site2
Politica

Cine este Alin Radu GURBET si de ce nu raspunde la TELEFON nici Conducerii PNL, dar nici membrilor din PNL Admini-Secret?!

Sursa Evidenta Populatiei Focsani:

Numele Alin Radu Gurbet, nu figurează în evidență noastra🤣

FB_IMG_1519491324946

Povestea celor doi Acoperiti in Grupuri – Frații Grimm- Alin RG si II

 

Într-o zi, ALIN R. G.  se plimba pe stradă și s-a-mpiedicat de-o LABA, A Ionescu! S-a plimbat el aşa până s-a făcut seară, apoi noapte de-a binelea. „Aoleu, am nişte treabă de făcut!”, şi-a zis, şi a intrat repede la PSD lângă baronul Oprisan. După ce si-a scos trei coaste precum Marilyn, a început sa suga ca Manson la PDL

S-a urcat în PDL, a apăsat pe un buton, la nimereală, a stat cuminte până când , a inceput sa suga alta la PNL, dar numai in grupuri. Nici Toma Alimos din deal nu stie cine e ARG, pentru ca, si el suge ceva la Oprisan. La Bucuresti, L O cica nu stie cine este ARG din cauza grupului secret pnl-admin, grup, unde se pune la cale o mare revolutie.

După ce s-a săturat de supt si-a tras un cont fals cu o poza „pe la spate” în casa unor oameni bătrâni.

– Încearcă să dormi, dragul meu, îi zicea soţia lui(A.Ionescu) şi ea foarte bătrână si o mare curvistina, ca de, doar curvele politice nu se lasă pozate la congres..

alin ionescu1

Atunci, ARG a luat mâna bătrânei şi a dus-o pe penisul  moşului Toma,  şi-au mângâiat-o împreună   pana cand a luat-o somnul pe Viorica, iar Cristina  a aţipit ca un copil cuminte cu patru conturi false

Apoi, ARG a urcat în alte grupuri şi a intrat în casa unor oameni care se iubeau foarte mult fara sa se cunoasca, dar se certau, ca proştii.

GURBET2

 

 

alin ionescu

Bucureșteanca Elena Negoiescu atacă la baionetă această „armată de postaci condusă de un anume Alin Radu Gurbet”. Cei în cauză îi răspund Elenei Negoiescu printr-un comunicat care se vrea a fi ironic dar în care recunosc cine este în echipa de postaci de la guvern și mai ales cine o conduce.

„Stimata doamna Elena Negoiescu,
 Situatia ma obliga sa aduc unele precizari, in legatura cu postarea dumneavoastra:
1- Echipa de IT angajata, pentru 6 luni, de catre guvernul Romaniei, cuprinde, cum ati zis, IT-isti. IT-isti inseamna „programatori”, nu confectioneri de „siteuri”, cum le numiti dumneavoastră. Dl Alin Gurbet nu este programator.
2- Dl Alin Radu Gurbet, impreuna cu mine si cu mai multi simpatizanti ai liberalismului, a pus bazele unor GRUPURI (grupuri, nu siteuri..) si pe care le administram impreuna.
3- Activitatea noastra de administratori ai unor grupuri este absolut voluntara si nu depinde, in niciun fel, de vreun partid politic.
4- Pentru postari pe facebook exista precedent judiciar.
Daca veti continua sa spuneti ca persoanele care administreaza grupurile in care si dl Alin Radu Gurbet este administrator sunt platite pentru activitatea lor, indiferent de catre cine, va puteti angaja, deja, avocat. Veti intelege ca orice afirmatie despre „Echipa acestuia” ma include si pe mine. Voi proceda asa cum prevede legislatia in vigoare si precedentul judiciar.

