dragos-coman
Anchete DNA

Calarasi/Viceprimarul Dragos COMAN, fitilul puscariasului FUIA, are multe Bube Netratate de DGA­čśÄ

URMEAZA PATINOARUL­čśÄ

pozaDezv─âluiri: P.D.L. ÔÇô filiera evazionist─â ÔÇô Cazul „Atreides” sau re┼úeta succesului ├«n afaceri

PDL-CL-Georgel-Musat-Dragos-Coman


Drago┼č Coman, un apropiat al actualului prefect al jude┼úului C─âl─âra┼či, Emil Mu┼čat, a fost numit, ├«n func┼úia de director de cancelarie, la Institu┼úia Prefectului, la data de 14 martie 2011. Este liderul Organiza┼úiei de tineret a filialei jude┼úene a Partidului Democrat Liberal, iar din 4 iunie 2011, acesta face parte din structurile centrale ale Organiza┼úiei de tineret a PDL.

sinteza-zilei-gorilele-elenei-udrea-au-agresat-o-femeie-in-varsta-258439

Evolu┼úia politic─â pozitiv─â a lui Drago┼č Coman este umbrit─â, ├«ns─â, de activit─â┼úile sale cu caracter ilicit, afacerile oneroase ale acestuia, dup─â cum ve┼úi vedea, c─âp─ât├ónd, de cele mai multe ori, un caracter penal, conform reprezentan┼úilor Agen┼úiei Na┼úionale de Administrare Fiscal─â.

Sistemul mori┼čc─â


La C─âl─âra┼či, cu diver┼či asocia┼úi, Drago┼č Coman a ├«nfiin┼úat grupul de firme ÔÇ×AtreidesÔÇŁ. Prima dintre firme av├ónd aceast─â denumire, o deschide ├«n 22 septembrie 2004, cu num─ârul de ordine ├«n Registrul Comer┼úului ÔÇô J51/444/2004. Firma ÔÇ×AtreidesÔÇŁ S.R.L. are acela┼či sediu social cu domiciliul fondatorului: C─âl─âra┼či, strada Bucure┼čti, bloc M1(B1), scara B, etaj 3, apartament 9. Ca asociat-unic ┼či administrator figureaz─â directorul de cancelarie al Institu┼úiei Prefectului, ├«n spe┼ú─â Drago┼č-Florin Coman, identificat cu CI seria KL, nr. 078900, eliberat─â de Poli┼úia C─âl─âra┼či, la data de 16.05.2002, CNP 1810605510015. Firma are ca obiect principal de activitate domeniul CAEN 521 ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul, ├«n magazine nespecializate, cu subramura 5211 ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul, ├«n magazine nespecializate, cu v├ónzarea predominant─â de produse alimentare, b─âuturi ┼či tutun. Ulterior, domeniul de activitate al firmei ÔÇ×AtreidesÔÇŁ este completat cu codurile: CAEN 4550 ÔÇô ├«nchirierea utilajelor de construc┼úii ┼či demolare, cu personal de deservire aferent; 5182 ÔÇô comer┼ú cu ridicata cu ma┼čini pentru industria minier─â ┼či construc┼úii; 5190 ÔÇô comer┼ú cu ridicata cu alte produse; 7134 ÔÇô ├«nchirierea altor ma┼čini ┼či echipamente neclasificate ├«n alt─â parte. Doi ani mai t├órziu, dup─â ce anterior Drago┼č Coman ├«i cesionase jum─âtate din num─ârul ac┼úiunilor numitei Ioni┼ú─â Aurelia (domiciliat─â pe strada IL Caragiale, nr. 23), actualul ┼čef de cancelarie al prefectului iese din afacere, renun┼ú├ónd la partea sa de ac┼úiuni ├«n favoarea numitului Anghelescu Mihai Cristian, domiciliat ├«n C─âl─âra┼či, strada Nuf─ârului, nr. 5, bloc 17, scara 1, apartament 7, fiul lui Ireland-Cristian Apolon ┼či al numitei Mimia, n─âscut la data de 6.11.1983. La aceast─â dat─â, firma ÔÇ×AtreidesÔÇŁ are un capital social v─ârsat de 300 de lei, iar unicul asociat ┼či administrator este Petre Traian, n─âscut la 28.09.1966, mai precis un ┼úigan domiciliat pe strada Nicolae Filimon, din sectorul 6 al Capitalei. Acesta este administratorul firmei, pe durat─â nelimitat─â.

