FB_IMG_1530131451163
Condamnari

PSDragnea:DADDY, iei CAMERA de la BOMBONEL sau FUGI la astia de mai jos/Citeste🤣

 

FB_IMG_1529258309850

Alina Bica și Șerban Pop, condamnați definitiv marți în două dosare de corupție, au fost dați în urmărire generală de poliția română. Cei doi se alătură unei liste selecte de fugari celebri: Elena Udrea, Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Sebastian Ghiță, Radu Mazăre, Marko Attila, Elan Schwartzenberg și Codruț Marta.

Alina Bica, fosta şefă a parchetului specializat în combaterea crimei organizate şi a terorismului (DIICOT), a primit 4 ani de detenţie efectivă pentru favorizarea făptuitorului. Bica este însă fugită în Costa Rica, unde a solicitat azil politic, ca şi prietena ei, Elena Udrea. Fosta şefă a DIICOT este primul şef de mare parchet condamnat definitiv pentru corupţie.

Judecătorii Curții Supreme au decis marți condamnarea fostului şef al ANAF, Şerban Pop, la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare. Pop este primul şef ANAF condamnat definitiv pentru corupţie. Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Potrivit DNA, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri