dragos-coman
Anchete DNA

Calarasi/Viceprimarul Dragos COMAN, fitilul puscariasului FUIA, are multe Bube Netratate de DGA😎

URMEAZA PATINOARUL😎

pozaDezvăluiri: P.D.L. – filiera evazionistă – Cazul „Atreides” sau reţeta succesului în afaceri

PDL-CL-Georgel-Musat-Dragos-Coman


Dragoş Coman, un apropiat al actualului prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat, a fost numit, în funcţia de director de cancelarie, la Instituţia Prefectului, la data de 14 martie 2011. Este liderul Organizaţiei de tineret a filialei judeţene a Partidului Democrat Liberal, iar din 4 iunie 2011, acesta face parte din structurile centrale ale Organizaţiei de tineret a PDL.

sinteza-zilei-gorilele-elenei-udrea-au-agresat-o-femeie-in-varsta-258439

Evoluţia politică pozitivă a lui Dragoş Coman este umbrită, însă, de activităţile sale cu caracter ilicit, afacerile oneroase ale acestuia, după cum veţi vedea, căpătând, de cele mai multe ori, un caracter penal, conform reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Sistemul morişcă


La Călăraşi, cu diverşi asociaţi, Dragoş Coman a înfiinţat grupul de firme „Atreides”. Prima dintre firme având această denumire, o deschide în 22 septembrie 2004, cu numărul de ordine în Registrul Comerţului – J51/444/2004. Firma „Atreides” S.R.L. are acelaşi sediu social cu domiciliul fondatorului: Călăraşi, strada Bucureşti, bloc M1(B1), scara B, etaj 3, apartament 9. Ca asociat-unic şi administrator figurează directorul de cancelarie al Instituţiei Prefectului, în speţă Dragoş-Florin Coman, identificat cu CI seria KL, nr. 078900, eliberată de Poliţia Călăraşi, la data de 16.05.2002, CNP 1810605510015. Firma are ca obiect principal de activitate domeniul CAEN 521 – comerţ cu amănuntul, în magazine nespecializate, cu subramura 5211 – comerţ cu amănuntul, în magazine nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Ulterior, domeniul de activitate al firmei „Atreides” este completat cu codurile: CAEN 4550 – închirierea utilajelor de construcţii şi demolare, cu personal de deservire aferent; 5182 – comerţ cu ridicata cu maşini pentru industria minieră şi construcţii; 5190 – comerţ cu ridicata cu alte produse; 7134 – închirierea altor maşini şi echipamente neclasificate în altă parte. Doi ani mai târziu, după ce anterior Dragoş Coman îi cesionase jumătate din numărul acţiunilor numitei Ioniţă Aurelia (domiciliată pe strada IL Caragiale, nr. 23), actualul şef de cancelarie al prefectului iese din afacere, renunţând la partea sa de acţiuni în favoarea numitului Anghelescu Mihai Cristian, domiciliat în Călăraşi, strada Nufărului, nr. 5, bloc 17, scara 1, apartament 7, fiul lui Ireland-Cristian Apolon şi al numitei Mimia, născut la data de 6.11.1983. La această dată, firma „Atreides” are un capital social vărsat de 300 de lei, iar unicul asociat şi administrator este Petre Traian, născut la 28.09.1966, mai precis un ţigan domiciliat pe strada Nicolae Filimon, din sectorul 6 al Capitalei. Acesta este administratorul firmei, pe durată nelimitată.

Acelaşi 5211 – comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate

„Atreides Company” este înfiinţată prin Încheierea nr. IJ 2676, din 14 septembrie 2006, cu Liţu Maria drept judecător delegat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Are următoarele date de identificare: J51/547/2006, cod unic de înregistrare – 19017437, cu sediul social pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 98, cu contract de comodat valabil până la data de 3.09.2055. Are 200 de lei capital social subscris şi vărsat, cu următoarele date ale fondatorilor: Coman Dragoş Florin, în calitate de asociat-unic. Activitatea principală este aceeaşi ca şi la firma „Atreides” – cod CAEN 5211 – comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Coman Dragoş Florin figurează şi ca administrator cu puteri depline, pe o perioadă de 99 de ani. În prezent, firma este radiată, prin închiderea procedurii falimentului.

