: Giurgiu este deja de notorietate – Cristian Bușoi își reclamă „unanimitatea” iar liberali de acolo și presa locală care a dat informații reclamă „unanimitatea” la Ludovic Orban, la Bistrița-Năsăud nici nu au fost supuse la vot moțiunile, la Dolj, Cristian Bușoi arată că a obținut voturile dar când te uiți la informația completă afli că Ludovic Orban a obținut același număr de voturi, ceea ce înseamnă că cei din Dolj sunt neutri, nicidecum pro-Bușoi. Iar exemplele privind dezinformarea prin omisiune sau pur și simplu dezinformare crasă pot continua. Material este, din destul. Pentru că este o metodă „cinstită” de luptă politică adoptată de Cristian Bușoi și echipa.
busoi nou
Acum se pare că vor să depășească nivelul dezinformării agresive pentru că nu prea merge.

„De armata de troli-sustinatori ai domnului Orban nu spunem nimic?? Au infestat toate grupurile liberale cu un limbaj suburban la adresa domnului Busoi, cum apare o postare pro-Busoi… cum cooperativa se activeaza, se tot arunc tot felul de insinuari ca ar fi cu PSD”ul, vb urate, injurii, vocabular ce nu ne face cinste, cu ei ce ne facem?? Cam asta s-a inteles prin competitie internă, să arunci cu cat mai mult rahat in contracandidat, in loc ca sustinatorii sa promoveze motiunile, păcat ca s-a ajuns la mascarada asta ieftina

Acest susținător activ, calificat jurnalistic, al lui Cristian Bușoi își varsă necazul. Campania lor pe internet, pe rețelele de socializare, a fost copleșită de „armata de troli-susținători” ai lui Ludovic Orban. Măscările promovate prin intermediul unei anumite părți a presei (din întâmplare aservită ALDE și chiar PSD) nu au dat rezultate pentru că „armata de troli-susținători” a lui Ludovic Orban a reacționat și a pus lucrurile la punct. Iar când pui „punct”, pui punct ! Dacă acelui „punct” cei din echipa Bușoi îi spun „rahat” este problema lor. De gustul omului, nu te legi. Cât privește insinuările că Bușoi ar fi cu PSD-ul, hm, aici este de discutat câte ceva. Nu de alta, dar oamenii care umblă pe Facebook și sunt interesați de soarta PNL nu sunt chiar inculți. Mai ales că o mare parte dintre ei, deveniți membri ai grupurilor liberale, vor fi prezenți la Congresul PNL în calitate de votanți !

received_257561751318182
Ei bine, liberalii membri ai PNL care vor fi delegați la Congres sunt cei care trebuiesc determinați să nu îl susțină la vot pe Ludovic Orban ci pe Cristian Bușoi. Se apelează la orice. Crin Antonescu a reapărut și este în vervă pentru susținerea lui Cristian Bușoi. Se speră că în inimile delegaților la Congres există într-un colțișor o anume afecțiune față de Crin care ar putea reorienta votul. Nu mai spun de cei care încă mai au în suflet defunctul USL ! Se trage tare în această direcție și, evident, cum au tot încercat să pregătească terenul cei de la PSNews (ALDE), Ludovic Orban este cel care s-a opus formării USL !
Sursele spun că echipa Bușoi este pregătită să folosească un „model” de îndepărtare a contracandidatului folosit în campania de la locale, din 2016. Iar atunci, lui Ludovic Orban i-a fost înscenată o „posibilă” infracțiune asimilată faptelor de corupție din poziția de lider al partidului care ar fi lăsat impresia „interlocutorului” că l-ar putea favoriza după câștigarea alegerilor. Tiberiu Urdăreanu, finanțator al PSD și al fostului PDL în campaniile electorale pentru a obține contracte cu statul sau cu autoritățile publice locale, bine dotat cu aparatură de înregistrare pe propriul corp, l-a abordat pe Ludovic Orban și l-a înregistrat în discuția purtată. Instanța de judecată a fondului, cu majoritate, a constatat că fapta pentru care Ludovic Orban a fost trimis în judecată nu există, pe înregistrare neexistând angajamentul prevăzut de lege ca fiind act de corupție și l-a achitat. Ei bine, sursele spun că un astfel de scenariu este luat în considerare fie cu privire la Ludovic Orban (?!) fie cu privire la unul sau la mai mulți dintre colaboratorii săi. O astfel de treabă este mizerabilă ! Așa cum a fost cea de anul trecut cu Tiberiu Urdăreanu. Să vedem dacă scot ceva, neasumat, desigur !

m2

Nu o exclud. Tot citind pe la PSNews în această campanie am văzut că s-a refăcut o legătură jurnalistică pe care surse bine informate au relevat-o. Sorin Roșca Stănescu și cu ValentinBusuioc au refăcut echipa. Valentin Busuioc este „campionul” de la PSNews în articole insultătoare la adresa lui Ludovic Orban și a celor care îl susțin. Evident, articolele nu sunt asumate de echipa Cristian Bușoi. Eu sunt mic, nu știu nimic, tata’n pod belește oaia ! Probabil că la PSNews sunt mai multe ițe jurnalistice bune de folosit pentru interesele ALDE. Iar dacă este vorba despre SR Stănescu, atunci putem pune mâna’n foc că este capabil de orice. Tot o sursă bine informată a lămurit ceva din campania USL din 2012. SR Stănescu s-a certat, pentru banii de campanie, cu liberalii din Târgoviște și și-a continuat campania pentru Senat cu ajutorul lui Adrian Țuțuianu, de la PSD !

