stelian-fuia
Condamnari

Puscarie/Basistul FUIA, fost ministru, a Iesit din BULAU si lasa Patul lui BENEA-director Cabinet/Petrecere frumoasa, Stelica­čĄú

 

received_1436045109787309

Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, ├«n guvernul Mihai R─âzvan Ungureanu, va fi eliberat condi╚Ťionat, ├«n cursul zilei de azi, dup─â ce Tribunalul Constan╚Ťa i-a admis contesta╚Ťia formulat─â ├«mpotriva deciziei Judec─âtoriei Medgidia, care dispusese respingerea cererii acestuia, la data de 10.01. 2018.

Condamnat la 3 ani, cu executare

Judec─âtoria Medgidia a considerat cererea lui Stelian Fuia, de eliberare condi╚Ťionat─â, ca nefondat─â, stabilind un termen de ├«nnoire a acesteia dup─â 4 luni. ├Än cursul zilei de azi, Tribunalul Constan╚Ťa i-a admis cererea, urm├ónd ca Stelian Fuia s─â fie pus ├«n libertate imediat. Stelian Fuia, care a fost ╚Ťi liderul Organiza╚Ťiei Jude╚Ťene a Partidului democrat Liberal, a fost condamnat, la data de 29.06.2016, prin sentin╚Ť─â definitiv─â emis─â de ├Änalta curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie, la 3 ani de ├«nchisoare cu executare, dup─â ce instan╚Ťa de fond, curtea de Apel Bucure╚Öti, ├«l condamnase la o pedeaps─â mai mare, de 4 ani de ├«nchisoare cu executare.

Abuz în serviciu

Stelian Fuia a fost condamnat pentru infrac╚Ťiuni de corup╚Ťie prev─âzute de Legea 78/2000, fiind acuzat, de procurorii Direc╚Ťiei Na╚Ťionale Anticorup╚Ťie, de abuz ├«n serviciu. Acesta, ├«n calitate de director al Sta╚Ťiunii de Cercetare ╚Öi Dezvoltare a Plantelor Medicinale ╚Öi Aromatice Fundulea, cu ╚Ötiin╚Ť─â, a omis ├«ndeplinirea unui act de serviciu, ├«n cadrul unei proceduri de executare silit─â, fapt ce a condus la scoaterea ilegal─â, prin procedura de licita╚Ťie organizat─â de inculpatul Opri╚Öan Constantin, la 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului, ├«n valoare de 243.950 lei ╚Öi la ├«ndestularea ├«n acest mod a creditorului SC Procera Agrochemicals Romania SRL cu suma totala de 174.631 lei, societate la care State Alexandrina, sora lui Fuia Stelian, era asociat─â.

Ministru pentru 77 de zile

1 an și 7 luni a stat Stelian Fuia la pușcărie, fiind încarcerat mai întâi la Penitenciarul Slobozia, ulterior fiind transferat la Penitenciarul Poarta Albă. Din 9.02.2012 și până la data de 27.04.2012 a fost Stelian Fuia ministru al Agriculturii

sursa/marin badea