GURBET3

doamna… eu sunt scandalizata ca ati insinuat ca Alin Radu Gurbet ar fi seful meu… noi suntem o echipa de voluntari… si va rog frumos sa ne platiti dvs toti banii aia pe care ziceti dvs ca-i luam…

Insa, sub pseudonimul Radu Alin Gurbet ca și sub acelea de Radu Alin și Alin Radu se află membrul PNL Vrancea Ionuț Filimon consilier local în CL Focșani, condamnat în anul 2004 la 2 ani și patru luni de închisoare pentru furtul unor telefoane mobile și unor ghiuluri de aur. El a fost propus pentru excludere de către președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma dar organizația PNL Focșani, susținută la acea dată de deputatul Nini Săpunaru, nu a vrut să confirme soluția dată de forul statutar superior. Dealtfel de-a lungul timpului în diverse postări electorale Ionuț Filimon nu a ascuns faptul că deține cele trei conturi de FB sub pseudonimele Alin Radu, Radu Alin sau Radu Alin Gurbet

gurbet

 

PNL-SRL Vrancea
De mai bine de o saptamana s-a reactivat contul fals a lui Nini Sapunaru cu numele de Ramona Dinu.!
Concluzia este una singura Filimon Ionut seful mentenantei conturilor false platite de Stefan Ion ,a ramas fara bani de schimbat uleiul la ultima masina daruita de PSD-Vrancea atunci cand il jena mana si a votat pentru PSD.!
La Focsani ca la Focsani,nu conteaza de mireasa ,bani la lautari sa iasa.

 

Politicieni controversați la conducerea PNL Vrancea

GURBET4

 

Filială liberală funcționează mai curând ca un fel de PSD second-hand condusă la diverse niveluri de către indivizi dubioși, proveniți din rândul Tineretului Social Democrat (TSD) și din lumea interlopă.

Consilierul local și președinte al Tineretului Național Liberal Vrancea (TNL) Ionuț Filimon a fost condamnat în anul 2003, pentru furt și fals material și uz de fals în înscrisuri oficiale, la un an cu suspendare, iar mai apoi de către Tribunalul Vrancea la 2 ani, tot cu suspendare.

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, a fost implicat în anul 2000 într-un caz de omor petrecut în localitatea vrânceană Vidra, iar anul trecut a fost acuzat că a țepuit o tânără cu 16.000 de euro, iar când păgubita i-a cerut banii, a amenințat-o cu moartea.

Consilier PNL și un pesedist beton

Ionuț Filimon este consilier în Consiliul Local Focșani de la alegerile din 2016. Cu toate că erau cunoscute antecedentele sale penale, acesta a fost menținut pe listele PNL la scrutinul din vara anului trecut, mai ales că era și președinte al TNL Vrancea.

În fapt, în 2003 a fost condamnat de către Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare împreună cu alți doi inculpați, Marian C. și Petruș O. Ulterior, Tribunalul Vrancea avea să majoreze pedepsele celor trei la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. De menționat că la data condamnării Ionuț Filimon avea deja antecedente penale, conform sentinței penale a judecătorilor vrânceni.

Mai mult, în 2003 era angajat pe post de reporter la ziarul de casă al baronului Marian Oprișan – Monitorul de Vrancea – și era și membru al TSD. Ulterior condamnării îi încetează colaborarea cu ziarul, iar TSD l-a exclus din organizație.

Contactat telefonic de „România liberă“ pentru a-și explica trecutul controversat, Ionuț Filimon a trecut la amenințări în cel mai pur stil interlop: ”Lasă că vă dau eu vouă, să vă puie dracu’ să scrieți ceva de mine că vă ard!”, ne-a avertizat.

 

Moroșanu, un interlop ”sărac lipit”

Prim-vicepreședinte al PNL Vrancea este Daniel Moroșanu, cunoscut mai curând ca un interlop autentic în județul Vrancea. În 2000, împreună cu fratele său Nicu Moroșanu, care era bodyguard al unei discoteci din localitatea Vidra, i-ar fi aplicat o corecție corporală unui tânăr pe nume Costel Boștiog, asistent sanitar, care ulterior avea să decedeze.

Ancheta poliției și a parchetului de la acea vreme avea să-l identifice ca unic făptaș pe minorul Mihai Ovidiu Badiu. „L-au omorât pe băiatul ăla Boștiog în bătaie cei doi frați, Nicu și Daniel Moroșanu, după care l-au determinat pe Badiu să ia fapta pe cârca sa deoarece era minor și stătea puțin la închisoare. După care Daniel Moroșanu l-a făcut și fin, l-a cununat după ce a ieșit din pușcărie. Mie nu mi-e frică de ei, cu toate că au instituit teroarea în -xtoată zona de munte a Vrancei”, ne-a declarat Ionel Anghel din Vidra, martor al evenimentelor de atunci.