received_262009030873454
O altă variantă luată în discuție este un serial „rapid” gen „destăinuirile lui Sebastian Ghiță” ! Țintele pot fi multe. Nu doar Ludovic Orban, deși el este ținta principală. Tipul de „destăinuiri” a mai fost folosit, prin intermediul PSNews cu autorul „de serviciu” Valentin Busuioc dar nu au fost în serial ! Dacă SR Stănescu este implicat alături de Busuioc și ce o mai fi pe acolo, nu este exclus să avem un serial cu episoade zilnice sau chiar de două ori pe zi.Foarte probabilă este varianta „înregistrarea ca la Atanasiu”. La Bistrița-Năsăud, Atanasiu s-a exprimat împotriva colegilor din fostul PDL. A fost înregistrat „colegial” iar presa a fost servită cu „bomba”. A curs multă cerneală ! Multe zile au fost ocupate de „marele eveniment”, de ruptura iminentă dintre PNL și PDL, de refacerea PDL și alte alea.Sursele spun că echipa Bușoi are mare grijă să se țină deoparte ! Nu își vor asuma nimic. Mai mult, se vor mira indignați că „există astfel de evenimente” deplorabile în activitatea … echipei Orban (găștii lui Orban cum a scris PSNews sau „armata de troli-susținători ai domnului Orban”, cum se exprimă un membru al echipei Bușoi !). Nu vor avea treabă cu jurnaliștii sau colegii din echipă care vor îndeplini rolul de „răspândaci”, nu.

Pentru eliminarea din cursă a lui Ludovic Orban sau pentru depășirea acestuia la vot în Congres se pare că strategii de relații publice ai echipei Bușoi sunt gata să se folosească de orice „accident planificat” ce ar aduce rezulta

Un prieten scrie și el despre tărășenie.

image-2015-12-10-20657564-70-cristian-busoi-georgiana-busoi

A devenit evidenta activitatea febrilă depusă dincolo de limitele Statutului pentru a-i asigura dlui Busoi statutul oficial de candidat la Congresul PNL care va avea loc peste o săptămână.
Faptul că, în fața Congresului, s-ar supune votului mai multe candidaturi este , în sine, cât se poate de benefic, întrucât câștigătorul ar avea legitimitatea maximă.
Însă , când un candidat oarecare beneficiază de sprijin incorect, când sansa sa în finala mare este minimă, se cuvine să ne punem întrebarea: cum speră să câștige?
“Pe surse”…dar nu cele prea știute, s-a transmis informația că, saptamana viitoare, va avea loc un atac concertat asupra favoritului, urmarindu-se, nici mai mult, nici mai puțin, decât retragerea dlui Ludovic Orban din competiție.
Adică repetarea scenariului de la alegerile locale.

FB_IMG_1491498304821
Probabil, vor apărea înregistrări “demascatoare”, conexiuni “suspecte” pe site-ul obscure și neasumate, dar numai bune de preluat în..Pe Surse și altele…
Numai că “planificatorii” acestei strategii omit faptul că nu se mai adresează unei mase amorfe de votanți, ci DELEGAȚILOR la un congres, care sunt persoane mult mai informate și infinit mai greu de manipulat.
Dacă, printr-o minune, dl Orban și-ar retrage candidatura, cum-necumul calificat ar rămâne SINGURUL candidat și ar fi suficient propriul său vot ca să se”aleagă”!
Este planul ultim, planul ultimei zvâcniri de a păstra PNL pe orbita satelitara a PSD.
Căci asta e miza Lor supremă…Adaug aici o mică „amintire”. Criticând politica bugetară a PSD prin guvernul Grindeanu, Cristian Bușoi a scos un porumbel: dacă nu revine la normal, PSD nu va mai putea încheia în viitor alianțe cu alte partide, diferite de cele cu care acum are alianțe ! Adică, mai pe șleau, dacă nu revăd politica bugetară, El, Cristian Bușoi, îi amenință că nu va mai încheia alianțe cu PSD ?!

XPress: Finii lui Cristian Bușoi, pe lista marilor despăgubiri de la ANRP (VIDEO)

Sabin Orcan a vorbit în ediția de luni a emisiunii ”XPress”, de pe B1 TV, despre cazul finilor lui Cristian Bușoi, care au profitat de retrocedările făcute “pe sub masă” de Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților.

Site-ul ancheteonline.ro scrie ca Bogdan Militaru și Daniel Groza fac parte dintre băieții deștepți care au cumpărat drepturile litigioase de la foștii proprietari. Cei doi au plătit 290.000 de lei pe drepturile litigioase, unei persoane din Timișoara, pe nume Preda Valeria și au câștigat 77.535.100 lei. Totul s-a întâmplat în 2008, când la conducerea ANRP se aflau colegii de partid ai lui Cristian Bușoi, Ingrid Zaarour, președinte, Theodor Nicolescu, vicepreședinte, Cătălin Teodorescu, membru. Toți cei trei liberali, aflați atunci în fruntea ANRP, sunt urmăriți penal pentru retrocedări ilegale.

Finii lui Cristian Bușoi, pe lista marilor despăgubiri de la ANRP

Într-un raport întocmit pe 6 martie, de Guvern, privind verificările efectuate la ANRP, se arată că restituirile către finii lui Cristian Bușoi, Bogdan Militaru și Daniel Groza, se plasează în topul retrocedărilor,  pe locul al cincilea în ceea ce privește valoarea sumelor încasate.

Este vorba de 77.535.100 lei, iar cazul face obiectul unui dosar, soluționat în favoarea titularului Preda Valeria și a cesionarilor Groza Daniel și Militaru Bogdan. Prin această afacere, proprietarul de drept, Preda Valeria a încasat 290.000 de lei, în timp ce finii lui Bușoi și-au împărțit partea leului: Groza a obținut 33 milioane de lei, iar Militaru, 44 milioane de lei.

