kovesi-augustin-lazar
Anchete DNA

Pam Pam/Procurorul General, Augustin Lazar, dezminte REVOCAREA sefei DNA/Asa ca, PENALII isi scot trei COASTE si trec la SUPT/Marilyn MansonšŸ¤£

FB_IMG_1517151949288Procurorul general, Augustin Lazar, ironizeaza atacurile isterice ale postului Antena 3 la adresa Laurei Codruta Kovesi si spune ca aceasta nu va fi revocata ā€žpentru ca inculpatii care au fost condamnati definitiv se plang ca nu le convineā€. Lazar s-a declarat multumit de activitatea DNA.

Lazar a ironizatĀ teoriile de la Antena 3, potrivit carora procurorii DNA actioneaza la comanda ā€žbinomuluiā€ sau a lui George Soros.

ā€žDNA este o unitate de elita a Ministerului Public, care este bine condusa, iar noi trebuie sa-i protejam pe cei care sunt expusi in linia intai, daca lucreaza in conditiile legii, nu sa cream diverse bruiaje in jurul lor, sa-i impiedicam sa-si desfasoare munca in bune conditii. Activitatea la DNA este o chirurgie indreptata impotriva persoanelor care incalca legea aflate la nivel mediu si inalt ā€“ demnitari. Si nu este usor sa ai de a face cu persoane foarte bine situate in societate, care au influenta in media, care te supun unui tir de fake news pe un post de televiziune si de fiecare data cand se apropie un termen la instanta iti mai trag cate o salva de artilerie pentru a te discredita.

(ā€¦) Unii spun ca procurorii sunt prea independenti si ca de aia isi fac de cap in dosarele lor si altii spun ca ii butoneaza o fantoma care s-ar numi fie ā€˜binomā€™, fie un titular de fundatie internationala, fie isi imagineaza diverse alte fantome care pretind ca ii manipuleaza pe procurori. Acum trebuie sa hotarasca cei care vin cu campania: ori fantomele, ori procurorii sunt prea independentiā€, a declarat Lazar intr-un interviu pentruĀ Revista 22.

Lazar l-aĀ snactionat apoi pe Tudorel Toader perntri declaratiile sale privind o eventuala revocare a Laurei Codruta Kovesi.

ā€žEu nu pot sa-mi imaginez rationamentul d-lui ministru. Pot sa va spun urmatorul aspect. Mai intai, avem raportul MCV care vorbeste de bine si foarte bine despre activitatea DNA, prin urmare si a conducerii, ca nu poate functiona o directie fara sa aiba o activitate manageriala performanta. Ceea ce este foarte clar. Apoi, inspectorii vor constata niste lucruri care sunt supuse reflectiei, analizei si deciziei CSM. Sectia din CSM va da si ea o decizie prin care va constata ca e bine sau rau. Daca e bine, rationamentul meu ar fi ca nu poate sa vina ministrul cu alte solicitari care sa contrazica constatarile anterioare. Lucrurile astea trebuie sa fie echilibrate si revocarea unui procuror din activitatea de conducere trebuie sa fie facuta atunci cand se intampla ceva foarte grav cu adevarat. Nu pentru ca inculpatii care au fost condamnati definitiv se plang ca nu le convine. Evident ca nu le convine, cui ii convine sa fie supus legii penale? Dar noi trebuie sa vedem interesele generale ale societatiiā€, a mai spus Lazar