În anul 2016, același prim–vice PNL a fost acuzat că a împrumutat de la o tânără, Mihaela Bara, care lucrează în Italia, suma de 16 mii de euro, pe care ar fi „uitat” să o mai restituie, cu toate -că Tribunalul Vrancea a emis o hotărâre definitivă în acest sens.

De altfel, într-o înregistrare audio, Dragoș Moroșanu o amenință cu bătaia pe păgubită dacă mai vorbește public de subiect. În același timp, îi promite tinerei că ”va tăia o pădure din zonă” și după o să-i dea și banii. Mihaela Bara susține că i-a făcut plângere penală lui Moroșanu pentru înșelă-ciune în convenție.

Contactat telefonic, Daniel Moroșanu, actualmente angajat consilier la Cabinetul deputatului PNL de Vrancea, Ion Ștefan, s-a arătat extrem de ofuscat de întrebări. ”Vedeți ce scrieți, cu mine nu e de joacă. Vin cu brigada peste voi! Și nu e problema voastră dacă eu dau țepe sau nu!”, a menționat acesta pentru „România liberă“. Demn de menționat este și faptul că Moroșanu nu mai are trecut pe numele său niciun fel de bun mobil sau imobil, fiind un interlop sărac lipit.

Orban consideră episodul o glumă proastă

În ultimul timp s-au întețit zvonurile conform cărora cei doi, Filimon și Moroșanu, au fost ”detașați” de către Marian Oprișan pe post de cârtițe în PNL Vrancea. Ba mai mult, cei doi ar negocia chiar cu baronul pesedist de Vrancea trecerea lor, dar și a deputatului Ion Ștefan la PSD. Cu toate insistențele noastre, cei doi parlamentari liberali de Vrancea, Cătălin Toma – senator și Ionuț Ștefan – deputat, nu au vrut să comenteze cele două subiecte sensibile. Președintele PNL, Ludovic Orban, însă, s-a arătat oripilat de aceste dezvăluiri și s-a limitat să întrebe: ”Eu cred că este o glumă proastă, nu?! Am să verific și vă voi răspunde!”. Iar de peste două luni de zile răspunsul se lasă așteptat!

 

Scrisoare deschisă către Președintele PNL, Ludovic Orban

 

Domnule Președinte, sunt un cetățean din Vrancea, județ aflat sub ciubota lui Marian Oprișan. Știți ce înseamnă dictatura lui Oprișan pentru noi? Sărăcie, lipsă de locuri de muncă, copii care renunță la școală încă din clasele gimnaziale, manipulare, dar, mai ales, frică! Da, domnule! Frică, teroarea de ce vom păți daca deschidem gura și ne opunem.
Știți cum a fost posibilă această înscăunare pe viață a lui Oprișan? Din cauza lipsei de opoziție, adică a dvs și a reprezentanților dvs. din teritoriu. Și mă refer aici la toți liberalii care s-au perindat prin filiala din Vrancea.

Știți ce înseamnă PNL Vrancea? Știți cum este numită filiala? Opoziția de sub biroul lui Oprișan. Știți ce înseamnă asta pentru noi, vrâncenii? Că nu mai avem nicio speranță! Că orice am alege, noi tot cu Oprișan votăm!

Știți cum ne simțim, noi ăștia care am tot sperat atâția ani că ne va vedea și ne va asculta și pe noi cineva? Trădați! Mințiți! Folosiți și aruncați sub bocancul lui Oprișan până la următoarele alegeri!

Suntem în anul centenarului, iar acum un secol, la Mărăști și Mărășești, au murit oameni strigând „Pe aici nu se trece”! Dar s-a trecut, domnule, cu ajutorul dvs. și al tuturor celor care ne-au trădat, al tuturor celor care au pus umărul la distrugerea noastră, a județului nostru și a unor oameni mândri și patrioți! Și sunteți cu toții vinovați pentru noi, pentru viețile noastre trăite în sărăcie și teroare, pentru fiecare speranță zdrobită la fiecare vot! Pentru fiecare zi trăită în dictatură!