Acela┼či 5211 ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul ├«n magazine nespecializate

ÔÇ×Atreides CompanyÔÇŁ este ├«nfiin┼úat─â prin ├Äncheierea nr. IJ 2676, din 14 septembrie 2006, cu Li┼úu Maria drept judec─âtor delegat la Oficiul Registrului Comer┼úului de pe l├óng─â Tribunalul C─âl─âra┼či. Are urm─âtoarele date de identificare: J51/547/2006, cod unic de ├«nregistrare ÔÇô 19017437, cu sediul social pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 98, cu contract de comodat valabil p├ón─â la data de 3.09.2055. Are 200 de lei capital social subscris ┼či v─ârsat, cu urm─âtoarele date ale fondatorilor: Coman Drago┼č Florin, ├«n calitate de asociat-unic. Activitatea principal─â este aceea┼či ca ┼či la firma ÔÇ×AtreidesÔÇŁ ÔÇô cod CAEN 5211 ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul ├«n magazine nespecializate, cu v├ónzare predominant─â de produse alimentare, b─âuturi ┼či tutun. Coman Drago┼č Florin figureaz─â ┼či ca administrator cu puteri depline, pe o perioad─â de 99 de ani. ├Än prezent, firma este radiat─â, prin ├«nchiderea procedurii falimentului.

Combinaţia cu Andronescu, în vreme ce Luminiţa lucrează la finalizare

Circa un an mai t├órziu, se ├«nfiin┼úeaz─â firma ÔÇ×Atreides TradingÔÇŁ, mai precis la data de 16.02.2007, cu sediul social pe strada Rozelor, nr. 17, din municipiul C─âl─âra┼či, conform contractului de ├«nchiriere nr. 5921, din data de 15.02.2007, valabil p├ón─â la data de 15.02.2012. Capitalul social este constituit din suma de 200 de lei, divizat ├«n 20 de p─âr┼úi sociale, av├óndu-l ca asociat-fondator pe acela┼či ┼čef de cancelarie al Institu┼úiei Prefectului, Drago┼č-Florin Coman, ├«mpreun─â cu numitul Andronescu Gerard Alexandru, n─âscut la data de 9.06.1983, ├«n Bucure┼čti, sectorul 1, domiciliat ├«n C─âl─âra┼či, strada Rozelor, nr. 17, identificat cu CI seria KL, nr. 193605, eliberat─â la data de 12.06.2006, CNP 1830609410069. Activitatea principal─â a acestei firme este, desigur, constituit─â tot din comer┼úul cu am─ânuntul, ├«n magazine nespecializate, cu v├ónzare predominant─â de produse alimentare, b─âuturi ┼či tutun. Ca administrator figureaz─â Andronescu Gerard Alexandru, cu o durat─â a mandatului de 99 de ani, av├ónd puteri depline. ÔÇ×Atreides TradingÔÇŁ este func┼úional─â ┼či la aceast─â dat─â, ├«n sediul ini┼úial, de pe strada Rozelor, nr. 17, camera 2, ├«ns─â cu o alt─â structur─â a ac┼úionariatului, p─âr┼úile sociale fiind cesionate numitei Dumitrache Geanina Lumini┼úa, n─âscut─â ├«n Bucure┼čti, sectorul 1, la data de 11.12.1988. Tot aceasta figureaz─â drept administrator cu puteri depline.