În raportul de control se arată că restituirile către finii lui Bușoi au reprezentat “cazuri excepționale”, motiv pentru care ei au primit “peste rând” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumpărat drepturile litigioase.

Într-un raport al Curții de Conturi, sunt prezentate numeroase nereguli privind modul în care s-au făcut plățile de către ANRP.

“Urmare a controlului efectuat la ANRP pentru perioada 2007 – 2011, s-a constatat ca, în cele mai multe situații analizate, în ceea ce privește plata despăgubirilor bănești, nu a fost respectată ordinea cronologică a depunerii cererilor de opțiune, în timp ce despăgubirile plătite în cazuri excepționale au avut la bază adeverințe eliberate de medicul de familie, în general pe cazuri de boli specifice bătrâneții: hipertensiune, diabet, tulburări funcţionale digestive, rinită alergică s.a. Nu au existat criterii după care să se întocmească tabelele cu beneficiari în vederea efectuării plății, întâlnindu-se situații în care, după aproape cinci ani de la emiterea Deciziei, nu s-a achitat nici măcar prima tranșă în timp ce, în cazul altor decizii, plata s-a făcut integral într-o luna de la emiterea deciziei. De remarcat este faptul că tocmai persoanele care au beneficiat în mod nelegal de compensații bănești au fost cele cărora li s-au efectuat plata în termenul cel mai scurt”, se arată în raportul Curții de Conturi.

EXCLUSIV DNA sustine ca ancheteaza cazul “finii lui Busoi”/ Traseul banilor

Reteua lui Busoi
Reteua lui Busoi
Foto: Hotnews

HotNews.ro publica azi, in continuarea articolului “De unde are Cristian Busoi milioane de actiuni la Fondul Proprietata”, povestea detaliata a despagubirilor acordate de ANRP finilor europarlamentarului PNL, candidat la primaria Capitalei. De la cine au cumparat acestia drepturile litigioase, cat au platit pentru ele, cat au castigat si cum se face ca la putin timp dupa ce primesc actiuni la Fondul Proprietatea ele apar si in declaratia de avere a lui Cristian Busoi. De notat ca toti trei evita sa spuna daca au vandut sau cumparat unii de la ceilalti actiuni la Fondul Proprietatea. DNA sustine intr-un raspuns oficial ca ancheteaza acest caz, desi primele acte au fost solicitate inca din februarie 2015, insa de peste un an nu s-a intamplat nimic dosar.

 • Intrebarea transmisa DNA: Decizia nr. 3659/04.12.2008 a Comsiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), prin care s-a solutionat Dosarul nr. 41988/CC al ANRP, face obiectul unui dosar de cercetare al DNA?
 • Raspunsul procurorilor: Pe rolul DNA – Structura Centrala exista in lucru o cauza cu privire la aspectele mentionate de dvs., in acest moment alte informatii nu pot fi oferite in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

Reamintim ca, potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate. In februarie 2013, procurorul Popovici a primit raspunsurile solicitate, intre care si o serie de documente si contracte vizand dosarul finilor lui Busoi ( 41988/CC), insa nu e clar in ce stadiu a ajuns ancheta inceputa in urma cu un an.

 • De la cine au cumparat finii drepturile litigioase

La sfarsitul anului 2008,  doi cetateni cunoscuti drept finii liberalului Cristian Busoi (Marius Bogdan Militaru si Daniel Groza) incasau 77,5 de milioane de lei de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii (ANRP).

Cei doi au preluat in august 2008 drepturile litigioase ale unei batrane din municipiul de pe Bega, Valeria Hilda Preda, care se chinuia din 2007 sa intre in posesia despagubirii pentru un teren de 2,5 hectare, situate pe Calea Aradului nr.34 din Timisoara.

in decembrie 2008, cei doi apropiati ai lui Busoi au obtinut cea de-a 18-a mare despagubire de la ANRP, cele 77,5 de milioane de lei find acordate: 500.000 de euro in bani, restul in actiuni Proprietatea. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca aceasta despagubire face obiectul unui dosar penal.

In declaratia de avere din 2010, care se completeaza pentru anul precedent, pentru 2009, Cristian Busoi declara un drept de creanta asupra a 15.765.634 (cincsprezece milioane) actiuni la Fondul Proprietatea. Acest drept de creanta inseamna ca Busoi avea promisiunea vanzarii acestor actiuni de la cineva.

Intr-o declaratie de avere ulterioara, din 2012, Cristian Busoi raporteaza “dividente” incasate din actiuni la fondul proprietatea aferente anilor 2008-2009, respectiv 2010 si declara de aceasta data vanzarea a 16.000.000actiuni la Fondul Proprietatea.

 • Valeria Hilda Preda:  Am primit 500.000 de lei

Calaraseanul Bogdan Militaru, finul lui Cristian Busoi, europarlamentarul i-a botezat unul dintre copii, s-a prezentat in august 2008 la usa Valeriei Hilda Preda si s-a oferit sa-i cumpere drepturile litigioase pentru un teren de pe strada Calea Aradului nr.34.

“Ma chinuiam din 2000-2001 sa-mi recapat proprietatea, dar nu reuseam. Ce era sa fac, eram disperata. A venit dintr-o data, in 2008, domnul Militaru la mine. Nu-l cunoasteam, si mi-a spus sa-i vand actele. Am primit 500.000 de lei. Am facut actele la un avocat”, ne-a declarat batrana.