Dar cum să existe opoziție când PNL Vrancea este condus de un fost PSD-ist, fost președinte TSD, Cătălin Toma, actual senator? Cum sa avem vreo șansă împotriva ciumei roșii, când domnul senator inițiază o lege prin care primarii sa fie aleși în două tururi, iar dânsul nu merge in comisie, pe motiv că nu a știut?

Cum să facem vreodată opoziție lui Oprișan, cu Ionuț Filimon, fost PSD-ist, care este condamnat penal, care votează cu PSD când e nevoie, apoi este răsplătit cu un Mercedes? Este consilier local în Focșani și Presedintele PNL Soveja. Asta nu cumva e împotriva statutului?

Cum sa facem opoziție cu Daniel Moroșanu, alt penal, Vicepreședinte PNL Vrancea și consilier la Vidra, care votează cu PSD de câte ori i se cere!

Cum să se opună Nicu Tănase lui Oprișan, care a trecut prin 5 partide, a fost pus în funcții de fiecare dată de partidele prin care a trecut, prin blat cu PSD-ul, deoarece nimic nu mișcă în Vrancea fără știrea lui Oprișan? Omul e analfabet, dar este liderul consilierilor locali PNL din Focșani. Acum înțelegeți de ce e haosul ăla acolo?

In Consiliul Județean e mai rău. Zilele trecute doi consilieri județeni PNL au votat cu PSD, iar apoi se țineau cu mâinile de cap că au făcut o prostie. Știți cine sunt cei doi?
Păi să-i luăm pe rând. Florin Nedelcu, consilier județean PNL. Soția domnului Nedelcu este director la Centru Maternal Focșani (evident cu sprijin politic PSD) și sora dânsului, Balaban Luminița este un fost consilier județean PSD, fost inspector școlar general-adjunct la Inspectorul Școlar Vrancea, tot de Oprișan pusă, iar acum este director adjunct la Liceul Auto T. Vuia Focșani( recompensă pentru promovarea unor nulități in funcții de conducere doar pentru că dețin carnet de PSD. Fiica domnului a lucrat la cabinetul parlamentar al lui Săpunaru, iar fiul domnului Nedelcu este membru PSD Brașov. Iar dânsul votează, cu remușcare, cu PSD. Interesant, nu?
Al doilea consilier județean, care a votat cu PSD, este Dorina Vraciu. Ziarele sunt pline de știri despre dânsa. Soțul doamnei, Jan Vraciu, este omul de bază al primarului PSD din Tecuci, Cătălin Hurdubae. În Parlament, el a devenit celebru după ce și-a deschis umbrela în plenul Senatului sub pretext că este stropit de picăturile de apă ce se scurgeau ca urmare a infiltrațiilor din cupola sălii de ședință. S-a ales, atunci, și cu o poreclă, Senatorul Umbreluță. Domnul Vraciu a fost director la MAI, iar acum doamna votează cu PSD și are remușcări după ce votează.

Și, mai ales, cum să facem opoziție cu Ștefan Ion, actual deputat PNL, prieten cu Raluca Dan, omul din umbră al lui Oprișan. Doamna Dan este Secretar General în Consiliul Județean Vrancea. Vă îndoiți de susținerea lui Oprișan în această funcție? Cu aceasta, domnul deputat petrece concedii, se vizitează, sunt prieteni de familie și este și omul de legătură între Ion Ștefan și Oprișan.

Știați că domnul senator Cătălin Toma, acum 2-3 ani, și-a dus primarii de mână, în biroul lui Oprișan, ca să treacă la PSD? Nici eu nu știam! Am aflat de la unele voci din PNL Vrancea, voci pe care dvs. le ignorați. Vreo 3-4 primari au trecut la PSD atunci. A vrut și Toma, dar Oprișan i-a spus să rămână în PNL pentru ca este mai util acolo.

Știați că toți vechii PNL-isti, care se opuneau lui Oprișan, au fost dați afară din partid, iar în locul lor au rămas blatiștii de mai sus? Știați! Sigur că știați! Dar ați tăcut! Un compromis în plus nu mai contează. Dar pe noi, vrâncenii, ne distruge!

