FB_IMG_1530715319634
Politica

PUCI in PNL? Senator DUMITRESCU: My Name Is BOND. Iulian BOND! USL functioneaza pe Contracte cu STATUL-Sute milioane Euro!

Primvicepreședinte al PNL, Iulian Dumitrescu, este, în primul rând, portofelul gros. În februarie 2016, EVZ scria despre actualul senator de Prahova, în vârstă de 45 de ani, că se află neoficial în spatele mai multor firme care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani.

Potrivit Registrului Comertului, el a fost asociat la mai mult firme, acum toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL. Ultima firmă a făcut afaceri cu statul și în perioada în care acesta era oficial asociat și director general, dar și după

received_1530214337037052

Liderul senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu, l-a atacat marți pe președintele partidului, Ludovic Orban, pentru faptul că nu a consultat partidul înainte de a depune o sesizare penală împotriva premierului Dăncilă. Dumitrescu, senator de Prahova, este cunoscut în partid pentru încercarea de a-i lua locul lui Orban, fiind sprijinit de Adriana Săftoiu și Marian Petrache.

Iulian Dumitrescu s-a numărat printre cei trei lideri PNL care au votat marți împotriva inițiativei lui Orban la şedinţa Biroului Executiv al partidului.

“Dl preşedinte Ludovic Orban nu s-a consultat înainte să ia această decizie cu nimeni. Astăzi, cerând vot de susţinere în Biroul Politic Executiv, practic şi-a recunoscut greşeala, practic a recunoscut că nu este nicio diferenţă între persoana fizică Ludovic Orban şi preşedintele partidului Ludovic Orban. Nu am comentat în fond decizia, în schimb este absolut normal ca totdeauna să discuţi în partid şi apoi să iei o decizie aşa de importantă. (…) Acum tensiuni au fost pentru că s-a luat o decizie, s-a spus că este pe persoană fizică. (…) Eu cred că plângerea penală este exclus să fie o armă politică a PNL”, a declarat Dumitrescu, citat de Agerpres.

La finalul ședinței, prim-vicepreședintele Raluca Turcan a anunțat că liberalii susţin demersul privind plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă

 

 Iulian Dumitrescu, candidat USL-PNL pentru Senat Colegiul 2 Calarasi. Nu a detinut nicio functie publica.

Avere
Desi Iulian Dumitrescu pare mai putin instarit, cine se uita peste conturile din declaratia de avere si ii numera proprietatile trecute in aceasta, constata ca a facut contracte de sute de milioane de lei cu statul printr-o firma a carei poveste va fi relatata in randurile urmatoare.

Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280 lei. In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit sponsorizare 61 490 de dolari de la firma Zalex Copnstruction SRL pentru studii.
Isi asuma un venit de 10 792 lei.

Dumitrescu declara ca este actionar la o singura firma SC Antinori SRL cu sediul in Bucuresti, inregistrata in luna octombrie a acestui an. Potrivit Registrului Comertului el a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Povestea EURO GRUP DG TRANSPORT SRL
Firma EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a luat fiinta in 2005 la cateva luni dupa ce Alianta DA formata din PD si PNL a format guvernul. Iulian Dumitrescu era asociat in aceasta firma cu un anume Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006. In 2008, firma cu sediul in Sediu Comuna Frumuşani Judetul Călăraşi isi schimba sediul in judetul Ilfov, actionarul majoritar si mnumarul de intregistrare la Recom. Iulian Dumitrescu ii cesioneaza partenerului sau Grigore Vasile Viorel partile sale sociale, cum a mai facut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, si in cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat si dupa ce n-a mai fost asociat oficial. Firma de constructii a facut in perioada 2007-2012 contracte cu statul in domeniul constructiilor in valoare de 130 de milioane de lei, adica aproape 29 de milioane de euro. Cele mai multe sunt incheiate cu Consiliul Judetean Calarasi si cu primarii din acelasi judet, dar a mai avut contracte si cu primarii din judetele Prahova si Ilfov

 

Iulian Dumitrescu de Calarasi, puci impotriva lui Ludovic Orban ?

 “Nu știu pe cine am deranjat, dar am asistat în această după-amiază la o tentativă mârșavă de compromitere a mea. În ciuda faptului că nu am participat la votul exprimat în Senat pe modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, pe lista nominală de la vot figuram ca și cum aș fi fost prezent și aș fi votat în favoarea propunerilor Comisiei Iordache.