Initial aceasta a fost de acord sa ne ofere copii ale actelor, insa dupa o zi ne-a transmis ca ii este frica de posibile repercusiuni din partea lui Cristian Busoi. “Eu sunt batrana, nu vreau sa-mi mai fac dusmani. Nu are cine sa ma apere. Dumneavoastra sunteti la Bucuresti, eu aici. Va rog sa ma intelegeti”, ne-a transmis a doua zi aceasta.

Militaru nu a putut fi contactat in momentul in care am incerat sa-l intrebam cum a ajuns din Calarasi la usa Valeriei Preda Hilda. Sora sa ne-a transmis ca acesta e plecat din tara si nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect. De la biserica unde Militaru si-a botezat al doilea copil, ni s-a confirmat ca Busoi a nasit un copil al familiei Militaru.

Potrivit publicatiei debanat.ro, Bogdan Militaru este patronul firmei bucurestene Tradecomia, cu obiect de activitate deratizarea si dezinsectia. In 2013, aceasta a castigat un contract in valoare de 3,8 milioane de lei cu Primaria Timisoara, pentru ingrijirea parcurilor din oras. Militaru locuieste acum in Fudulea (Calarasi) si doreste, potrivit publicatiei citate, sa candideze la Primarie.

In ce-l priveste pe Daniel Groza, presa locala il indica drept al doilea fin. Publicatia locala “debanat” scrie ca “al doilea fin al lui Busoi din aceasta afcaere, Daniel Groza, este originar din Jebel, dar s-a mutat la Timisoara. A avut un atelier de tamplarie la Ciacova, insa lovitura a dat-o dupa ce-a ajuns finul cui trebuie si a achizitionat drepturile litigioase de la Valeria Preda. Pana atunci, nici macar la Jebel nu era foarte cunoscut. Lumea a inceput sa auda de el abia dupa afacerea cu drepturile litigioase.”

 • 77 de milioane de lei pentru un teren de 2,5 hectare

Reprezentantii si juristii ANRP ne-au precizat in legatura cu dosarul de despagubire de 77,5 de milioane de lei pentru un teren de 2,5 hectare ca acesta are date suspecte. Valeria Hilda Preda putea intra in posesi pamantului in baza Legii fondului funciar si nu erau necesare despagubiri, doar ca Primaria Timisoara a decis altceva in 2007.

Notificarea prin care Preda Valeria Hilda solicita restituirea in natura ori despagubiri a fost depusa in urma cu 15 ani, moment cand a primit o prima transa de bani si restituiri in natura. “In 22 ianuarie 2001 este inregistrata declaratia notariala care atesta ca a primit o despagubire de 97.288 de lei pentru terenul in suprafata de 28.327 mp si cel de 297,43 mp cu constructii. Prin dispozitia primarului din 2007 i s-au restituit in natura 2184 mp, iar pentru 26.143 mp – teren ce nu poate fi restituit in natura si constructiile demolate- s-a transmis la ANRP dosarul pentru stabilirea despagubirilor”, ni s-a transmis de la Biroul de Presa al Primariei Timisoara.

“Terenul pentru ca s-a dispus dreptul de proprietate era in proprietate publica”, ni s-a mai transmis de la municipalitatea de pe Bega. Altfel spus, putea fi restituit, nefiind necesare alte plati.

Dreptul la despagubiri ANRP a fost practic statuat printr-o decizie primarului Gheorghe Ciuhandru din 2007, si el un cunoscut al lui Cristian Busoi, cel care si-a construit cariera politica in orasul de pe Bega.

Este vorba de Dispozitia nr.2553 din 12.09.2007 privind notificarea referitoare la imobilul(terenuri) din Calea Aradului nr.34 (fost 18). “Eu il cunosc pe domnul Busoi, pentru ca in urma cu noua ani facea politica aici. Este adevarat ca il cunosc ca si politician, dar nu suntem prieteni sau apropiati”, ne-a precizat fostul primar al Timisoarei in perioada 1996-2008.

 • Preia Militaru, se acorda si despagubirile

Din 2007 si pana in august 2008, solicitarea Valeriei Hilda Preda nu a fost bagata in seama de secretariatul ANRP. De-abia dupa ce au cumparat drepturile litigioase Militaru si Groza, solictarea sa a trecut pasii intermediari pana sa ajunga in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) a ANRP, asa cum ne-au precizat reprezentantii institutiei. Catalin Teodorescu, prietenul si colegul de partid al lui Busoi, era vicepresedinte al ANRP.

Prin Decizia nr. 3659/ din 4 decembrie 2008 a Comsiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) s-a solutionat Dosarul nr. 41988/CC al ANRP prin care Militaru si Groza au primit 77,5 milioane de lei, aproape 18 milioane de euro la cursul de atunci.

Evaluarea terenului si a unui imobil demolat a fost stabilit de firma de evaluare Consultim din Timisoara, asa cum ni s-a transmis de la ANRP. Societatea respectiva e calculat valoarea terenului de 2,5 hectare in baza unor presupuse anunturi imobiliare. Nicolae Marcu, presedintele consiliului de administratie al firmei, a refuzata sa explice modul cum a calculate valoarea proprietatilor pentru care Militaru si Groza au obtinut 77,5 milioane de lei.

In acest moment, pretul unui mp pe Calea Aradului este 13 euro. Rezulta ca cele 2,5 hectare, pentru care apropiatii lui Busoi au primit 18 milioane de euro, ar avea o valoare acum de 325.000 de euro. E adevarat ca intre timp preturile la imobiliare au scazut fata de momentul evaluarii, insa ieftinirea terenurilor nu justifica pretul urias stabilit in urma cu sapte ani. Un metru patrat pe Calea Aradului a fost calculat la un pret de 720 de euro de 55 de ori mai mare ca in prezent.