In concluzie, când o să ne ascultați și pe noi, proștii cu speranțe? Când o să încetați să ne mai țineți săraci și hăituiți de Oprișan? Când o sa faceți opoziție? Cand veți înceta să ne trădați, sa ne mințiți și să ne folosiți doar pentru voturi? De ce județul nostru moare sub domnia lui Oprișan, iar opoziția vrânceană nu face nimic? Pentru că noi încă mai credem? Pentru că nu avem de ales?

Credeți că noi, tinerii vrânceni, nu vom lua atitudine împotriva USL Vrancea? Ba da, vom lua! Ne-am ridicat și nu vom mai răbda să fim trădați de nimeni! După un secol, strigăm din nou, „PE AICI NU SE TRECE!”

 

Ionuţ Filimon, consilierul local cu antecedente penale a fost numit secretar general al PNL Focşani, prin votul Biroului Municipal. Practic, el va ocupa a doua poziţie, ca importanţă,în organizaţie, după cea a preşedintelui interimar Ion Ştefan. Luni seara, într-o şedinţă a organizaţiei municipale,a fost stabilită noua structură de conducere a PNL Focşani.

Deşi numirea secretarului general este apanajul exclusiv al preşedintelui interimar, IonŞtefan a evitat să-şi asume responsabilitatea numirii unei persoane care a suferit ocondamnare penală şi a preferat s-o arunce pe urmerii întregii organizaţii. El a cerut să se facă propuneri pentru această poziţie care să fie supuse la vot. Deşi au existat trei nominalizări, Mihai Atanasiu, Ionuţ Filimon şi Nicu Tănase, alegerea s-a făcut întreprimii doi, dat fiind că cel din urmă a refuzat să candideze.

„Şedinţa a fost convocată de actualul preşedinte interimar, Ion Ştefan, care a dorit să-şi prezinte echipa alături de care va conduce organizaţia. În prima fază s-a trecut la alegerea a şase prim-vicepreşedinţi după care s-au făcut propuneri pentru secretarul general.Preşedintele Ştefan a cerut ca funcţia să fie atribuită prin vot deşi, conform statutului, desemnarea secretarului general este responsabilitatea sa. Ionuţ Filimon a fost declarat câştigător cu 16 voturi pentru şi 14 contra. El este noul secretar general al PNL Focşani iar rezultatul a fost consemnat şi în procesul verbal de şedinţă. Mai mult, el şi-a ales cei doi adjuncţi cu care va lucra“, a declarat Cristian Bălosu, fostulşef al PNL Focşani.

Foto:Şedinţa în urma căreia Ionuţ Filimon a ajuns secretar general la PNL Focşani a fost convocată de actualul preşedinte interimar, Ion Ştefan

Deşi numirea lui Ionuţ Filimon a fost confirmată de mai mulţi participanţi la întrunirea de luni,Nicu Tănase, unul dintre prim-vicepreşedinţii proaspăt aleşi, pare că a participat la o altă şedinţă. El susţine că noul secretar general nu este bătut în cuie şi că votul de luni a avut doar rol consultativ: „Ultimul cuvânt îl va avea preşedintele IonŞtefan, cu atât mai mult cu cât rezultatul a fost strâns“.

PNL merge pe mâna penalilor

Informaţii despre trecutul penal al consilierului local Ionuţ Filimon au început să circule pe internet în urmă cu câţiva ani, înainte de fuziunea cu PNL, pe când ocupa funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL.În primă fază acestea au apărut sub forma unor comentarii pe forumuri. Potrivit acestora, Filimon ar fi fost condamnat într-un dosar de înşelăciune cu abonamente de telefonie mobilă.

Ulterior,problemele sale au făcut subiectul unor şedinţe de partid însă au fost ignoratepână în campania electorală pentru alegerile locale deoarece contestatarii săi nu au putut prezenta şi dovada, respectiv hotărârea judecătorească. Un asemeneadocument a apărut de curând, pe internet, fapt ce i-a făcut pe mai mulţi membri ai PNLsă-i ceară demisia. Ionuţ Filimon a contestat autenticitatea hotărârii, prezentând un certificat  de cazier curat, însă nu a afirmat niciodată cu subiect şi predicat că n-ar fi fost trimis în judecată sau că ar fi fost achitat.