├Änc─â un ÔÇ×AtreidesÔÇŁ, c─â-i f─âr─â num─âr

Firma ÔÇ×Atreides ExportÔÇŁ este ├«nfiin┼úat─â ├«n 20 februarie 2007, ├«n baza cererii nr. 3620, din data de 16.02.2007. Are num─ârul de ordine ├«n Registrul Comer┼úului J51/112/2007, cod unic de ├«nregistrare 21161239, cu sediul social ├«n C─âl─âra┼či, strada Rozelor, nr. 17, conform contractului de ├«nchiriere nr. 5922, din data de 15.02.2007, valabil p├ón─â la data de 15.02.2012, cu durat─â de func┼úionare nelimitat─â ┼či cu un capital social subscris ┼či v─ârsat de 200 de lei. Ca fondatori, figureaz─â Coman Drago┼č Florin ┼či acea┼či Andronescu Gerard Alexandru, firma av├ónd, fatalitate, acela┼či obiect de activitate ca ┼či precedentele: codul CAEN 5211 ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul ├«n magazine nespecializate, cu v├ónzarea de produse alimentare, b─âuturi ┼či tutun. Tot Andronescu Gerard Alexandru este administraor cu puteri depline, cu o durat─â a mandatului de 99 de ani. La aceast─â dat─â, figureaz─â drept asocia┼úi Dumitrache Geanina Lumini┼úa, ├«mpreun─â cu pe┼čtele Cartojanu Blaga Marian, n─âscut la 15.02.1987, am├óndoi din Bucure┼čti.

Bucure┼čti, strada Chibzuin┼úei, ├«n c─âutarea ┼čefilor


┼×irul firmelor de tip ÔÇ×AtreidesÔÇŁ se ├«ncheie, deocamdat─â, cu ÔÇ×Atreides ImportÔÇŁ SRL, ├«nfiin┼úat─â la 1.03.2007,├«n aceea┼či combina┼úie ÔÇô Drago┼č Florin Coman ┼či Andronescu Gerard Alexandru, cu sediul social ├«n camera 2 a imobilului de pe strada Rozelor, nr. 17, din C─âl─âra┼či, cu acela┼či obiect de activitate ÔÇô comer┼ú cu am─ânuntul ├«n magazine nespecializate, cu v├ónzarea predominant─â de produse alimentare, b─âuturi ┼či tutun. La acest moment, p─âr┼úile sociale sunt de┼úinute de boschetarul Grigore Viorel, n─âscut la 6.07.1961, cu domiciliul ├«n Bucure┼čti, strada Chibzuin┼úei, nr. 13, apartament 1, sector 6, Bucure┼čti, posesor al CI seria RT, nr. 165846, eliberat─â de Sec┼úia 20, CNP 1610706400172. ÔÇ×Re┼úetaÔÇŁ lui Drago┼č Florin Coman, aplicat─â ├«n afaceri, este una destul de simpl─â ┼či patentat─â de mult─â vreme de evazioni┼čtii califica┼úi. Ca ┼či-n cazul celorlalte firme de tipulÔÇŁAtreidesÔÇŁ, cu o singur─â excep┼úie, c├ónd s-a aplicat procedura falimentului, s-a mers pe m─ârirea de capital ┼či aducerea ├«n strctura ac┼úionariatului a viitoarei persoane care urma s-o preia integral. Adic─â ┼či din punct de vedere juridic. Spre exemplu, ├«n acest caz, ÔÇ×Atreides ImportÔÇŁ, Drago┼č Florin Coman ┼či-a cesionat p─âr┼úile sociale tovar─â┼čului lui evaziune fiscal─â ÔÇô Andronescu Gerard Alexandru, apoi ┼úiganul boschetar Grigore Viorel a venit cu aport la capitalul social, cu suma de 100 de lei, dup─â care Andronescu s-a ÔÇ×topitÔÇŁ ┼či el din ac┼úionariat, r─âm├ón├ónd ca asociat unic ┼či administrator cu puteri depline numitul Grigore Viorel. La adresa din Bucure┼čti, pe strada Chibzuin┼úei, nr. 13, locuie┼čte o familie de ┼úigani, ├«ntr-un imobil d─âr─âp─ânat, dar care are ferestre din geam PVC. ├Äntreb─âm de camera nr. 1, unde figureaz─â ca av├ónd ÔÇ×biroulÔÇŁ administratorul firmei ÔÇ×Atreides ImportÔÇŁ, iar interlocutoarea noastr─â, prin geam, dintr-o camer─â unde se vede o s─âr─âcie lucie, ne spune c─â acesta nu locuie┼čte acolo, ci la num─ârul 19. Mai precis, trei case mai ├«nainte, dar e fals, c├ót─â vreme, la num─ârul 19, nimeni nu a auzit de omul de afaceri Grigore Viorel. ÔÇ×Poate la num─ârul 15ÔÇŁ, ├«ns─â la num─ârul 15 e teren viran, casa a fost demolat─â.