 • Busoi si-a trecut actiunile de la Proprietatea in declaratia de avere
Cristian Busoi
Cristian Busoi
Foto: cristianbusoi.eu

Conform legislatiei, pentru despagubirea de 77 de milioane de lei aprobata de ANRP in decembrie 2008 pentru finii lui Busoi, s-au acordat 500.000 de euro in conturi bancare si restul pana la 77 de milioane in actiuni la Fondul Proprietatea. Paritatea a fost de un leu pe actiune acordata, rezultand ca Militaru si Groza au primit in jur de 75 milioane de actiuni. Pretul unei actiuni este la acest moment de 0,75 lei, iar in 2008 era  intre 0,1 si 0,3 lei. Conform datelor oficiale, Fondul Proprietatea a fost listat la BVB in data de 25 ianuarie 2011, actiunile fiind listate direct, nu prin oferta publica initiala.

Imediat dupa ce acestia au primit actiunile de la Proprietatea, in declaratia de avere a lui Cristian Busoi din 2010 apare dreptul de creanta pentru 15,7 milioane de actiuni la acest fond plus 120.000 vandute in 2009. “Declar ca detin un drept de creanta pe 15.765.634 de actiuni”, scrie candidatul PNL la Primaria Capitalei. Asta inseamna, conform unui expert, ca Busoi ar fi imprumutat persoane cu sume de de bani, care au garantat, la randul lor, cu aceste actiuni.

Din declaratia de avere a lui Busoi nu reiese ca acesta avea acordate imprumuturi mai mari de 15.000 de euro si 1.500 de lei. Contactat in decembrie, Cristian Busoi a acceptat o intalnire pentru a lamuri orice neclaritate. “Sunt la Strasbourg, vorbim vineri si stabilim pentru sambata intalnirea”, a raspuns acesta inclusiv printr-un sms. Dupa ce a aflat subiectul intalnirii acesta a refuzat sa mai raspunda la orice fel de apel sau sms. Nu a dorit sa explice cum au ajuns actiunile lui Militaru si Groza in posesia sa.

Familia lui Bogdan Militaru si sotia lui Daniel Groza nu au negat ca acestia au cedat o parte din actiunile primite la Fondul Proprietatea lui Cristian Busoi. Finul lui Busoi nu a vut in niciun chip sa discute cu acest subiect. Sora lui ne-a transmis insa ca s-a mutat din tara si nu mai poate fi contactat. Acesta nu a negat insa ca actiunile Proprietatea au ajuns la Cristian Busoi. “Nu pot spune eu acest lucru. Mihai stie, dar nu poate fin contactat”.

Si Daniel Groza a evitat sa ne raspunda la intrebari. Sotia lui ne-a transmis ca sotul stie ca vrem sa aflam cum a luat despagbirea de la ANRP si cate actiuni a cedat lui Busoi, dar ca acesta probabil nu vrea sa ne raspunda la intrebari. Ne-a asigurat prin sms ca i-a transmis toate intrebarile sotului, dar nu il poate convinge sa raspunda la intrebari.

EXCLUSIV De unde are Cristian Busoi milioane de actiuni la Fondul Proprietatea

Cristian Busoi
Cristian Busoi
Foto: cristianbusoi.eu
Cristian Busoi, candidat PNL la Primaria Capitalei, raporteaza in declaratiile de avere milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, ajungand in prezent sa detina peste 14 milioane. A inceput sa faca achizitii in 2011, dupa cum reiese din declaratiile de avere. De notat ca la sfarsitul lui 2008, finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intra in in topul celor mai mari despagubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat sa raspunda, in ciuda insistenelor, la o intrebar simpla: a cumparat actiuni de la finii lui? Candidatul PNL s-a limitat sa spuna ca “totul este achitionat legal si corect” si ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie”.

 • Dosarul de la ANRP al finilor lui Busoi care au primit despagubiri in valoare de 77.535.100 lei a intrat inclusiv in atentia DNA, insa din februarie 2015 cand procurorii au facut primele verificari si pana azi nu s-a mai intamplat nimic.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (paisprezecemilioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro.

Vezi aici integral declaratia de avere a lui Cristian Busoi (iunie 2015)

Busoi raporteaza primul milion de actiuni la Fondul Proprietatea in declaratia de avere din iunie 2012, care este aferenta operatiunilor facute cu un an in urma. De atunci, in declaratiile de avere numarul actiunilor a crescut constant.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) primesc despagubiri generoase de la ANRP la sfarsitul lui 2008 (decembrie), cand s-a dat decizia in dosarul 41988/ CC. Daniel Groza si Bogdan Militaru incaseaza despagubiri in valoare de 77.535.100.  Acestea s-au platit ulterior prin actiuni la Fondul Proprietatea.

Finii lui Cristian Busoi (Daniel Groza si Marius Militaru) figureaza in topul celor mai mari beneficiari de despagubiri de la ANRP. Intr-un top dat publicitatii in 2014, finii lui Busoi ocupa locul 18 din 30. Numele lui Daniel Groza apare si intr-un raport al Curtii de Conturi, mentionat ca fiind un “cumparator constant” de drepturi litigioase.

Contactat de HotNews.ro, Cristian Busoi a evitat sa raspunda clar la intrebarea: “Ati cumparat actiunile de la finii dvs?”, in ciuda insistenelor. Busoi a s-a limitat sa raspunda ca “se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie” si ca “totul e achizitionat legal si transparent, de pe Bursa sau de la investitori”.

“Chiar nu exista nici o implicare, nimic in afara cadrului legal normal. Este doar un subiect de presa”, amai spus candidatul PNL. Avertizat ca aceste raspunsuri vagi nu ajuta la clarificarea situatiei, si ca intrebarea este daca a cumparat sau nu de la finii lui actiuni la FP, Busoi a inchis discutia, afirmand ca nu mai doreste sa raspunda la nici o intrebare pe aceasta tema.