În aceiaşi situaţie se află şi consilierul judeţean Viorica Pleşa/Baciu, tot membru al PNLcare, în anii 2000 a fost protagonista unui dosar de delapidare cu un prejudiciu record pentru vremea respectivă. Viorica Pleşa a fost trimisă în judecată şi condamnată la cinci ani de închisoare pentru că a sustras din caseria CUP suma 1.406.929.015 lei, contravaloarea, la vremea respectivă a două scări de bloc. 

Până în prezent, conducerea PNL nu a luat nici o măsură în privinţa celor doi, deşi au existat mai multe voci din interiorul partidului care au cerut retragerea lor din prim-plan.Prin numirea lui Ionuţ Filimon ca secretar general, Ion Ştefan şi PNL Focşani au dat semnalul că şi-i asumă pe cei doi consilieri cu condamnări penale, în ciuda prejudiciilor de imagine pe care aceştia le aduc partidului.(Ionel Sclavone)

 

P.S1 În această  seară(n.r. ieri seară)la sediul PNL Vrancea era în  desfăşurare o şedinţă -furtunoasă din informaţiile noastre-care ar putea aduce elemente noi celor menţionate în articol.Se vehicula,spre exemplu,revocarea lui  Ion Ştefan din scaunul de   preşedinte interimar al PNL Focşani,şi ca urmare a evoluţiilor de luni susprezentate.Alte surse acreditau continuarea reglărilor de conturi dintre taberele Ion Ştefan-Nini Săpunaru;Cătălin Toma-Fevronia Stoica ca fiind la originea tuturor desfăşur ărilor de forţe din ultimele săptămani din staful liberalilor autohtoni.Acestea ar avea drept miză controlul asupra nucleului ce va deţine puterea de decizie în desemnarea candidaţilor PNL Vrancea  în alegerile parlamentare de la sfarşitul toamnei 2016

 

P.S 2 
Conducerea PNL l-a revocat într-o şedinţă, în această seară(n.r. ieri seară), pe Ion Ştefandin funcţia de preşedinte interimar al PNL Focşani. Cătălin Toma, preşedintele filialei judeţene, va prelua şi conducerea interimară a celei mai mari organizaţii liberale, de la Focşani, până la desemnarea altui lider. Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi, în absenţa lui Ion Ștefan şi a susţinătorilor săi. Ea a fost motivată de alegerea consilierului local Ionuţ Filimon în funcţia de secretar general la PNL Focşani. Cătălin Toma a considerat că această numire este un afront la adresa sa, în condiţiile în care el i-a cerut să facă un pas în spate din cauza problemelor penale din trecut.

 

Primăria Focșani a plătit de 13 ori mai mult pentru o clădire. Imobilul a fost vândut anterior la preț de garsonieră
 Primăria Focșani a plătit de 13 ori mai mult pentru o clădire, care a fost vândută cu doar câteva luni înainte la aprope 20.000 de euro. Clădirea achiziţionată de municipalitate va fi folosi ca sediu pentru Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani și a adăpostit înainte de 1989 arhiva Partidului Comunist Român.
Primăria Focşani a finalizat la începutul lunii decembrie tranzacţia privind cumpărarea unei clădiri aflată pe strada Comisia Centrală 72-74, care are o suprafaţă construită de 352 mp şi un teren de 1.277 mp, noteazăvrancea24.ro.

Aceasta va găzdui Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, o instituție aflată în subordinea Primăriei. Imobilul a intrat în atenția Primăriei încă când primăvară, pe când se afla în proprietatea Camerei de Comerț, Industrie şi Agricultură Vrancea, ai cărei reprezentanți au făcut o ofertă de vânzare municipalității.

Aleșii locali s-au pronunțat cu privire la achiziționarea clădirii la sfârșitul lunii octombrie. Potrivit sursei citate, „votul de aur” care a făcut posibilă tranzacția a aparținut consilierului Ionuț Filimon. Ulterior, liberalul s-a scuzat că a ridicat mâna din greșeală în favoarea proiectului.

