FB_IMG_1488658116667
Politica

PNL/ Orban câștigă secretarul general și cei 4 primvicepresedinti/Sighiartău, Țurcan, Bolojan, Hava și Dumitrescu😎

PDATE ORA 15.39 Deputatul de Bistrița Robert Sighiartău a fost ales duminică, în cadrul Consiliului Național de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului Național Liberal.

De asemenea, liberalii și-au ales cei patru prim-vicepreședinți.

Secretarul general a fost propus de președintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartău a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi.
Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreședinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreședinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă — cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreședinte pe relații internaționale — cu 1.329 de voturi.

UPDATE ORA 15.27 Popoviciu, către Falcă: Dacă ești tare în PNL, nu ai voie să controlezi votul
UPDATE ORA 13.26 Turcan (PNL): Trebuie să încetăm această eră în care vorbim despre ce putem să facem, dar doar vorbim
UPDATE ORA 12.20 Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să voteze în conducerea PNL echipa care l-a susținut
UPDATE ORA 11.32 Consiliul Național de Coordonare al PNL alege funcțiile de conducere

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit, duminică, la Romexpo, urmând să aleagă funcțiile în Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) și membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC).

Lucrările Consiliului Național de Coordonare au fost deschise de președintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenți 1.220 de delegați.

Secretarul general este propus de președintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind Robert Sighiartău. Economist de profesie, Sighiartău este deputat de Bistrița și vicepreședinte al Tineretului Național Liberal.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tișe, Nicolae Robu și Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu — pentru prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru relații internaționale.

Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru cele 16 funcții de vicepreședinte pentru diferite domenii.

Popescu Ligia, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuț Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu candidează pentru funcția de vicepreședinți pe politică externă, apărare și siguranță națională, Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan — pentru vicepreședinte pe administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regională, Vasile Varga și Ben-Oni Ardelean — pentru vicepreședinte pe justiție și drepturi cetățenești, Viorel Cataramă, Florin Cîțu și Vintilă Ștefan — pentru vicepreședinte pe buget, politici fiscale, familie și protecție socială.

Sulfina Barbu candidează pentru un post de vicepreședinte pe sănătate, muncă, familie și protecție socială, Nadia Rață, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu — pentru vicepreședinte pe educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități, Gheorghe Ștefan, Vasile Iliuță, Adrian Oroș, Liviu Bulgaru — pentru vicepreședinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iurașcu, Virgil Guran și Ion Popa — pentru vicepreședinte pe infrastructură de transport, comunicații și societate informațională.

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura 20 de liberali.

Pentru Regiunea Nord-Est candidează Ioan Bălan și Marius Bodea, pentru Sud-Est — Victor Paul Dobre și Gheorghe Muhscină, pentru Sud Muntenia — George Ionescu, Răducu Filipescu și Vasile Câmpulungeanu, pentru Sud-Vest Oltenia — Gigel Știrbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu, pentru Vest — Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela, pentru Nord-Vest — Lucian Bode, Lucia Varga și Alin Tișe, pentru Centru — Florin Roman și Ovidiu Moldovan, iar pentru București-Ilfov — Marian Petrache.

Pentru funcția de membru în conducerea PNL și-au depus candidatura 41 de liberali iar pentru cea de trezorier — Antonel Tănase.

Printre cei care candidează pentru funcția de membru al Biroului Executiv se numără Mircea Toader, Costel Șoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huțucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc.

De asemenea, vor fi aleși membrii CA și CNRC, pentru care candidează peste 40 de liberali.
ORA 6.00 Consiliul Național de Coordonare al PNL, duminică

Liberalii se reunesc, duminică, în Consiliul Național de Coordonare unde vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv.

De asemenea, în cadrul Consiliului vor fi aleși trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC.

Secretarul general al liberalilor va fi propus de președintele PNL.

Sâmbătă, liberalii și-au ales noul președinte în cadrul Congresului partidului la care au participat aproximativ 5.000 de delegați.

Ludovic Orban a câștigat detașat șefia partidului în fața contracandidatului său, Cristian Bușoi.

AGERPRES/(AS — autori: Carmen Velicu, Cristina Tatu; editori: Antonia Niță, Irina Poenaru; editori online: Adrian Dădârlat, editor online: Simona Aruștei