 • DNA a cerut documente despre dosarul finilor lui Busoi. Ce s-a intamplat cu ancheta

Potrivit unor documente consultate de Hotnews.ro, procurorul sef sectie, Gheorghe Popovici a cerut in cadrul anchetei mari de la ANRP (in care sunt vizati mai multi oficiali si oameni de afaceri) o serie de alte dosare de retrocedare, suspecte ca fiind supraevaluate.

Printre aceste dosare, se numara si Dosarul nr. 41988/ CC.

In data de 13.02.2015, procurorul Gheorghe Popovici ii solicita printr-o adresa presedintelui ANRP, Ion Baiesu, sa-i puna la dispozitie, in original, o serie de dosare: 38386/CC, 13653/FFCC/24.04.2008, 39009/CC, 19685/CC, 266600/CC, 32332/CC, 39495/CC, 31209/CC, 29079/CC, 32819/CC, 32819/CC, 21297/CC, 17462/CC, 3585/CC, 41988/CC si 8745/CC.

“Totodata, va solicitam sa ne inaintati, in original, rapoartele de reevaluare efectuate de catre Mondo Plus, dispuse in urma controlului de catre Curtea de Conturi a Romaniei”.

Printr-o alta adresa, din 17.02.2015 procurorul revine la ANRP, solicitand contractele si anexele, in baza carora s-a facut evaluarea pentru dosrele de mai sus. In fine, printr-o noua adresa din 19.02.2015, procurorul Popoviciu solicita ANRP “toate anexele la contractul de prestari servicii nr 660/22.02.2013 incheiat intre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor si SC Mondopuls SRL”.

ANRP a raspuns la toate aceste solicitari, trimitand documentele solicitate de procurorul DNA. Nu este clar ce s-a intamplat cu aceste solicitari, in sensul ca a fost deschis un dosar penal sau nu. Cert este ca nu exista informatii in acest moment legate de o posibila anchetare a finilor lui Busoi.

 • Cum au actionat finii lui Busoi

Intr-o investigatie publicata in 14 decembrie 2015, ancheteonline.ro scrie ca finii lui Cristian Busoi, Bogdan Militaru si Daniel Groza, fac parte din gasca baierilor destepti care au cumparat drepturile litigioase de la fostii proprietari. Acestia au investit 290.000 (cat au platit pe drepturile litigioase, unei persoane din Timisoara, numite Preda Valeria) si au castigat 77.535.100 lei.

Potrivit ancheteonline.ro, totul s-a intamplat in 2008, atunci cand la conducerea ANRP se aflau colegii de partid (PNL) ai lui Cristian Busoi (Ingrid Zaarour, presedinte, Theodor Nicolescu, vicepresedinte, Catalin Teodorescu, membru). Toti cei trei liberali, aflati atunci in fruntea ANRP, sunt urmariti penal pentru retrocedari ilegale.

Potrivit unui raport intocmit pe data de 06.03.2015, de Guvernul Romaniei “privind verificarile efectuate la ANRP a atributiilor in precesul de aplicare a Legii 10/2005”, se arata ca restituirile catre finii lui Cristian Busoi ( Bogdan Militaru si Daniel Groza), se plaseaza in topul restrocedarilor, pe locul 5, in ceea ce priveste valoarea sumelor incasate.

Este vorba despre suma de 77.535.100 lei, “care face obiectul dosarului nr.8745/CC, solutionat prin decizia nr. 3659/04.12.2008, in favoarea titularului Preda Valeria si a cesionarilor Groza Daniel (42%) si Militaru Bogdan (52%), mai arata site-ul ancheteonline.ro

Potrivit ancheteonline.ro, prin aceasta afacere, proprietarul de drept ( Preda Valeria) a incasat 290.000, in timp ce finii lui Busoi si-au impartit partea leului: Groza a obtinut 33 milioane de lei, iar Militaru -44 milioane de lei. Site-ul citat se intreba: “oare cat a primit de la finii sai, Cristian Busoi, colegul de partid al sefilor ANRP, cei care se aflau, la acea vreme la butoane?”

In raportul de control se arata ca restiturile catre finii lui Busoi au reprezentat “cazuri exceptionale”, motiv pentru care ei au primit “peste rand” sumele cuvenite proprietarului de la care au cumparat drepturile litigioase.

Bușoi, cine te manevrează și cum ai atâția bani?

Aseară, Cristian Bușoi s-a remarcat la A3 ca un tânăr politician de viitor. Genul de papagal care merge cu valul, fiind de acord cu tot și spunând că el înțelege strada și el știe foarte bine ce e de făcut. Bușoi se visează primarul Bucureștiului, PNL lăsându-l să candideze pentru că are bani și pentru că e susținut de greii partidului.

Eu îl știu pe Bușoi din 2009, când mințea fără jenă. Între timp, a făcut bani și carieră.

Originar din Turnu Severin, a terminat Medicina în 2003, la 25 de ani, după care s-a ținut numai de școli: Colegiul de Apărare, Facultatea de Drept, Institutului Diplomatic Român, un doctorat.

Educaţie:

 • 2013 – Absolvent al Colegiului National de Informatii, Bucuresti
 • 2010 – Doctorat in sănătate publică şi management sanitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara
 • 2008 – Absolvent al Institutului Diplomatic Roman, Bucuresti
 • 2007 – Absolvent al Facultăţii de Drept – Universitatea « Titu Maiorescu » Bucureşti
 • 2005 – Absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Bucuresti – lucrarea de absolvire – “Reforma serviciului militar in România”
 • 2003 – Absolvent al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Carol Davila”, Bucureşti

E amuzant că, deși candidează, a șters de pe siteul personal, cristianbusoi.eu, chestii importante, cum ar fi CV-ul personal, care era acolo acum câteva luni.