Colegii de la PNL au sesizat cât de gravă era situația, m-au anunțat și am ajuns în câteva minute în sala de ședință a Senatului. Am cerut explicații de la microfonul central, după ce am arătat că nu am fost prezent la vot, nu am folosit cartela de vot și nu am semnat condica de prezență. Sper ca actuala putere, PSD-ALDE, să corecteze minciuna, nu îmi închipuiam că asemenea mârșăvii sunt posibile în Senatul României.” -Iulian Dumitrescu. Liberalul se plange puterii, te doare capul. Se pare ca umbla virusi informatici de sorginte sovietică prin Senat.

Potrivit Registrului Comertului, Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate în prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.
Iulian Dumitrescu a mai fost acționar la Bucegi Management SRL și SC Antinori SRL.
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat și director general, dar și după. Firma de constructii a avut numai în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost încheiate cu Consiliul Judetean Călărași ți cu primării din același județ, dar a mai avut contracte si cu primarii din județele Prahova și Ilfov. În firmă Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel.
Iulian Dumitrescu ii cesioneaza în 2008 partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L.
După 2012, Dumitrescu a făcut o grămadă de bani tot de la stat printr-o firmă din comuna Otopeni.
Zalex Construction SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici, printre care în Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL. Dar și în Călărași, unde Dumitrescu s-a aciuat în ultimii ani. Zalex a avut inclusiv contracte pentru deszăpezire în Călărași.
De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului Iulian Dumitrescu au mai avut numeroase proiecte finanțate din fonduri europene.

HOPA/My Name Is Bond. Iulian BOND/ Sponsorul Secret Al PNL Calarasi A SUPT Din Tara Noastra Mangoti, Iulian Dumitrescu A Sponsorizat Si Vizita SALTELISTEI In America/ Felipe Stie De Ce !, arata subcomisarul.ro

Chiar dacă potrivit declarației de avere nu ar părea un tip bogat, Iulian Dumitrescu are conexiuni extrem de interesante și, mai ales,este un bun plătitor al facturilor PNL, lucru care l-a remarcat și l-a propulsat la dreapta Alinei Gorghiu și în avionul de America.
Iulian Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280, conform declarației de avere, dar în realitate se plimbă prin Capitală cu un Mercedes S 500, ultimul model, cu un preț de catalog de peste 100.000 de euro.
In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit o sponsorizare de 61 490 de dolari de la firma Zalex Construction SRL pentru studii. Declară un venit de 10 792 lei.
Asta oficial.
Neoficial se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani.
Potrivit Registrului Comertului. Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate în prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.
Iulian Dumitrescu a mai fost acționar la Bucegi Management SRL și SC Antinori SRL.
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat și director general, dar și după. Firma de constructii a avut numai în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost încheiate cu Consiliul Judetean Călărași ți cu primării din același județ, dar a mai avut contracte si cu primarii din județele Prahova și Ilfov. În firmă Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel.
Iulian Dumitrescu ii cesioneaza în 2008 partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L.
După 2012, Dumitrescu a făcut o grămadă de bani tot de la stat printr-o firmă din comuna Otopeni.
Zalex Construction SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici, printre care în Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL. Dar și în Călărași, unde Dumitrescu s-a aciuat în ultimii ani. Zalex a avut inclusiv contracte pentru deszăpezire în Călărași.
De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului Iulian Dumitrescu au mai avut numeroase proiecte finanțate din fonduri europene.
Ambasada României a oferit o Seară Românească la încheierea vizitei în America. Cu Marian Munteanu și Dan Mihalache…

Dumitrescu a anunțat pe Facebook că Ambasada României a oferit o Seară Românească la încheierea vizitei în America.

Dimineața la ora 9:00 și seara la ora 21:00 Doar dimineața Doar seara

La recepție, așa cum se vede într-una dintre fotografiile de mai jos, a participat și șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, dar și Marian Munteanu, fost lider al studenţilor şi al manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990 şi care mai apoi a organizat un partid împreună cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu

PNL Prahova, în degringoladă- Episodul 1! Ascensiunea lui Iulian Dumitrescu, decăderea PNL Prahova

În spatele unei senzaţii de linişte deplină, PNL Prahova nu doar că se află pe un butoi cu pulbere gata să explodeze, ci şi în degringoladă totală.

Deprahova.ro va prezenta, în mai multe episoade,  cum a ajuns PNL  să piardă din putere în Prahova, dar şi care sunt interesele principalilor lideri politici.