Pe 29 septembrie, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, reprezentată de directorul Sorin Vornic, a vândut dreptul de proprietate a clădirii pentru suma de 88.100 de lei. Cumpărătorul a fost firma Servexpocam SRL,  reprezentată tot de Sorin Vornic, societatea având ca asociat unic C.C.I.A. Vrancea, notează sursa citată.

Mai apoi, pe 8 decembrie, a fost perfectat la un notar din Focșani contractul de vânzare-cumpărare a imobilului la valoarea de 1.040.000 lei, fără TVA. Plata a fost realizată integral.

Tranzacția a fost realizată între viceprimarul Ionuţ Mersoiu, în calitate de cumpărător, și firma Servexpocam, prin acelaşi Sorin Vornic.

Mai mult, Primăria Focșani a plătit taxe notariale în valoare de 4.174 de lei, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru firma care a vândut clădirea.

Pe 20 decembrie, Consiliul Local Focșani urmează să aprobe încredințarea gratuită a imobilului către Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, care în momentul de față își desfășoară activitatea în internatul Liceului Tehnologic G.G. Longinescu.

Clădirea are nevoie însă nevoie de amenajări masive, așa că Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani nu se va muta prea curând în noul sediu. Potrivit sursei citate, imobilul a fost folosit înainte de 1989 ca adăpost pentru arhiva Partidului Comunist Român.

 

Politicieni controversați la conducerea PNL Vrancea

Filială liberală funcționează mai curând ca un fel de PSD second-hand condusă la diverse niveluri de către indivizi dubioși, proveniți din rândul Tineretului Social Democrat (TSD) și din lumea interlopă.

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, a fost implicat în anul 2000 într-un caz de omor petrecut în localitatea vrânceană Vidra, iar anul trecut a fost acuzat că a țepuit o tânără cu 16.000 de euro, iar când păgubita i-a cerut banii, a amenințat-o cu moartea.

Consilier PNL și un pesedist beton

Ionuț Filimon este consilier în Consiliul Local Focșani de la alegerile din 2016. Cu toate că erau cunoscute antecedentele sale penale, acesta a fost menținut pe listele PNL la scrutinul din vara anului trecut, mai ales că era și președinte al TNL Vrancea.

În fapt, în 2003 a fost condamnat de către Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare împreună cu alți doi inculpați, Marian C. și Petruș O. Ulterior, Tribunalul Vrancea avea să majoreze pedepsele celor trei la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. De menționat că la data condamnării Ionuț Filimon avea deja antecedente penale, conform sentinței penale a judecătorilor vrânceni.

Mai mult, în 2003 era angajat pe post de reporter la ziarul de casă al baronului Marian Oprișan – Monitorul de Vrancea – și era și membru al TSD. Ulterior condamnării îi încetează colaborarea cu ziarul, iar TSD l-a exclus din organizație.

Contactat telefonic de „România liberă“ pentru a-și explica trecutul controversat, Ionuț Filimon a trecut la amenințări în cel mai pur stil interlop: ”Lasă că vă dau eu vouă, să vă puie dracu’ să scrieți ceva de mine că vă ard!”, ne-a avertizat.

Moroșanu, un interlop ”sărac lipit”

Prim-vicepreședinte al PNL Vrancea este Daniel Moroșanu, cunoscut mai curând ca un interlop autentic în județul Vrancea. În 2000, împreună cu fratele său Nicu Moroșanu, care era bodyguard al unei discoteci din localitatea Vidra, i-ar fi aplicat o corecție corporală unui tânăr pe nume Costel Boștiog, asistent sanitar, care ulterior avea să decedeze.

Ancheta poliției și a parchetului de la acea vreme avea să-l identifice ca unic făptaș pe minorul Mihai Ovidiu Badiu. „L-au omorât pe băiatul ăla Boștiog în bătaie cei doi frați, Nicu și Daniel Moroșanu, după care l-au determinat pe Badiu să ia fapta pe cârca sa deoarece era minor și stătea puțin la închisoare. După care Daniel Moroșanu l-a făcut și fin, l-a cununat după ce a ieșit din pușcărie.  Mie nu mi-e frică de ei, cu toate că au instituit teroarea în -xtoată zona de munte a Vrancei”, ne-a declarat Ionel Anghel din Vidra, martor al evenimentelor de atunci.