Ce nu se spune în CV e dacă a profesat vreodată sau a fost doar politician. Oricum ar fi, omul are o avere destul de mare, conform declarației de avere depusă la Parlamentul European, unde a ajuns în 2009, la 31 de ani:

Împreună cu soția sa Georgiana deține 9 terenuri în Mehedinți, Băile Herculane și Bucuresti, două apartamente în București, unul in Bruxelles și o casă în Drobeta Turnu Severin, însă nu are mașină. De asemenea, între 2005-2012, Bușoi a achiziționat bijuterii și ceasuri de circa 27.000 euro și tablouri de 6.000 euro, pe lângă bijuteriile și tablourile soției, în valoare de 14.000 euro. Bușoi are și un număr impresionat de conturi bancare şi 1.200.000 de lei investiţi în firma proprie: CSB European Business Target.

Omul a cumpărat terenuri și case imediat ce a ieșit de pe băncile școlii. Ba chiar, când s-a dus la Bruxelles ca europarlamentar, și-a cumpărat și o casă acolo. Nu știu câți dintre voi puteți câștiga destui bani ca să vă cumpărați o casă la Bruxelles la 31 de ani. Sau bijuterii de 40.000€.

Ce nu apar în declarațiile de avere sunt participațiile la câteva baruri și restaurante din București: Le Fin Palais Royal, Di Falco, Ryan’s Irish Pub, Steak House Amzei (închis).

Hai, Bușoi, zi tu cine te-a băgat în treabă și cum ai ajuns să ai atâția bani, în timp ce alți medici fac rezidențiat între 3 și 7 ani și mor de foame. Hai, zi cine ți i-a dat la o parte din cale pe Oprescu și Piedone ca să ajungi primarul Bucureștiului. Și trece în declarația de avere și gipanul ăla negru cu șofer.

 

busoi-cv

 

update: awww, soacra e condamnată.

Totodată, Marta Ilinca, notar şi soacra europarlamentarului PNL Cristian Buşoi, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, în timp ce fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mehedinţi Eugen Nelu Spătaru a primit patru ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. (sursa)

O casa a lui Busoi, ingrijita din bani publici de finul sau

europarlamentar să le plătească munca. Muncitorii firmei Wegabau au primit această însărcinare chiar de la administratorul Tradecomia, care le-a subcontractat serviciile și i-a lăsat să muncească patru luni fără le dea vreun ban.

vila busoi1

„Aventurile” firmei Tradecomia la Timișoara încep să iasă la iveală pe zi ce trece. Societatea a câștigat, anul trecut, licitația pentru toaletarea arborilor din orașul de pe Bega, deși avea ca obiect de activitate exclusiv dezinsecția și deratizarea și, în plus, nu avea niciun angajat și niciun utilaj la Timișoara. Contractul are o valoare de 3,8 milioane de lei. Firma îl are ca administrator pe un anume Marius Militaru, aflat în relații strânse de amiciție cu fostul europarlamentar liberal Cristian Bușoi. Acesta din urmă este chiar nașul de botez al fetiței lui Militaru.

Imediat după ce a câștigat licitația, Tradecomia a subcontractat lucrările. „Fericita” executantă a acestor a fost firma Wegabau, care a toaletat arborii din Timișoara timp de patru luni, fără să vadă însă vreun ban pentru serviciile prestate. Una dintre sarcinile trasate muncitorilor de la Wegabau a fost toaletarea completă a grădinii și a zonei împrejmuitoare a unei vile de pe strada Fuiorului. „Vegetaţia era de un metru la casa lui Buşoi de pe Fuiorului. Cu toţii ştiau că este vila lui, deşi rar a fost văzut pe acolo. Marius Militaru a comandat lucrările de pe Fuiorului. Am avut ca misiune îngrijirea grădinii, dar acolo era un dezastru”, povestește unul dintre muncitorii care figurau pe firma Tradecomia, deşi erau plătiţi de Wegabau.

Wegabau a reziliat contractul cu Tradecomia, după ce a așteptat degeaba timp de patru luni să fie plătită. Firma de deratizare are, în prezent, datorii de circa 40.000 de euro către societate timișeană. Asta, doar pe hârtie, pentru că finul lui Buşoi nu vrea să dea niciun ban. După ce au văzut că şansele de a-și recupera banii de la Tradecomia sunt minime, reprezentanţii Wegabau îi solicită acum lui Buşoi să le plătească măcar lucrările de igienizare și întreținere efectuate la imobilul de pe strada Fuiorului.

Citeste mai mult pe: O casa a lui Busoi, ingrijita din bani publici de finul sau | deBanat.ro – spune realitatea!http://debanat.ro/2014/03/o-casa-a-lui-busoi-ingrijita-din-bani-publici-de-finul-sau_65430.html#ixzz4jVC2f1SA

„Clanul” Busoi, „stapanul Banatului”!

Dupa ce, alaturi de ceilalti „gorghisti” de la centru,  a dus PNL –ul  in „mocirla” unor procente electorale penibile pentru un partid istoric, Cristian Busoi tace acum malc, sperand ca, asa insignifiant cum pare, lumea va uita de el pana ce va fi din nou propulsat din anemica pepiniera de cadre pentru vreun alt post caldut. Numai ca, iata, chiar colegii liberali nu vor sa uite si sa ierte, Busoi fiind acuzat ca ar fi refuzat sa se umble la finantatorii traditionali ai partidului, aceasta „zgarcenie” proverbiala fiind considerata ca avand un rol hotarator in pierderea alegerilor.