Drept urmare, primul episod îl are în centrul atenţiei pe preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Impus la finalul anului 2015 de conducerea Partidului Naţional Liberal de la acea vreme în funcţia de co-preşedinte interimar la Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu a devenit în scurt timp un personaj politic cu o ascensiune demnă de invidiat.

Cu toate că până la acea data era un politician cvasi-necunoscut la nivel naţional,dar şi în judeţul nostru, acesta a început să devină unul dintre cei mai influenţi factori de decizie de la nivelul conducerii centrale a PNL.

Prima apariţie a acestuia care a atras atenţia a fost în luna februarie a a lui 2016, atunci când în presă, au apărut informaţii că Iulian Dumitrescu ar fi achitat integral o deplasare în SUA a fostului co-preşedinte al PNL şi a întregii delegaţii din care a făcut şi el parte.

Dumitrescu a negat finanţarea călătoriei. „Fiecare dintre noi (şi mă refer la Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean şi cu mine) şi-a plătit cheltuielile aferente vizitei din SUA din propriul buzunar, deci nu sunt şi nici nu am fost vreodată sponsorul vizitelor externe ale doamnei Gorghiu”, a scris el, pe FB.

 

Având un renume de „mână largă” în partidul înglodat în datorii, despre Iulian Dumitrescu s-a mai scris că ar fi achitat deja o parte din datoriile PNL către media din campaniile electorale din anii trecuţi.

Totodată, liderul liberalilor prahoveni s-a remarcat şi printr-o serie de reacţii dure la adresa preşedintelui Ludovic Orban.

 

Practic, de când Iulian Dumitrescu a preluat conducerea PNL Prahova, el s-a dovedit a fi doar un personaj politic dornic să se afirme şi să ajungă una dintre puterile decizionale la nivel central.

În tot acest timp în care Dumitrescu a cunoscut ascensiunea politică, PNL Prahova a început să cunoască decăderea.

Dintr-o filială care se remarca prin opoziţia făcută Partidului Social Democrat, sub conducerea lui Dumitrescu, PNL Prahova a început încet, încet să îşi piardă din putere şi să intre într-un con de umbră.

 

Asta şi pentru că prin venirea lui la Prahova şi prin deciziile pe care le-a luat, PNL Prahova a început să piardă din ce în ce mai mulţi lideri politici, care până nu de mult erau o voce puternică în partid.În timp ce pe  unii dintre ei Dumitrescu şi ”gaşca” sa au decis să-i excludă, pe  alţii i-au forţat  să se retragă de pe scena politică şi din spaţiul public (despre asta vom vorbi pe larg într-un nou episod).

Iar rezultatul acestor măsuri s-a văzut la ultimele alegeri şi cu siguranţă se va vedea şi la alegerile viitoare.

Acum mai nou Iulian Dumitrescu se află în centru unui scandal fără precedent în PNL şi începe să devină o ameninţare la adresa preşedintelui partidului, Ludovic Orban.

Se pare că acesta încearcă să-i convingă pe principalii factori de decizie de la nivel central că este nevoie de o nouă schimbare în rândul conducerii PNL şi că el este soluţia ideală pentru funcţia de preşedinte.

Poate aşa se explică de ce filiala prahoveană nu mai reprezintă un interes pentru Iulian Dumitrescu,însă este de neînţeles cum ar putea ca el să fie soluţia pentru funcţia de preşedinte al  Partidului Naţional Liberal, în timp ce, sub conducerea sa, filiala se află într-un adevărat regres

Andrei Bădin a publicat pe Flux24 un material în care susține că a găsit sponsorul din umbra co-președintelui PNL Alina Gorghiu. Este unul din senatorii partidului care a făcut zeci de milioane de euro din afaceri cu statul. Și unul dintre invitații cvasi-permanenți în platoul Antena3. După cum știți, recenta vizită a liderilor PNL în SUA s-a remarcat prin scandalul declanșat de prezența în delegația partidului a directorului Antena 3, Mihai Gâdea, fapt dezvăluit din greșeală de Alina Gorghiu și Mihai Gâdea prin publicarea unor poze pe FB. Alina Gorghiu a negat ulterior acest fapt, dar în conferința sa de presă a refuzat să dea amănunte. Singura mențiune a fost aceea că totul s-a plătiti din bani privați.

Potrivit unui material publicat pe Flux24, cel care s-a ocupat de achitarea facturilor vizitei în SUA, a fost unul din membrii delegației. Un cvasi-necunoscut, dar extrem de bogat!