În anul 2016, același prim–vice PNL a fost acuzat că a împrumutat de la o tânără, Mihaela Bara, care lucrează în Italia, suma de 16 mii de euro, pe care ar fi „uitat” să o mai restituie, cu toate -că Tribunalul Vrancea a emis o hotărâre definitivă în acest sens.

De altfel, într-o înregistrare audio, Dragoș Moroșanu o amenință cu bătaia pe păgubită dacă mai vorbește public de subiect. În același timp, îi promite tinerei că ”va tăia o pădure din zonă” și după o să-i dea și banii. Mihaela Bara susține că i-a făcut plângere penală lui Moroșanu pentru înșelă-ciune în convenție.

Contactat telefonic, Daniel Moroșanu, actualmente angajat consilier la Cabinetul deputatului PNL de Vrancea, Ion Ștefan, s-a arătat extrem de ofuscat de întrebări. ”Vedeți ce scrieți, cu mine nu e de joacă. Vin cu brigada peste voi! Și nu e problema voastră dacă eu dau țepe sau nu!”, a menționat acesta pentru „România liberă“. Demn de menționat este și faptul că Moroșanu nu mai are trecut pe numele său niciun fel de bun mobil sau imobil, fiind un interlop sărac lipit.

Orban consideră episodul o glumă proastă

În ultimul timp s-au întețit zvonurile conform cărora cei doi, Filimon și Moroșanu, au fost ”detașați” de către Marian Oprișan pe post de cârtițe în PNL Vrancea. Ba mai mult, cei doi ar negocia chiar cu baronul pesedist de Vrancea trecerea lor, dar și a deputatului Ion Ștefan la PSD. Cu toate insistențele noastre, cei doi parlamentari liberali de Vrancea, Cătălin Toma – senator și Ionuț Ștefan – deputat, nu au vrut să comenteze cele două subiecte sensibile. Președintele PNL, Ludovic Orban, însă, s-a arătat oripilat de aceste dezvăluiri și s-a limitat să întrebe: ”Eu cred că este o glumă proastă, nu?! Am să verific și vă voi răspunde!”. Iar de peste două luni de zile răspunsul se lasă așteptat!

 

Consiliul Local Executiv al PNL Focşani a decis luni seara, cu 38 de voturi pentru şi 9 împotrivă, excluderea din partid a lui Ionuţ Filimon, care în urma alegerilor locale din 5 iunie a devenit consilier local. Lui Filimon i se reproşează faptul că ar fi ascuns anumite probleme penale pe care le-ar fi avut în trecut, pe care acesta le-a negat permanent, cerându-i-se până la validarea mandatului să facă un pas în spate, lucru refuzat de acesta. Excluderea din partid s-a făcut în lipsa lui Ionuţ Filimon, iar decizia finală în acest caz va fi luată de Biroul Permanent Judeţean al PNL. ”Consiliul Local Executiv al PNL Focşani a avut 2 puncte pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi: analiza situaţiei după alegerile locale din 5 iunie şi propunerea de sancţionare prin excludere a lui Ionuţ Filimon ca urmare a activităţii sale care a adus prejudicii partidului. Decizia de excludere s-a luat cu majoritate de voturi, 38 la 9. Şi Biroul Permanent Local al PNL Focşani a votat această hotărâre. Urmează ca decizia de astăzi să fie discutată şi aprobată în Biroul Permanent Judeţean al PNL Vrancea”, a declarat Cătălin Toma. În consecinţă, PNL va solcita şi încetarea mandatului de consilier local al lui Ionuţ Filimon şi înlocuirea sa cu un supleant, cel mai probabil Laura Mihaela Ciocoiaş. Liberalii aşteaptă acum şi din partea unui alt ales cu probleme, Viorica Pleşa (foto dreapta), să facă un pas în spate şi să-şi dea demisia din funcţia de consilier judeţean, după ce în trecut a avut o condamnare cu executare.

Citeste mai mult: adev.ro/oak40m

Sursa:ziare vrancea/centrale