 

busoi cristian1 „Clanul” Busoi, „stapanul Banatului”!In acelasi timp insa, Cristian Busoi este asteptat la cotitura in partid pentru ca, in timp ce avea „arici” la buzunar pentru actiunile de campanie ale liberalilor, ar fi facut pe nababul prin diverse locatii de lux europene. Si, mai mult chiar, ca in tot acest timp, prin intermediul finilor sai de incredere, ar fi strans banut peste banut, ajungand, la vedere, in declaratia de avere, la o suma mai mult decat frumusica pentru unul care toata viata a fost bugetar.

baciu6 „Clanul” Busoi, „stapanul Banatului”!

Andrei Baciu

Insa, pe langa interesele personale si de grup pe care le-ar avea in domeniul combinatiilor medicale, motiv pentru care ar fi si incercat sa impuna un „chilotar” drept ministru tehnocrat al Sanatatii, finii din „clanul” lui Busoi ar fi racordati, pe tot teritoriul Banatului, din Drobeta Turnu Severin si pana in Timisoara, la contracte cu statul, de la tolaetarea copacilor si pana la starpirea sobolanilor… Fara ca macar sa le pese de patania soacrei lui Cristian Busoi, notarita Marta Ilinca primind o condamnare la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani.

Jucator pe Sanatate

Pe cand Cristian Busoi se visa inca viitorul primar al Capitalei, anunta deja cu surle si trambite ca va construi spitale peste spitale, mai mari chiar si decat cele de la Viena.

copaciii „Clanul” Busoi, „stapanul Banatului”!

Finii liderului liberal câştigă sume uriaşe de la stat pentru lucrări de toaletare copaci sau deratizare

Insa declinul unuia dintre „yesmanii” preferati ai lui Klaus Iohannis s-a produs nu neaparat dupa ce a inceput sa-si faca singur campanie cu imagini cu tragediile de la cutremur sau de la „Colectiv”, ci dupa ce a incercat sa-l impuna pe Andrei Baciu drept ministrul tehnocrat al Sanatatii. Insa „concurenta” din domeniul medical a ripostat furtunos si publicarea pozelor cu viitorul ministru in chiloti a dejucat planurile lui Busoi.deratizare „Clanul” Busoi, „stapanul Banatului”!Fara ca aceasta sa insemne ca fostul presedinte al CNAS nu a ramas un jucator important pe piata Sanatatii de la noi. Prietenii stiu de ce…

N-a spart pusculita!

Desi liberalii ar fi chiar ultimii politicieni care s-ar putea plainge ca nu au, mai mult sau mai putin la vedere, sustinatori financiari de calibru, campania PNL-ului o fi fost ea sublima, dar pur si simplu a lipsit cu desavarsire! Si asta pentru ca, dupa cum se plang acum alti lideri liberali care au prins glas dupa esecul usturator de la parlamentare, Cristian Busoi nu ar fi vrut sa sparga „pusculita” avuta la dispozitie. Asa ca un numar insmenat dintre candidatii liberali nu ar fi avut prea multe sanse, fiind boicotati financiar chiar de catre proprii lideri precum Alina Gorghiu sau Cristian Busoi. Cel care, pentru a da bine pe langa „stapanirea” de la Palatul Cotroceni, si-ar fi luat angajamentul „sinucigas” de a fi mai mult decat mana stransa. Insa tot mai multi liberalii se plang ca in timp ce economia extrema a lui Busoi le-a taiat „craca” electoratului de sub picioare, finii acestuia nu aveau nicio „greata” din a obtine noi si noi contracte de la autoritatile locale si centrale aflate in sfera de influenta a liberalilor.

Finii si cu nasul!

Oricat de fire economa ar fi insa Cristian Busoi, tot au ajuns procurorii sa se intrebe de unde are acesta 16 milioane de actiuni la „Fondul Proprietatea”. Mai ales ca, intr-unul din nenumaratele dosare ANRP aflate in diverse faze de cercetare sau pe rolul justitiei apare informatia ca Marius Bogdan Militaru si Daniel Groza, nimeni altii decat finii lui Cristian Busoi au incasat 77,5 milioane de lei de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii, la doar trei luni dupa ce cumparasera drepturile litigioase de la o batrana din Timisoara. De altfel, in tot Banatul, finii lui Busoi au un „noroc chior” atunci cand este vorba de atribuirea unor banoase contracte cu statul, lucru reliefat si de nenumarate rapoarte ale Curtii de Conturi. Este suficent astfel sa dam exemplul firmei finului Militaru, care a primit de la Primaria Timisoara un contract pentru toaletarea copacilor, desi institutia condusa de liberalul Nicolae Robu avea propria firma de profil. Dar, ce-i drept, preturile nu erau la fel, societatea pierzatoare a primariei percepand preturi de 11 ori mai mici decat cea a finului lui Busoi! Asta in timp ce firma unui alt fin, Vlad Iman, a prins contracte „babane” pentru dezinsectia si deratizarea Spitalului Clinic de Urgenta Timisoara.

Pai si la asa fini, cum sa nu fie considerat „nasul” Busoi cel mai bogat politician roman? Insa, daca tot a ajuns sa fie considerat drept „stapanul Banatului”, oare de ce nu o candida acesta, macar o data in viata, si in Mehedintiul natal sau barem in Timis?

Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/%e2%80%9eclanul%e2%80%9d-busoi-%e2%80%9estapanul-banatului%e2%80%9d-565114.html/#ixzz4jVCqo7e3
enational.ro