Combinaţia cu Andronescu, în vreme ce Luminiţa lucrează la finalizare

Circa un an mai târziu, se înfiinţează firma „Atreides Trading”, mai precis la data de 16.02.2007, cu sediul social pe strada Rozelor, nr. 17, din municipiul Călăraşi, conform contractului de închiriere nr. 5921, din data de 15.02.2007, valabil până la data de 15.02.2012. Capitalul social este constituit din suma de 200 de lei, divizat în 20 de părţi sociale, avându-l ca asociat-fondator pe acelaşi şef de cancelarie al Instituţiei Prefectului, Dragoş-Florin Coman, împreună cu numitul Andronescu Gerard Alexandru, născut la data de 9.06.1983, în Bucureşti, sectorul 1, domiciliat în Călăraşi, strada Rozelor, nr. 17, identificat cu CI seria KL, nr. 193605, eliberată la data de 12.06.2006, CNP 1830609410069. Activitatea principală a acestei firme este, desigur, constituită tot din comerţul cu amănuntul, în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. Ca administrator figurează Andronescu Gerard Alexandru, cu o durată a mandatului de 99 de ani, având puteri depline. „Atreides Trading” este funcţională şi la această dată, în sediul iniţial, de pe strada Rozelor, nr. 17, camera 2, însă cu o altă structură a acţionariatului, părţile sociale fiind cesionate numitei Dumitrache Geanina Luminiţa, născută în Bucureşti, sectorul 1, la data de 11.12.1988. Tot aceasta figurează drept administrator cu puteri depline.

Încă un „Atreides”, că-i fără număr

Firma „Atreides Export” este înfiinţată în 20 februarie 2007, în baza cererii nr. 3620, din data de 16.02.2007. Are numărul de ordine în Registrul Comerţului J51/112/2007, cod unic de înregistrare 21161239, cu sediul social în Călăraşi, strada Rozelor, nr. 17, conform contractului de închiriere nr. 5922, din data de 15.02.2007, valabil până la data de 15.02.2012, cu durată de funcţionare nelimitată şi cu un capital social subscris şi vărsat de 200 de lei. Ca fondatori, figurează Coman Dragoş Florin şi aceaşi Andronescu Gerard Alexandru, firma având, fatalitate, acelaşi obiect de activitate ca şi precedentele: codul CAEN 5211 – comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun. Tot Andronescu Gerard Alexandru este administraor cu puteri depline, cu o durată a mandatului de 99 de ani. La această dată, figurează drept asociaţi Dumitrache Geanina Luminiţa, împreună cu peştele Cartojanu Blaga Marian, născut la 15.02.1987, amândoi din Bucureşti.

Bucureşti, strada Chibzuinţei, în căutarea şefilor


Şirul firmelor de tip „Atreides” se încheie, deocamdată, cu „Atreides Import” SRL, înfiinţată la 1.03.2007,în aceeaşi combinaţie – Dragoş Florin Coman şi Andronescu Gerard Alexandru, cu sediul social în camera 2 a imobilului de pe strada Rozelor, nr. 17, din Călăraşi, cu acelaşi obiect de activitate – comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzarea predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun. La acest moment, părţile sociale sunt deţinute de boschetarul Grigore Viorel, născut la 6.07.1961, cu domiciliul în Bucureşti, strada Chibzuinţei, nr. 13, apartament 1, sector 6, Bucureşti, posesor al CI seria RT, nr. 165846, eliberată de Secţia 20, CNP 1610706400172. „Reţeta” lui Dragoş Florin Coman, aplicată în afaceri, este una destul de simplă şi patentată de multă vreme de evazioniştii calificaţi. Ca şi-n cazul celorlalte firme de tipul”Atreides”, cu o singură excepţie, când s-a aplicat procedura falimentului, s-a mers pe mărirea de capital şi aducerea în strctura acţionariatului a viitoarei persoane care urma s-o preia integral. Adică şi din punct de vedere juridic. Spre exemplu, în acest caz, „Atreides Import”, Dragoş Florin Coman şi-a cesionat părţile sociale tovarăşului lui evaziune fiscală – Andronescu Gerard Alexandru, apoi ţiganul boschetar Grigore Viorel a venit cu aport la capitalul social, cu suma de 100 de lei, după care Andronescu s-a „topit” şi el din acţionariat, rămânând ca asociat unic şi administrator cu puteri depline numitul Grigore Viorel. La adresa din Bucureşti, pe strada Chibzuinţei, nr. 13, locuieşte o familie de ţigani, într-un imobil dărăpănat, dar care are ferestre din geam PVC. Întrebăm de camera nr. 1, unde figurează ca având „biroul” administratorul firmei „Atreides Import”, iar interlocutoarea noastră, prin geam, dintr-o cameră unde se vede o sărăcie lucie, ne spune că acesta nu locuieşte acolo, ci la numărul 19. Mai precis, trei case mai înainte, dar e fals, câtă vreme, la numărul 19, nimeni nu a auzit de omul de afaceri Grigore Viorel. „Poate la numărul 15”, însă la numărul 15 e teren viran, casa a fost demolată.

