FB_IMG_1502296553361
Anchete DNA

Calarasi/Patinoarul CLANULUI Felipe: acte aditionale, comisie receptie, demnitari locali, subinchiriere firme paravan-lucrari/Urmeaza denunt, Revenim😎

De ce au stat Lucrarile pe Loc si câinii prin buruieni?
Motivul pentru care a durat ani de zile pana la finalizare😎
20171125_155251-930x450 Murdar, părăginit şi năpădit de buruieni: aşa arată, astăzi, patinoarul artificial din Călăraşi – o investiţie din 2009 a Direcţiei Judeţene pentru Sport. De la inaugurare, platforma de plastic a fost doar vreme de două luni deschisă patinatorilor, fiindcă nu au fost prevăzute fonduri şi pentru funcţionarea lui.

Marius Dumitrescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călăraşi: De la început, patinoarul nu a fost prevăzut şi cu personal care să-l întreţină şi să-l deservească.

Mulţi dintre cei care au venit aici, să facă mişcare pe suprafaţa alunecoasă, nu au plecat cu impresii foarte plăcute.

received_219566411784383

„Este o suprafaţă foarte mică – te împiedici unul de altul -, patinele erau de nedorit – ce pot să zic, nici măcar nu erau întreţinute cum trebuie; miroseau -, plus că nu se meritau banii de închiriere: 15 lei sau 25”, a spus o localnică.

Abandonat într-o stare deplorabilă, patinoarul a rămas o ruină în inima Complexului Sportiv Municipal „Dunărea” din Călăraşi. A rămas, în acelaşi timp, şi o gaură inutilă în bugetul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Marius Dumitrescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călăraşi: Această suprafaţă artificială din plastic – un cost, din câte îmi aduc eu aminte, 500.000 de RON. Apoi, mai avem aici o suprafaţă zincată – aproximativ 50.000 de RON -, iar structura pe care a fost amplasat acest patinoar artificial – aproximativ 50.000 de RON.

Aproape 600.000 de lei a costat, aşadar, patinoarul artificial din Călăraşi. La aceasta se mai adaugă cabana-vestiar din lemn cu rastel, pentru patine – aproape 47.000 de lei -, o maşină de ascuţit patine – aproape 6.400 de lei – şi o maşină de curăţat suprafaţa de alunecare – aproape 55.000 de lei. Valoarea totală a achiziţiilor: peste 700.000 de lei.

Marius Dumitrescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călăraşi: Nu cred că trebuie să stăm prea mult pe gânduri ca să ne dăm seama că nu e o investiţie rentabilă.

Numai pentru maşina de curăţat suprafaţa specială din plastic – care, acum, zace uitată undeva la parterul Sălii Polivalente a Primăriei – Direcţia Judeţeană pentru Sport a plătit contravaloarea unei garsoniere în Călăraşi.

În mai 2010, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a verificat procedura de achiziţie publică în cazul patinoarului şi a amendat Direcţia Judeţeană pentru Sport cu 70.000 de lei.

Motivul: oferta constructorului a fost declarată câştigătoare cu toate că îi lipseau o serie de certificări obligatorii. Tot în anul 2010, a avut loc şi un control al Curţii de Conturi, în urma căruia s-au constat daune de aproximativ 11.000 de lei.

De proiectarea şi realizarea patinoarului s-a ocupat firma MBS Group SRL. Societatea are în portofoliu şi alte patinoare din ţară: la Iaşi, la Focşani, la Reşiţa, la Suceava şi la Bistriţa Bîrgăului. Toate acestea sunt, însă, fie abandonate, fie neasamblate