Sectorul 6, în ghetoul de pe strada Nicolae Filimon


Pe strada Nicolae Filimon, la num─ârul 1, unde ar trebui s─â locuiasc─â, la aceea┼či ÔÇ×camer─â nr. 1ÔÇŁ, un alt om de afaceri, intrat ├«n combina┼úiile de tip ÔÇ×AtreidesÔÇŁ, mai precis numitul Petre Traian, ne ├«nt├ómpin─â un imobil cu dou─â etaje, d─âr─âp─ânat, tip ghetou. Nepoata lui Petre Traian r├óde c├ónd aude c─â-l c─âut─âm. ÔÇ×Vre┼úi s─â-l face┼úi asociat?ÔÇŁ, ne ├«ntreab─â aceasta r├óz├ónd cu poft─â. Petre Traian nu mai locuie┼čte aici, ├«n┼úelegem c─â st─â la o femeie, cu care are o rela┼úie. Nu poate fi vorba de ÔÇ×camera nr. 1ÔÇŁ, unde ar putea locui Petre Traian, c├ót─â vreme imobilul are o toalet─â comun─â, iar pe holul devastat, dintr-o inscrip┼úie, ├«n┼úelegem c─â Babuc─â o iube┼čte pe Corina.

Obliga┼úii fiscale de 286.469 lei pl─âtite de unii c─ârora Drago┼č Coman le ureaz─â s─â fie s─ân─âto┼či