Sectorul 6, în ghetoul de pe strada Nicolae Filimon


Pe strada Nicolae Filimon, la numărul 1, unde ar trebui să locuiască, la aceeaşi „cameră nr. 1”, un alt om de afaceri, intrat în combinaţiile de tip „Atreides”, mai precis numitul Petre Traian, ne întâmpină un imobil cu două etaje, dărăpănat, tip ghetou. Nepoata lui Petre Traian râde când aude că-l căutăm. „Vreţi să-l faceţi asociat?”, ne întreabă aceasta râzând cu poftă. Petre Traian nu mai locuieşte aici, înţelegem că stă la o femeie, cu care are o relaţie. Nu poate fi vorba de „camera nr. 1”, unde ar putea locui Petre Traian, câtă vreme imobilul are o toaletă comună, iar pe holul devastat, dintr-o inscripţie, înţelegem că Babucă o iubeşte pe Corina.

Obligaţii fiscale de 286.469 lei plătite de unii cărora Dragoş Coman le urează să fie sănătoşi

Dragoş Florin Coman, şeful de Cancelarie al Instituţiei Prefectului judeţului Călăraşi, ne spune că niciodată nu a reuşit să se-nţeleagă cu fostul său asociat, Andronescu Gerard Alexandru, însă nu ne poate da o explicaţie pertinentă referitoare la faptul că a constituit, cu acesta, nu mai puţin de 4 societăţi comerciale, într-un timp relativ scurt, toate având acelaşi obiect de activitate. Acesta recunoaşte că nu a auzit niciodată de Petre Traian, de Grigore Viorel sau de Dumitrache Geanina Luminiţa, fată de cartier, cei care administrează, la această dată, firmele de tip „Atreides” „Să fie sănătoşi”, este declaraţia stupefiantă a acestuia. Dragoş Coman nu vrea să-l vadă vreodată pe Grigore Viorel. „Nu mă interesează cine este acest personaj”. Acesta crede că sunt oameni care cumpără firme, în toată ţara, dar că sunt şi nemernici care cumpără firme pentru a obţine credite, cu acte false. Desigur, în acelaşi timp sunt şi infractori care cesionează părţile sociale,cu scopul de a se sustrage plăţii obligaţiilor fiscale aferente. La acest moment, situaţia debitelor înregistrate de fostele firme unde figura ca asociat Dragoş Coman este următoarea: 1. Atreides Trading – 17.961 lei; 2. Atreides Export – 29.836 lei; 3. Atreides SRL – 101.306 lei; 4. Atreides Import – 137.366 lei. În total, vorbim de o datorie cumulată de 286.469 lei, acest debit reprezentând numai datorii către bugetul statului. Bani care, în opinia lui Dragoş Coman, după principiul pe care-l enunţă – „Să fie sănătoşi!”, ar urma să-i achite boschetarii Petre Traian şi Grigore Viorel sau fetiţa de cartier Dumitrache Geanina Luminiţa, cei care figurează acum drept administratori ai firmelor înfiinţate de şeful de cancelarie al prefectului Emil Muşat, laolaltă cu tovarăşul său de hârjoneală prin Codul Fiscal, Andronescu Gerard Alexandru.

Evazionistul Dragoş Coman nu ştie că a lucrat pentru boschetarul Petre Traian


De la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ec. Nicolae Ţifrea, şeful Inspecţiei Fiscale, ne spune că îi este cunoscută această metodă aplicată de evazionişti, prin înglodarea firmelor în datorii către bugetul statului şi cesionarea ulterioară a părţilor sociale. „Nu este o procedură legală. Asta e o practică a oamenilor de afaceri neserioşi. Trebuie demonstrată reaua-intenţie, e o procedură, noi sesizăm poliţia şi se fac procedurile de rigoare. Ne dă foarte mult de lucru această formă de evaziune prin luarea boschetarului şi cesionarea părţilor sociale. Cei care sunt infractori, sunt infractori şi nimic altceva”. În speţa de faţă, se vede aranjamentul şi intenţia de a fenta fiscul prin faptul că, într-un timp relativ scurt, şeful de cancelarie al Instituţiei Prefectului a înfiinţat nu mai puţin de 5 firme, toate cu acelaşi obiect de activitate. În plus, până la numirea pe funcţia deţinută la Instituţia Prefectului, Dragoş Coman declară că a o obţinut venituri, ca salariat, în sumă de 13.200 lei, de la firma „Atreides” SRL, firmă înfiinţată de el, cesionată ulterior şi administrată, la această oră, de ţiganul Petre Traian, domiciliat în strada Nicolae Filimon, nr. 1, în sectorul 6 al Capitalei. Iar Dragoş Coman are tupeu să ne declare că nu-l cunoaşte pe acesta, în condiţiile în care acest Petre Traian este cel care-i plătea leafa! Restul reprezintă o „afacere” pe care urmează s-o descâlcească finaţiştii, poliţiştii şi procurorii!