Iată textul INTEGRAL publicat de Flux24:

Alina Gorghiu, co-președintele PNL, a explicat luni că deplasarea sa în Statele Unite ale Americii ar fi fost privată și deci nu ar fi fost finanțată din bani publici. Gorghiu nu a explicat însă din ce fonduri a fost achitată călătoria în SUA.Putea foarte bine să ne prezinte copia facturilor și dovada că banii au fost plătiți din contul său. Dar nu a făcut însă acest lucru.

FLUX 24 dezvăluie deocamdată o parte din culisele afacerii.

Una cu bani pentru partid și un personaj necunoscut opiniei publice chiar dacă acesta este parlamentar.

Afaceri cu statul și finanțări pentru partid.

Cheia finanțării aventurii americane a Alinei Gorghiu, unde a fost împreună cu soțul său, Lucian Isar, o găsim dacă ne uităm cu cine a fost co-președintele PNL în America, informații verificate din mai multe surse de FLUX 24.

A fost însoțită de doi senatori PNL.

Primul: Ben Oni Ardelean este și pastor neo protestant și are numeroase legături în SUA, iar prezența sa era obligatorie pentru relațiile externe ale partidului pe care le-a demonstrat în ultimii ani.

Cheia este însă al doilea: un anume Iulian Dumitrescu, senator de Călărași, un personaj necunoscut opiniei publice, care a fost ales în 2012 în Parlament candidând în tandem cu Raluca Surdu, soția directorului RA-APS în prezent suspendat din funcție după ce a fost reținut de DNA.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de FLUX 24, Dumitrescu a achitat deja o parte din datoriile PNL către media din campaniile electorale din anii trecuți. În plus, senatorul ar fi achitat și o excursie în Spania pentru liderul PNL.

Dar nu numai…

În ultimul timp, Dumitrescu a avut o ascensiune fulminantă în PNL.

Chiar dacă potrivit declarației de avere nu ar părea un tip bogat, Iulian Dumitrescu are conexiuni extrem de interesante și, mai ales,este un bun plătitor al facturilor PNL, lucru care l-a remarcat și l-a propulsat la dreapta Alinei Gorghiu și în avionul de America.

Iulian Dumitrescu detine trei apartamente in Bucuresti si un autoturism Mercedes ML 280, conform declarației de avere, dar în realitate se plimbă prin Capitală cu un Mercedes S 500, ultimul model, cu un preț de catalog de peste 100.000 de euro.

In 2012 a vandut un bun nespecificat lui Ene Cristian cu 46 900 de euro. Are in conturi 11 546 dolari si 31 245 lei. Are un credit in valoare de 206 650 euro si a primit o sponsorizare de 61 490 de dolari de la firma Zalex Construction SRL pentru studii. Declară un venit de 10 792 lei.

Asta oficial.

Neoficial se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani.

Potrivit Registrului Comertului. Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate în prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Iulian Dumitrescu a mai fost acționar la Bucegi Management SRL și SC Antinori SRL.

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat  și director general, dar și după. Firma de constructii a avut  numai în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost încheiate cu Consiliul Judetean Călărași ți cu primării din același județ, dar a mai avut contracte si cu primarii din județele Prahova și Ilfov. În firmă Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel.

Iulian Dumitrescu ii cesioneaza în 2008 partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L.

După 2012, Dumitrescu a făcut o grămadă de bani tot de la stat printr-o firmă din comuna Otopeni.

Zalex Construction SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici, printre care în Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL. Dar și în Călărași, unde Dumitrescu s-a aciuat în ultimii ani.  Zalex a avut inclusiv contracte pentru deszăpezire în Călărași.

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului Iulian Dumitrescu au mai avut numeroase proiecte finanțate din fonduri europene.

Ambasada României a oferit o Seară Românească la încheierea vizitei în America. Cu Marian Munteanu și Dan Mihalache…

Dumitrescu a anunțat pe Facebook că Ambasada României a oferit o Seară Românească la încheierea vizitei în America.

La recepție, așa cum se vede într-una dintre fotografiile de mai jos, a participat și șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, dar și Marian Munteanu, fost lider al studenţilor şi al manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990 şi care mai apoi a organizat un partid împreună cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Vizita noastră în Statele Unite s-a încheiat cu o Seară Românească la Ambasada României la Washington, a scris Dumitrescu.

Oare ce vizită privată în SUA se încheie cu o recepție dată de Ambasada României în D.C?

 Galerie foto și documente