Drago┼č Florin Coman, ┼čeful de Cancelarie al Institu┼úiei Prefectului jude┼úului C─âl─âra┼či, ne spune c─â niciodat─â nu a reu┼čit s─â se-n┼úeleag─â cu fostul s─âu asociat, Andronescu Gerard Alexandru, ├«ns─â nu ne poate da o explica┼úie pertinent─â referitoare la faptul c─â a constituit, cu acesta, nu mai pu┼úin de 4 societ─â┼úi comerciale, ├«ntr-un timp relativ scurt, toate av├ónd acela┼či obiect de activitate. Acesta recunoa┼čte c─â nu a auzit niciodat─â de Petre Traian, de Grigore Viorel sau de Dumitrache Geanina Lumini┼úa, fat─â de cartier, cei care administreaz─â, la aceast─â dat─â, firmele de tip ÔÇ×AtreidesÔÇŁ ÔÇ×S─â fie s─ân─âto┼čiÔÇŁ, este declara┼úia stupefiant─â a acestuia. Drago┼č Coman nu vrea s─â-l vad─â vreodat─â pe Grigore Viorel. ÔÇ×Nu m─â intereseaz─â cine este acest personajÔÇŁ. Acesta crede c─â sunt oameni care cump─âr─â firme, ├«n toat─â ┼úara, dar c─â sunt ┼či nemernici care cump─âr─â firme pentru a ob┼úine credite, cu acte false. Desigur, ├«n acela┼či timp sunt ┼či infractori care cesioneaz─â p─âr┼úile sociale,cu scopul de a se sustrage pl─â┼úii obliga┼úiilor fiscale aferente. La acest moment, situa┼úia debitelor ├«nregistrate de fostele firme unde figura ca asociat Drago┼č Coman este urm─âtoarea: 1. Atreides Trading ÔÇô 17.961 lei; 2. Atreides Export ÔÇô 29.836 lei; 3. Atreides SRL ÔÇô 101.306 lei; 4. Atreides Import ÔÇô 137.366 lei. ├Än total, vorbim de o datorie cumulat─â de 286.469 lei, acest debit reprezent├ónd numai datorii c─âtre bugetul statului. Bani care, ├«n opinia lui Drago┼č Coman, dup─â principiul pe care-l enun┼ú─â ÔÇô ÔÇ×S─â fie s─ân─âto┼či!ÔÇŁ, ar urma s─â-i achite boschetarii Petre Traian ┼či Grigore Viorel sau feti┼úa de cartier Dumitrache Geanina Lumini┼úa, cei care figureaz─â acum drept administratori ai firmelor ├«nfiin┼úate de ┼čeful de cancelarie al prefectului Emil Mu┼čat, laolalt─â cu tovar─â┼čul s─âu de h├órjoneal─â prin Codul Fiscal, Andronescu Gerard Alexandru.

Evazionistul Drago┼č Coman nu ┼čtie c─â a lucrat pentru boschetarul Petre Traian


De la Agen┼úia Na┼úional─â de Administrare Fiscal─â, ec. Nicolae ┼óifrea, ┼čeful Inspec┼úiei Fiscale, ne spune c─â ├«i este cunoscut─â aceast─â metod─â aplicat─â de evazioni┼čti, prin ├«nglodarea firmelor ├«n datorii c─âtre bugetul statului ┼či cesionarea ulterioar─â a p─âr┼úilor sociale. ÔÇ×Nu este o procedur─â legal─â. Asta e o practic─â a oamenilor de afaceri neserio┼či. Trebuie demonstrat─â reaua-inten┼úie, e o procedur─â, noi sesiz─âm poli┼úia ┼či se fac procedurile de rigoare. Ne d─â foarte mult de lucru aceast─â form─â de evaziune prin luarea boschetarului ┼či cesionarea p─âr┼úilor sociale. Cei care sunt infractori, sunt infractori ┼či nimic altcevaÔÇŁ. ├Än spe┼úa de fa┼ú─â, se vede aranjamentul ┼či inten┼úia de a fenta fiscul prin faptul c─â, ├«ntr-un timp relativ scurt, ┼čeful de cancelarie al Institu┼úiei Prefectului a ├«nfiin┼úat nu mai pu┼úin de 5 firme, toate cu acela┼či obiect de activitate. ├Än plus, p├ón─â la numirea pe func┼úia de┼úinut─â la Institu┼úia Prefectului, Drago┼č Coman declar─â c─â a o ob┼úinut venituri, ca salariat, ├«n sum─â de 13.200 lei, de la firma ÔÇ×AtreidesÔÇŁ SRL, firm─â ├«nfiin┼úat─â de el, cesionat─â ulterior ┼či administrat─â, la aceast─â or─â, de ┼úiganul Petre Traian, domiciliat ├«n strada Nicolae Filimon, nr. 1, ├«n sectorul 6 al Capitalei. Iar Drago┼č Coman are tupeu s─â ne declare c─â nu-l cunoa┼čte pe acesta, ├«n condi┼úiile ├«n care acest Petre Traian este cel care-i pl─âtea leafa! Restul reprezint─â o ÔÇ×afacereÔÇŁ pe care urmeaz─â s-o desc├ólceasc─â fina┼úi┼čtii, poli┼úi┼čtii ┼či procurorii!